Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Danemarca e prima echipă din lume care câștigă trei titluri mondiale consecutive!

Marian Ursescu

Actualizat 29/01/2023 la 23:49 GMT+2

Danemarca a învins Franța cu 34-29 (16-15) în finala de la Stockholm. Meci formidabil făcut de nordici care au 28 de meciuri fără înfrângere la Campionatele Mondiale

Danemarca victorie

Credit imagine: facebook

Seară magică pentru Danemarca. Încă o seară de neuitat, o partidă memorabilă. A treia finală consecutivă câștigată de danezi după cele din 2019 și 2021. Nicio echipă din lume nu a mai reușit acest lucru!
Danemarca a început vijelios ultimul act al Campionatului Mondial de la Stockholm. Dornici să-și ia revanșa după finala olimpică pierdută în fața ”cocoșilor”, 23-25, campionii mondiali au condus cu 3-0, 7-3 și apoi 12-7! Băieții lui Guillaume Gilles își pierduseră busola. Niklas Landin își trecea în cont paradă după paradă, iar în atac Simon Pytlick și Mathias Gidsel erau de neoprit.
Ușor-ușor însă, apărarea Franței și-a găsit coordonatele, portarul Remi Desbonnet a avut și el câteva intervenții salutare, iar Franța a revenit în joc. Nedim Remili a fost omul cu golul, iar la pauză nordicii mai aveau doar un gol pe tabelă, 16-15!

Incredibilul Rasmus Lauge Schmidt

Franța a egalat imediat după pauză, era echipa care venea din spate avea moralul era ridicat. Dar tot danezii au dictat parcă ritmul. Rasmus Lauge Schmidt avea să fie însă omul finalei. Afăcut un meci incredibil și a marcat de de 10 ori în poarta adversă. Mads Larsen a intrat și el foarte bine în meci de pe banca tehnică, iar Danemarca a trecut din nou în față la trei lungimi: 29-26.
Pentru Franța timpul nu mai era aliat. ”Cocoșii” au început să se grăbească și au apărut greșelile. Remili a rămas singurul capabil să se bată cu apărarea daneză, dar era prea puțin. Încărcați cu multă sete de revanșă, nordicii au câștigat clar pe final, 34-29, trecându-și în cont tripla coroană.
Toată lumea se aștepta să iasă la rampă starul Mikkel Hansen, dar acesta a marcat o singură dată! Danezii au arătat însă că pot câștiga meciuri și fără el. Spiritul de echipă, apărarea și dorința de victorie au triumfat. Spiritul unei echipe care a uitat să piardă de mult!

Recordul lui Hanssen

MiKkkel Hansen (35 de ani) a fost MVP-ul competiției de trei ori, în 2013, 2019 și 2021 și golgheterul Campionatului Mondial IHF masculin în 2011 și 2019. Cifre incredibile pentru un jucător. Cu peste 300 de goluri marcate la Campionatul Mondial, interul stânga danez este și cel mai bun marcator al competiției din toate timpurile, singurul jucător din istorie care a atins această piatră de hotar.Aseară însă, Mikkel Hansen a predat ștafeta. Symon Pitlick sau Rasmus Lauge Schmidt au fost eroii fără de care Danemarca nu ar mai fi fost campioană mondială.
Și antrenorul Nikolaj Jakobsen este un punct de referință în naționala Danemarcei. De când a preluat echipa nordică, în 2017, Danemarca a obținut rezultate incredibile: de trei ori titlul mondial (2019, 2021, 2023), medalia de argint la JO de la Tokyo și bronzul european în 2022.
Franța rămâne cu cele șase medalii de aur la Mondiale și obține acum al doilea argint. După finala pierdută în 1993, ”cocoșii” își mai adaugă una în 2023.

FINALA MICĂ / Suedia-Spania 36-39

Festival de goluri. Ibericii iau medalie după o repriză a doua de vis!
Finala mică a Campionatului Mondial a fost una deosebit de spectaculoasă. Întâlnirea dintre Suedia și Spania era reeditarea ultimului act la Euro 2022. Acum un an, la Budapesta, Suedia câștiga aurul continental după 27-26 în fața ibericilor.
Acum, scandinavii aveau și avantajul terenului propriu și susținerea din tribune a 19.000 de fani! O primă repriză formidabilă reușită de echipa lui Glenn Solberg. 22 de goluri marcate în poarta Spaniei și patru goluri avans. Dar de la pauză parcă au venit pe teren alte echipe. Spaniolii au intrat cu o motivație incredibilă. Nu se știe ce le-a spus elevilor săi antrenorul Jordi Ribera, dar Spania a egalat la 23 și apoi a luat imediat conducerea. Repriză pentru istorie făcută la Stockholm de Alex Dushebaev, Juan Canellas, Adria Figueras și ceilalți spanioli. Spania a câștigat partea a doua cu 21-14 și s-a impus cu 39-26 la final.
”Niciodată să nu desconsideri naționala Spaniei, o altă zi istorică pentru handbalul masculin spaniol”, au scris ibericii pe siteul federației spaniole. Spania își păstrează argintul obținut în 2021 și cucerește a cincea medalie mondială: două de aur (2005, 2013) și trei de argint (2011, 2021, 2023).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo