Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Se prefigurează o mare surpriză la Mondialul de Handbal. Spania, vicecampioana din 2019 poate rata sferturile

Andrei Nicolae

Actualizat 08/12/2023 la 23:23 GMT+2

Campionatul Mondial de Handbal Feminin a oferit deja câteva surprize încă din prima fază a turneului, însă acestea nu dispar nici în grupele principale. Spania, vicecampioana lumii din 2019 și semifinalista de acum doi ani, "tremură" pentru calificarea în sferturile de finală, după ce a fost învinsă surprinzător de Cehia.

Selecționerul Spaniei, Ambros Martin

Credit imagine: Getty Images

Naționala Spaniei a fost învinsă în cel de-al doilea meci din grupele principale ale Campionatului Mondial de Handbal Feminin și este în pericol să rateze sferturile de finală ale competiției. Elevele lui Ambros Martin au întâlnit vineri seara reprezentativa Cehiei, o formație care nu emitea șanse la primele două locuri în grupele principale în viziunea specialiștilor.
Jucătoarele din centrul Europei au demonstrat însă contrariul și au învins vicecampioana mondială din 2019 cu 30-22, în urma unor reprezentații de forță din partea lui Marketa Jerabkova (9 goluri), Charlotte Cholevova (8 goluri) și Veronika Mala (7 goluri). Astfel, în acest moment, Cehia și Spania se află la egalitate de puncte cu un singur meci de disputat rămas, ambele având câte 6, iar liderul grupei este Olanda, cu 8 puncte adunate după victoria din această seară cu Ucraina.
Spania poate rata astfel calificarea în sferturile competiției, după două ediții la rând în care a reușit acest lucru (argint în 2019 și locul 4 în 2021). Ibericele joacă ultimul meci împotriva liderului Olanda, astfel că Cehia poate profita de un pas greșit făcut de ele.
Dacă Spania pierde sau obține doar un egal cu Olanda, iar Cehia o învinge pe Brazilia în ultima etapă, atunci vicecampioana din 2019 va fi out din competiție. În schimb, dacă ibericele le înving pe batave, iar cehoaicele se impun și ele, toate echipele vor avea 8 puncte, iar în acel moment golaverajul va fi principalul criteriu.
Citește și:

Rezultatele zilei în grupele principale la Mondialul de Handbal

În alte partide ale zilei, campioana en-titre, Norvegia, s-a impus la 13 goluri diferență în fața Sloveniei, scor 34-21. Naționala medaliată cu aur la Jocurile Olimpice, Franța, a câștigat și ea în fața Coreei de Sud și merge "de mâna" cu Norvegia în sferturi.
Brazilia a învins-o pe Argentina în duelul 100% sud-american, partidă care a fost marcată și de o accidentare gravă a unei jucătoare din Liga Florilor. Angola a obținut primele puncte din grupa principală și a învins-o la 5 goluri pe Austria, scor 30-25.
Rezultatele zilei la Campionatul Mondial de Handbal Feminin
  • Austria - Angola 25-30
  • Brazilia - Argentina 33-19
  • Cehia - Spania 30-22
  • Coreea de Sud - Franța 22-32
  • Slovenia - Norvegia 21-34
  • Ucraina - Olanda 21-40
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol