Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Surpriză colosală în grupa României la Campionatul Mondial de handbal feminin. Cum influențează șansele tricolorelor

Maria Olteanu

Actualizat 07/12/2023 la 23:30 GMT+2

Seara de joi a adus o surpriză uriașă în grupa României la Campionatul Mondial de handbal feminin. Japonia s-a impus în fața Danemarcei, care pleca favorită certă, iar acest rezultat este o rază de speranță și pentru România, care păstrează în continuare șanse matematice de a se califica în sferturile de finală ale competiției.

Danemarca - Japonia

Credit imagine: Getty Images

După ce România a pierdut dramatic cu Germania un meci pe care l-a avut în mână pentru 35 de minute, conducând la un moment dat chiar și cu 4 goluri, șansele tricolorelor de a ajunge în sferturi erau infime.
Cum ultimul meci le aducea față în față pe Danemarca și Japonia, zarurile păreau aproape aruncate, gazdele părând, cel puțin la o primă vedere, să nu aibă emoții în fața japonezelor.
Un succes al Danemarcei scotea matematic echipa noastră din calculele calificării, însă acea șansă de 1% rămâne vie, după surpriza serii la turneul final.
Japonia, care a intrat cu 0 puncte în grupa principală, a reușit să producă un rezultat total neașteptat și să câștige partida cu Danemarca, dramatic, scor 27-26.
La pauză a fost egal, 12-12, iar finalul partidei, în fața a peste 10.000 de suporteri nordici, a fost pe muchie de cuțit. Japonia a condus 26-24, Danemarca a egalat la 26, dar până la urmă japonezele au dat lovitura în ultimele secunde și s-au impus la limită, un succes care încă o ține pe România în joc, dar care face calculele și mai complicate.
În acest moment, Germania este lider în clasament, cu 6 puncte. În continuare, Danemarca și Polonia au câte 4 puncte, iar România și Japonia câte 2 puncte.
Doar primele două locuri merg în sferturi, iar pentru asta, România are nevoie de o minune, care încă se poate întâmpla, în contextul în care Danemarca a cedat partida cu Japonia.
Două victorii ale fetelor lui Pera nu sunt însă suficiente pentru calificare, dar, acestea, dublate de ajutor de la adversare, pot împlini obiectivul României.

Cum arată calculele în grupa României la Campionatul Mondial

România este în acest moment pe locul 5 în grupa principală, dar poate termina pe locul al doilea. Drumul este unul extrem de complicat, fetele noastre au nevoie de două victorii, dar și de ajutor pentru a accede în sferturi.
Pentru ca elevele lui Pera să se califice în TOP 8, în ultimele două meciuri rămase trebuie să se îndeplinească simultan următoarele condiții:
  • România trebuie să câștige ultimele două partide, cu Polonia și Japonia. Ar mai acumula 4 puncte și ar ajunge la un total de 6.
  • Danemarca trebuie să piardă ultimele două meciuri rămase, cu Polonia și Germania. Ar rămâne cu 4 puncte, în urma României
În acest caz, Germania ar câștiga grupa, cu 10 puncte. România ar fi pe 2, cu 6 puncte, la egalitate cu Polonia, dar cu avanatajul victoriei în meciul direct. Danemarca ar rămâne cu 4 puncte și ar fi eliminată din competiție.
CLASAMENTUL ACUM ÎN GRUPA ROMÂNIEI
  • 1. Germania - 6 puncte
  • 2. Danemarca - 4 puncte
  • 3. Polonia - 4 puncte
  • 4. Japonia - 2 puncte
  • 5. România - 2 puncte
  • 6. Serbia - 0 puncte
Programul României la Campionatul Mondial
  • sâmbătă, 9 decembrie: România - Japonia, ora 16:30
  • luni, 11 decembrie: Polonia - România, ora 19:00
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo