Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Campionatul Mondial de handbal | Presa daneză anunță un interes uriaș pentru meciurile Danemarcei, adversara României

Nicu Savin

Publicat 24/11/2023 la 17:35 GMT+2

Campionatul Mondial de handbal feminin va începe peste mai puțin de o săptămână, iar presa din Danemarca, una dintre gazdele competiției, anunță că intersul este uriaș pentru partidele naționalei scandinave. Cel mai probabil, România va juca pe 5 decembrie într-o atmosferă de zile mari în sala Jyske Bank Boxen din Herning.

Echipa națională de handbal feminin a Danemarcei (EURO 2022)

Credit imagine: Eurosport

A rămas mai puțin de o săptămână până la startul celei de-a 26-a ediții a Campionatului Mondial de handbal feminin, care se va desfășura în Danemarca, Suedia și Norvegia în perioada 29 noiembrie - 17 decembrie. România nu a avut prea mult noroc la tragerea la sorți, deoarece a căzut în grupă cu Danemarca, medaliată cu bronz la ediția trecută și finalistă la Europeanul din 2022. Celelalte două echipe din grupă sunt Serbia și Chile.
Chiar dacă duelul contra scandinavelor va fi unul infernal pentru Neagu & Co, partea bună este că naționala noastră va juca într-o atmosferă incendiară în arena Jyske Bank Boxen din Herning, care poate găzdui 15.000 de spectatori. Conform danezilor de la TV 2 Sport, interesul pentru partidele Danemarcei este uriaș, iar pentru primul duel, contra Serbiei (1 decembrie), au rămas în jur de 500 de bilete nevândute. Pentru partidele cu Chile (3 decembrie) și România (5 decembrie) mai sunt câteva mii de bilete disponibile, dar organizatorii se așteaptă ca acestea să se vândă ca pâinea caldă până la ora meciurilor.
"Vânzările de bilete se desfășoară exact așa cum am sperat și în curând putem anunța că meciul împotriva Serbiei de vinerea viitoare este sold out. Deci, ne așteaptă o atmosferă fantastică. Este complet în concordanță cu ce s-a întâmplat la Cupa Mondială masculină din 2019. Odată ce febra handbalului începe să-i lovească pe danezi, Jyske Bank Boxense va umple", a declarat Morten Stig Christensen, președintele Federației Daneze de Handbal.

Campionatul Mondial de Handbal feminin | România are un avantaj moral în fața Danemarcei, dar ultimele rezultate au dost de partea scandinavelor

Danemarca este favorită certă la primul loc în grupa din care face parte și România, dar specialiștii de la site-ul oficial al Federației Internaționale de Handbal au prefațat grupa de la Herning și au scos în evidență faptul că tricolorele au câștigat ultimele 3 partide jucate la Cupa Mondială contra danezelor.
"Cu siguranță, Danemarca ar fi preferat adversare mai ușoare în prima fază de la Campionatul Mondial, mai ales că nici România, nici Serbia nu le-au oferit "plimbări în parc" danezelor de-a lungul istoriei și în ultima vreme.
România și Danemarca s-au întâlnit de nenumărate ori în competiții internaționale majore sau în fazele de calificare. România a câștigat 10 din cele 19 meciuri disputate între cele două formații. Danemarca are opt victorii, în timp ce un meci s-a încheiat la egalitate. Primul meci dintre cele două echipe a avut loc la ediția inaugurală a Campionatului Mondial, în 1957, cu Danemarca câștigând cu 6:1, dar ultimele trei meciuri la competiția mondială au fost câștigate de România.
Seria a început în 1995, când România a câștigat cu 29:27 și a continuat în 2005, când România a învins Danemarca, 33:29, în drum spre cea mai bună performanță din istoria sa, medalia de argint. Ultimul meci dintre cele două echipe la Mondiale a fost un sfert de finală înflăcărat în 2015, în Jyske Bank Boxen, arena în care se va disputa meciul din acest an. Acel meci a fost unul dintre cele mai interesante din faza eliminatorie de la Campionatul Mondial de acum 8 ani, deoarece România avea nevoie de prelungiri pentru a-și asigura o victorie cu 31:30, în drum spre o altă medalie, bronzul", au adăugat jurnaliștii de la site-ul oficial al forului mondial.
De notat că de la succesele fantastice obținute de România contra Danemarcei la Mondiale au trecut mulți ani, iar în ultima vreme forțele s-au schimbat. Dovada e că danezele ne-au învins în ultimele 3 partide oficiale: de două ori în preliminariile EURO 2022 (21-17 și 35-28) și o dată chiar la turneul final care a avut loc anul trecut în Macedonia de Nord, Slovenia și Muntenegru (32-27).
România va debuta la Campionatul Mondial pe 1 decembrie, contra selecționatei din Chile. Pe 3 decembrie va juca împotriva Serbiei, iar pe 5 decembrie va întâlni Danemarca, ceea ce, sperăm noi, va fi un meci pentru stabilirea câștigătoarei grupei. Primele 3 echipe avansează în grupele principale, dar e esențial ca România să ajungă acolo măcar cu două puncte, pentru a avea șanse reale e de a avansa în faza eliminatorie. O clasare cât mai bună la turneul final este obligatorie pentru naționala lui Florentin Pera, în vederea participării la turneul preolimpic din primăvara anului viitor.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo