Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Norvegia, noua campioană mondială la handbal feminin, după o prestație excepțională

Andrei Nicolae

Actualizat 19/12/2021 la 20:05 GMT+2

Norvegia a intrat în posesia în celui de-al patrulea titlu mondial, după o repriză secundă fabuloasă în finala cu Franța, 29-22. La pauză, adversarele au avut patru goluri avans, 16-12.

Stine Oftedal Norvegia Franța

Credit imagine: Getty Images

Franța și Norvegia au fost adversare în a treia finală într-o competiție majoră în ultimii 5 ani. Selecționata condusă de Olivier Krumbholz a câștigat titlul mondial în 2017. Trupa lui Thorir Hergeirsson a răspuns cu titlul european la ediția de anul trecut. Ambele finale au avut puține goluri, maximum 46 la total. De această dată, ofesnivele celor două echipe au fost "totale", iar cea mai puternică, a scandinavelor, a avut în cele din urmă câștig de cauză.
Finala de la Granollers a avut dinamică impresionantă, generată și de o rpstunare de situație senzațională. În prima repriză, Norvegia a fost aproape de nerecunoscut. Nu a reușit să-și facă jocul de atac, iar la pozițional a avut probleme în exprimare. Franța a încercat să-i încetinească ritmul de joc, s-a repliat fantastic în apărare și a speculat la maximum erorile adversarelor. Campioana Europei a fost groggy pentru câteva minute, iar Les Blues au ajuns într-un interval de 8-9 minute de la 7-7 la 14-8 (min. 26). Au zburdat pe contraatac și au dat senzația că nu are cum să le scape titlul în această finală.
Lucie Granier Norvegia Franța
Spre finalul primie reprize, ambele bănci au comis greșeli la schimbarea jucătoarelor, astfel că a început să curgă și cu eliminări. În total, în ultimele 4 minute s-au acordat 5 eliminări de 2 minute (3-2 pentru Franța la acest capitol). Norvegia a speculat mai bine spațiile de joc și a mai redus din diferență. La pauză s-a intrat cu 16-12 în favoarea campioanei olimpice.

Norvegia a întors finala incredibil în repriza a doua

După pauză, Norvegia a intrat la turație maximă. A transformat în gol primele acțiuni, iar jocul s-a transformat brusc. Franța a părut ca pe un tobogan, a fost incapabilă să mai pună frână adversarei. Fetele lui Hergeirsson au egalat în 2 minute și jumătate, 16-16, s-au urcat pe un val și s-au transformat într-un mecanism perfect. Henny Reistad și-a adus echipa în avantaj în minutul 36, la scorul 19-18, cu două goluri consecutive.
De aiciu, Norvegia a vizualizat doar trofeul și a înscris gol după gol, ajungând în minuytul 51 să conducă la rândul ei cu 6 goluri diferență, 26-20. În 21 de minute de joc, "parțialul" a fost de 14-4.
Franța a oprit seria incredibilă a Norvegiei în minutul 52, când Nze Minko a izbutit primul contraatac al reprizei din partea secunndă și a înscris pentru 26-21. Naționala lui Krumbholz a reușit în sfârșit să facă acel declic, dar a fost prea târziu.
Norvegia a fost echipa mai bună a finalei, dar și per-total pe parcursul acestui turneu final, iar după cele 60 de minute de luptă extraordinară și-a trecut în cont al patrulea titlul mondial din istorie (scor final 29-22). Și primul după o pauză de 6 ani.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo