Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Campionatul Mondialul de Handbal | Primele echipe calificate în faza a 2-a a grupelor

Nicu Savin

Publicat 16/01/2023 la 23:10 GMT+2

Campionatul Mondial de handbal masculin a prupus astăzi ultimele partide din primele 4 grupe, în urma cărora primele 3 clasate din fiecare au avansat în Main Round. Favoritele și-au respectat blazonul și nu a fost loc de surprize, dar unele rezultate au atras atenția prin diferența de scor sau prin echilibrul neașteptat.

France's left back Nikola Karabatic (L) and Slovenia's right winger Blaz Janc vie for the ball during the Men's IHF World Handball Championship Group B match between Slovenia and France in Katowice, Poland on January 16, 2023

Credit imagine: Getty Images

Campionatul Mondial de Handbal masculin, găzduit de Polonia și Suedia, se apropie de momentul culminant. Astăzi au avut loc ultimele partide din primele 4 grupe din faza incipintă a competiției, iar surprizele în privința calificatelor în Main Round au lipsit.
În grupa A, Muntenegru a câștigat greu cu Chile (30-28) și și-a asigurat locul în grupa principală. Acolo era deja calificată și Spania, una dintre favoritele la medalii, iar ibericii vor avea 4 puncte, asta după ce au dat de pământ cu Iranul (35-22). Asiaticii merg și ei în Main Round, dar au 0 puncte și speranțele la sferturi sunt doar teoretice.
Grupa B a propus un duel tare, între Franța și Slovenia, două echipe care și-au câștigat primele partide. Francezii au condus de la un capăt la altul și s-au impus la 4 goluri diferență (35-31). Mahe și Remili au fost cei mai buni marcatori ai campioanei olimpice, fiecare cu câte 7 reușite. În celălalt meci al grupei s-au întâlnit Polonia și Arabia Saudită. Împinși de la spate de un public numeros prezent în Spodek Arena din Katowice, leșii s-au impus greu, 27-24, reușind să se desprindă doar pe final și să obțină astfel biletele pentru grupa principală, pe care o vor începe fără punct.
Grupa principală I
  • 1.Franța - 4 puncte
  • 2.Spania - 4 puncte
  • 3.Slovenia - 2 puncte
  • 4.Muntenegru - 2 puncte
  • 5.Polonia - 0 puncte
  • 6.Arabia Saudită - 0 puncte

Echilibru uriaș în Grupa D! Ungaria, debut de meci catastrofal în fața Portugaliei

În grupa C, primul meci al zilei a fost Brazilia - Capul Verde, unde sud-americanii s-au impus greu, scor 30-28 și avansează în Main Round cu două puncte. Aflați la abia a la 2-a prezență la turneul final, africanii au oferit o replică solidă, dar vor porni fără niciun punct în grupa principală. Suedia, marea favorită a grupei, s-a distrat în celălalt meci cu Uruguayul (47-12) și are șansele cele mai mari de a se califica în sferturi din grupa principală II.
Grupa D a fost cea mai echilibrată de până acum la acest turneu final. Ungaria avea maxim de puncte după două etape, dar a cedat clar în fața Portugaliei în ultima partidă. Ungurii au avut un start de meci catastrofal și în primele 20 de minute nu au marcat decât 3 goluri. Ulterior au echilibrat partida , dar scorul final a fost 27-20 pentru lusitani, iar cele două echipe merg braț la braț în Main Round, cu câte două puncte. La fel se întâmplă și cu Islanda, care a trecut fără probleme de Coreea de Sud, scor 38-25. Astfel, grupa D este singura de până acum care trimite 3 echipe cu câte două puncte în faza următoare.
Grupa principală II
  • 1.Suedia - 4 puncte
  • 2.Brazilia - 2 puncte
  • 3.Islanda - 2 puncte
  • 4.Portugalia - 2 puncte
  • 5.Ungaria - 2 puncte
  • 6.Capul Verde - 0 puncte
Marți seara se vor juca ultimele meciuri în grupele E, F, G și H, unde necunoscutele sunt la fel de puține. Pe 18 ianuarie vor începe partidele din Main Round. Din fiecare grupă, primele două echipe vor avansa în sferturile de finală.
Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS). În plus, în aplicația Eurosport aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo