Lupta pentru titlu în Liga Națională de handbal feminin este capul de afiș pe finalul actualei stagiuni pe plan intern. Rapid București are un punct avans față de CSM București, înaintea ultimelor trei etape. Bineînțeles, turneul Final Four al Cupei României la feminin, programat la finalul săptămânii, la Mioveni, reprezintă, de asemenea, un moment culminant al sezonului.
Dar revenind la Liga Națională, miercuri se consumă un moment important în lupta pentru titlu. În timp ce echipa pregătită de Adrian Vasile are un test lejer la prima vedere cu Dacia Mioveni, pe teren propriu, Rapid primește vizia echipei Gloria Bistrița. Ardelencele au încurcat și CSM în retur, după ce au remizat 23-23 în Sala Polivalentă.
Handbal
O vedetă urmărită de CSM București a semnat în Norvegia
ACUM 6 ORE
Pentru a câștiga titlul pe plan intern, CSM București este nevoită să aștepte și un ajutor din altă parte, de la Gloria Bistrița, SCM Craiova sau SCM Rm Vâlcea, adversarele Rapidului din ultimele trei etape. Vorbind despre starea de spirit din cadrul lotului CSM București, Adrian Vasile a susținut, potrivit Agerpres, că meciul cu Esbjerg, care a dus la eliminarea din Champions League, a lăsat urme:
"De la zi la zi trebuie să fim mai bine după meciul de la Esbjerg. E unul dintre meciurile care lasă anumite urme, aşa se întâmplă în carierele noastre. Dar trebuie să ne reconectăm foarte rapid cu realitatea pentru că mai avem două săptămâni cu meciuri foarte importante. Trebuie să dăm deoparte anumite lucruri şi să trăim în prezent. Lupta pe două fronturi este normală, suntem obişnuiţi cu ea. Pe de altă parte, fiind final de sezon e mai plăcut să ai mai multe meciuri, decât să faci multe antrenamente. Aşa că meciurile ne fac foarte bine în această perioadă."

Ce a declarat Adrian Vasile despre lupta la titlu dintre CSM București și Rapid

Antrenorul este convins că titlul încă se joacă în continuare:
"Şanse la campionat mai avem. Tot campionatul a fost foarte echilibrat şi interesant, nu ştiu dacă foarte real. Dar prin prisma rezultatelor a fost echilibrat şi atât. Urmează două săptămâni în care se pot decide multe lucruri. Urmează meciul cu Mioveni, iar apoi în mintea noastră va fi doar Final4-ul Cupei României. Când sunt două echipe apropiate în clasament atunci e presiune pe ambele. Rapid a făcut până acum o treabă foarte bună, a rezistat acestei presiuni. Dar noi trebuie să facem tot ceea ce depinde de noi. Adică să câştigăm meciul de mâine cu Mioveni."
Până la finalul sezonului în Liga Națională, CSM București mai are de jucat contra formațiilor HC Zalău și Minaur Baia Mare.
Handbal
S-au afișat urnele în Champions League. Unde au fost trimise cele trei echipe din România?
28/06/2022 LA 17:21
Handbal
România U20 la handbal feminin a învins Mexic la Campionatul Mondial. Dezamăgirea este însă mare
27/06/2022 LA 16:28