Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ce au scris jurnaliștii din Ungaria după eșecul României cu Germania! "A jucat și Neagu, dar..."

Bianca Dumitru

Publicat 08/12/2023 la 17:28 GMT+2

România a pierdut aproape orice șansă la calificarea în sferturile Mondialului de handbal și, implicit, la Jocurile Olimpice, odată cu înfrângerea suferită în fața Germaniei, scor 22-24. Presa din Ungaria a scris despre prestația "tricolorelor" și despre Cristina Neagu.

Cristina Neagu, în România - Germania

Credit imagine: Getty Images

Naţionala României a fost învinsă aseară de Germania cu scorul de 24-22 (9-12), într-un meci din Grupa a 3-a principală de la Campionatul Mondial de handbal feminin, care are loc în Danemarca, Norvegia și Suedia.
În urma acestui eșec, "tricolorele" au ieșit din cursa pentru sferturile de finală și, astfel, au ratat obiectivul fixat la începutul competiției, clasarea pe locurile 1-8, pentru a putea participa la turneele preolimpice.
Presa din Ungaria a scris despre înfrângerea suferită de naționala României, notând încă din titlu că prezența lui Neagu nu a fost suficientă pentru echipa lui Florentin Pera.
"A jucat și Neagu, dar succesul a fost al Germaniei", au titrat jurnaliștii de la Nemzeti Sport, care au continuat: "Starul lor, Cristina Neagu, a făcut parte din echipa României și a marcat 3 goluri din 5 aruncări.
Formația germană, care încă nu a pierdut niciun punct, era în dezavantaj de 3 goluri la finalul primei reprize. Naționala Germaniei a învins România, cu 24-22."
Citește și:

Hosu, lăudată de presa germană

România a făcut o primă repriză foarte bună contra Germaniei, mai ales în apărare, dar a irosit mai multe șanse clare de a se desprinde pe tabela de marcaj, astfel că la pauză avantajul a fost de doar trei goluri, 12-9. Repriza secundă a fost una foarte slabă, mai ales în atac, cu doar trei goluri marcate în primul sfert de oră.
"Tricolorele" s-au remarcat în prima repriză prin Eliza Buceschi, pe faza de atac, dar motivul principal pentru care am intrat la cabine cu un avantaj de 3 goluri a fost reprezentat de prestația magistrală a Dacianei Hosu.
Aceasta a apărat două aruncări de la 7 metri și a încheiat cu 12 intervenții (38%), fiind lăudată de jurnaliștii nemți de la Sportscau: "Daciana Hosu le-a închis poarta nemțoaicelor cu multe parade, așa că selecționata balcanică s-a dus la vestiare cu avantaj de trei goluri."
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo