Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Cristina Neagu nu mai poate!" Verdictul dur al unui dublu campion mondial cu România

Bianca Dumitru

Publicat 09/12/2023 la 12:08 GMT+2

România a pierdut aproape orice șansă la calificarea în sferturile Campionatului Mondial de handbal feminin și, implicit, la Jocurile Olimpice, după ce a fost învinsă de Germania. Ștefan Birtalan a vorbit despre acel eșec, analizând și revenirea Cristinei Neagu.

Cristina Neagu

Credit imagine: Getty Images

Naționala de handbal feminin a României își joacă astăzi ultima șansă de a se mai califica în sferturile Campionatului Mondial, fiind obligată să câștige duelul cu Japonia, programat de la ora 16:30.
Înaintea partidei, Ștefan Birtalan a vorbit despre eșecul suferit în fața Germaniei, meci în care pe teren a revenit Cristina Neagu, care a ratat din cauza unei accidentări duelurile din prima fază a turneului final.
Dublu campion mondial cu România, în 1970 și 1974, fostul sportiv a punctat că înfrângerea "tricolorelor" a fost cauzată și de simbioza pe care staff-ul tehnic o încearcă între jucătoarele tinere și Cristina Neagu.
Birtalan a spus că interul stânga de 35 de ani nu mai poate să ajute echipa așa cum o făcea înainte pentru că nu mai poate da randamentul așteptat de toată lumea.
"Inconstanța și fluctuațiile de la un joc la altul au dus la așa ceva. Noi acum facem o simbioză între o echipă tânără, care joacă, și, la final de carieră, Cristina Neagu, care nu mai poate, din păcate, să dea randamentul pe care toată lumea îl așteaptă.
Nu se poate juca la nesfârșit extraordinar de bine, cum a făcut ea pentru echipa națională. Și atunci există această fluctuație mare de momente în care te minunezi că suntem în stare să facem lucruri frumoase și apoi vin două-trei momente în care pur și simplu ne pierdem capul.
Am pierdut un meci în care Daciana Hosu a prins extraordinar de bine. Peste așteptări față de ce se așteaptă de la un portar. Ne-a ajutat să sperăm cât mai mult. Bineînțeles că toată lumea aștepta mai mult de la Cristina Neagu. Nu se poate, și ea a fost accidentată", a declarat Ștefan Birtalan, potrivit Sport Total FM.
Citește și:

CE AU SCRIS JURNALIȘTII DIN UNGARIA DESPRE NEAGU DUPĂ EȘECUL CU GERMANIA

Presa din Ungaria a scris despre înfrângerea suferită de naționala României. Jurnaliștii maghiari au notat încă din titlu că prezența lui Neagu nu a fost suficientă pentru echipa lui Florentin Pera.
"A jucat și Neagu, dar succesul a fost al Germaniei", au titrat jurnaliștii de la Nemzeti Sport, care au continuat: "Starul lor, Cristina Neagu, a făcut parte din echipa României și a marcat 3 goluri din 5 aruncări.
Formația germană, care încă nu a pierdut niciun punct, era în dezavantaj de 3 goluri la finalul primei reprize. Naționala Germaniei a învins România, cu 24-22."
Duelul dintre România și Japonia, din a doua etapă a grupelor principale de la Campionatul Mondial de handbal feminin, este programat de la ora 16:30 și va fi transmis în format LIVETEXT aici.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo