Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Semifinală superbă la CM de handbal, cu dramatism maxim! Norvegia, în finală, după prelungiri, cu gol în ultima secundă

Maria Olteanu

Actualizat 15/12/2023 la 20:34 GMT+2

Prima semifinală a Campionatului Mondial de handbal feminin a fost o adevărată lecție, un joc superb, cu o revenire fabuloasă a Norvegiei, și două reprize de prelungiri. Campioana mondială en-titre ajunge în finală după un gol venit pe sirenă, în ultima secundă, victorie 29-28, după ce a fost condusă 14-9 la pauză.

Danemarca - Norvegia

Credit imagine: Getty Images

Prima semifinală de la Campionatul Mondial de handbal feminin le-a adus față în față pe campioana mondială en-titre, Norvegia, și Danemarca, într-un joc extrem de spectaculos, cu răsturnări de situație, o revenire fabuloasă, prelungiri și dramatism până la ultimul fluier.
Miza uriașă a jocului s-a resimțit încă din startul partidei, ambele combatante luptând dârz pentru primul loc din finala Campionatului Mondial.
La Herning, în fața a peste 11.000 de fani, Danemarca a fost impecabilă în prima parte a jocului. Gazdele, motivate de fani, au jucat aproape perfect, iar la pauză au intrat cu un avans care putea părea liniștitor, de 5 goluri, 14-9.
Totul s-a schimbat însă în partea a doua, când Norvegia a revenit cu o altă față de la cabine și a reușit să sune remontada. Campioana în exercițiu a repetat scorul bifat de Danemarca în prima repriză, 14-9, și meciul a intrat în prelungiri, 23-23, după o revenire absolut fabuloasă.
În cele 10 minute de prelungiri, ambele echipe au mers cap la cap, fructificând atac după atac. Dramatismul a fost la cote maxime, iar Norvegia a obținut biletele pentru finală cu un gol izbutit pe sirenă, în ultima secundă a prelungirilor, grație execuției splendide venite din brațul lui Reistad, 29-28.
Acum, Norvegia își așteaptă adversara din finală, echipa învingătoare a duelului Suedia - Franța.
Citește și:

ȘTIM CUM ARATĂ "FINALA" PENTRU LOCURILE 5-6 LA CAMPIONATUL MONDIAL DE HANDBAL FEMININ

Ziua de vineri este plină la Campionatul Mondial de handbal feminin. Primele două partide au fost cele pentru a se stabili meciurile destinate locurilor 5-6, respectiv 7-8.
Prima confruntare a zilei a fost duelul Germania - Cehia. Nemțoaicele și-au respectat statutul și au câștigat la o diferență de 6 goluri. După o primă repriză mai echilibrată, Germania a avut la pauză doar două goluri avans, 14-12, însă s-a detașat în partea a doua a jocului. Duelul s-a terminat cu un succes clar, 32-26.
În cea de-a doua partidă a zilei de vineri, Olanda a câștigat la trei goluri confruntarea cu Muntenegru, 28-25. Meciul a fost foarte echilibrat, olandezele au avut un singur gol avans la pauză, iar până la final au reușit să încline balanța în favoarea lor.
Așadar, după primele două meciuri ale zilei s-au stabilit cum arată confruntările pentru locurile 5-6, respectiv 7-8.
Programul meciurilor:
  • Locurile 5-6, 17 decembrie, ora 11:15, Germania - Olanda
  • Locurile 7-8, 17 decembrie, ora 14:00, Cehia - Muntenegru
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo