Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Se știu toate echipele calificate la turneul preolimpic! Ungaria a prins în mod dramatic ultimul loc

Nicu Savin

Publicat 11/12/2023 la 23:00 GMT+2

Astăzi au fost programate ultimele partide din grupele principale de la Campionatul Mondial de handbal și înainte de startul ultimelor două partide se știau deja toate cele 12 echipe calificate la turneul preolimpic din primăvara anului viitor! Din păcate, România nu va fi acolo, în timp ce ultimul loc a prins în mod absolut dramatic ultimul loc,după o revenire de poveste contra Croației.

Hungary-Croatia

Credit imagine: MTI

Campionatul Mondial de handbal se apropie de punctul culminant, iar în această seară se va definitiva tabloul sferturilor de finală. România a jucat astăzi ultimul său meci la acest turneu final contra Poloniei și a obținut o victorie la limită, scor 27-26. Astfel, tricolorele au terminat pe locul 3 grupa principală din care au făcut parte și pe poziția a 12-a la general, una care nu duce la turneul preolimpic din primăvara anului viitor.
Încă de dinainte ca ultimele două meciuri din Main Round să înceapă (Danemarca - Germania și Suedia - Muntenegru) era deja clar ce echipe sunt calificate în sferturi, dar și care sunt cele 12 naționale care vor lupta pentru cele 6 locuri care vor rămâne vacante pentru Paris la finalul acestui turneu final.
Lucrurile erau destul de limpezi și înaintea meciurilor de azi, dar dramatismul a atins cote uriașe la partida dintre Ungaria și Croația. Balcanicele sperau chiar la sferturi, pentru că un succes contra Ungariei și un pas greșit al Muntenegrului cu Suedia le-ar fi asigurat prezența în primele 8. Croația a controlat meciul până în minutul 50, când avea un avans de 6 goluri (19-13), dar ceea ce s-a întâmplat ulterior e greu de explicat.
Ungaria a revenit fantastic și a preluat pentru prima dată conducerea când mai era ceva mai mult de un minut. Croația a avut o lovitură de la 7 metri la faza următoare, dar a irosit-o și s-a terminat 23-22 pentru maghiare, care au terminat astfel pe locul 3 în grupă și pe locul 10 la general. Ca atare, naționala vecină va juca la turneul preolimpic pentru că pe locul 9 a terminat Brazilia, echipă deja calificată la Paris din postura de campioană a Americii de Sud. De notat că dacă Croația ar fi luat măcar un punct, termina cel puțin pe locul 3 și ar fi obținut ea biletele pentru turneul preolimpic (ar fi putut ajunge chiar în sferturi și la egal, dacă Muntenegru pierdea cu Suedia).

Campionatul Mondial de handbal nu e gata, dar se cunosc toate echipele care vor participa la turneul preolimpic

Înaintea Campionatului Mondial, 5 echipe erau sigure de prezența la Jocurile Olimpice de la anul: Franța (țară gazdă), Norvegia (campioană a Europei în 2022), Brazilia (campioană a Americii de Sud), Angola (campioană a Africii) și Coreea de Sud (campioană a Asiei). A 6-a va fi campioana Mondială din acest an sau finalista, dacă Franța va lua aurul. În cazul în care Norvegia va triumfa, Danemarca va merge direct la Paris, din postura de vicecampioană europeană în 2022.
Acestea fiind clare, se știu echipele care vor participa la turneul preolimpic din primăvara anului viitor. Acestea sunt:
  • 5 echipe dintre Suedia, Muntenegru, Germania, Danemarca, Olanda sau Cehia (una dintre ele va merge direct la Jocurile Olimpice, după criteriul explicat mai sus)
  • Ungaria (locul 10 la Campionatul Mondial)
  • Slovenia și Spania (beneficiarele celor două locuri alocate în plus Europei, deoarece toate sfertfinalistele de la Mondial sunt de pe "Bătrânul continent"; cele două ajung la preolimpic pentru că sunt cel mai bine două echipe clasate la EURO 2022, care nu au obținut acest drept prin intermediul locului ocupat la Mondialul în desfășurare)
  • Japonia (cea mai bună echipă din Asia ce nu s-a calificat direct la Jocurile Olimpice și nu a obținut un loc la preolimpic prin intermediul Campionatului Mondial în desfășurare)
  • Camerun (cea mai bună echipă africană care nu s-a calificat direct la Jocurile Olimpice și nu a obținut un loc la preolimpic prin intermediul Campionatului Mondial în desfășurare)
  • Paraguay și Argentina (cele mai bune echipe din America de Sud care nu sunt calificate direct la Jocurile Olimpice și nu au obținut un loc la preolimpic prin intermediul Campionatului Mondial în desfășurare)
Cele 12 echipe care vor concura la turneul preolimpic vor fi împărțite în 3 grupe de câte 4 și vor juca fiecare cu fiecare. Primele două clasate din fiecare grupă vor ajunge la Paris.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo