Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Urmele lăsate de înfrângerea cu Germania. Se cere reconstrucție masivă la nivelul naționelei de handbal feminin

Maria Olteanu

Publicat 08/12/2023 la 16:44 GMT+2

Echipa națională de handbal feminin a României a cedat partida crucială cu Germania, de joi seara, scor 22-24. Tricolorele au început foarte bine jocul, dar au căzut inexplicabil în partea a doua. Carmen Amariei cere o schimbare urgentă la națională și o reconstrucție la nivelul lotului, care a dezamăgit la acest turneu final, în ciuda faptului că așteptările erau foarte mari.

Romania handbal

Credit imagine: Getty Images

Naţionala României a fost învinsă de Germania cu scorul de 24-22 (9-12), joi seara, la Herning (Danemarca), în Grupa a III-a principală a Campionatului Mondial de handbal feminin. "Tricolorele" aproape au ieşit din cursa pentru sferturile de finală în urma acestui eşec şi ratează obiectivul fixat la începutul competiţiei, clasarea pe locurile 1-8, pentru a putea participa la turneele preolimpice din primăvara anului viitor.
România a făcut o primă repriză foarte bună, mai ales în apărare, dar a irosit mai multe şanse clare de a se desprinde pe tabela de marcaj, astfel că la pauză avantajul a fost de doar trei goluri, 12-9. Repriza secundă a fost una foarte slabă, mai ales în atac, cu doar trei goluri marcate în primul sfert de oră. Tricolorele au căzut inexplicabil și până la final nu și-au mai găsit ritmul.
După meci, dezamăgirea a fost una uriașă, având în vedere faptul că așteptările erau unele mari înaintea participării la acest turneu final.
Fosta mare handbalistă Carmen Amariei a analizat prestația tricolorelor la acest turneu și cere o schimbare urgentă la nivelul primei reprezentative, în așteptarea unor rezultate mai bune.
Fosta internațională este de părere că acesta este momentul potrivit pentru un schimb de generații în naționala României, de suflu proaspăt și de o altă abordare.

Carmen Amariei cere schimbare la naționala României, după eșecul cu Germania

"Cred că avem multe jucătoare tinere, neexperimentate, care şi în campionatul intern evoluează puţin la echipele de club. A venit momentul schimbării de generaţii şi ne e greu să-l asumăm. Doar pe acest lucru pun acest rezultat.
Chiar dacă ambii portari au apărat bine, dar experienţa germancelor şi-a spus cuvântul. Mi-a plăcut abordarea curajoasă la acest Campionat Mondial, azi mi-au arătat că forţa echipei e peste media naţionalelor.
Mi-a plăcut că am jucat pe extreme, ar trebui continueat. Unde aş lucra mai mult ar fi la replierea pe partea defensivă. Aş mai specifica un lucru. Avem o poartă excepţională, portari excepţionali.
Una e când începi cu primele şapte care au experienţă, dar nu poţi rămâne cu ele. Schimbările s-au făcut de-a lungul meciului, iar când apar nivelul jocului se vede. Bazaliu poate avea sclipiri, ne-a oferit şansa unui egal, dar trebuie să acceptăm schimbul de generaţii şi riscurile.
Avem mulţi antrenori în ţară, care cunosc meserie, iar dacă toată lumea depune efort putem avea o naţională competitivă, valoroasă la următorul ciclu olimpic. Cred că ar trebui să ne gândim la o restructurare, la o reabordare la nivel de echipă naţională.
Eu, ca fostă sportivă, văd altfel lucrurile. Faptul că avem străine şi cel mai puternic campionat intern ar putea trezi dorinţa jucătoarelor noastre de a le depăşi.
Se pot antrena zilnic cu ele şi le pot depăşi, să joace ele în campionatul intern, ceea ce nu am văzut la jucătoarele noastre. Noi, româncele, plecam în campionatele internaţionale şi făceam furori, iar acum mă uit care jucătoare mai evoluează într-un campionat tare.
Tu acum stai pe bancă, eşti într-o mare pierdere. Banii contează, poţi câştiga doi ani, dar valoarea ta ca sportiv? Stai în campioantul intern pe bancă, evoluezi 10 minute, care nu sunt suficiente", a spus Carmen Amariei, citată de Orange Sport.
România este în acest moment pe locul 5 în grupa principală, dar poate termina pe locul al doilea. Drumul este unul extrem de complicat, fetele noastre au nevoie de două victorii, dar și de ajutor pentru a accede în sferturi.
Pentru ca elevele lui Pera să se califice în TOP 8, în ultimele două meciuri rămase trebuie să se îndeplinească simultan următoarele condiții:
România trebuie să câștige ultimele două partide, cu Polonia și Japonia. Ar mai acumula 4 puncte și ar ajunge la un total de 6.
Danemarca trebuie să piardă ultimele două meciuri rămase, cu Polonia și Germania. Ar rămâne cu 4 puncte, în urma României
În acest caz, Germania ar câștiga grupa, cu 10 puncte. România ar fi pe 2, cu 6 puncte, la egalitate cu Polonia, dar cu avanatajul victoriei în meciul direct. Danemarca ar rămâne cu 4 puncte și ar fi eliminată din competiție
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo