Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cinci transferuri cu greutate înaintea play-off-ului Ligii Campionilor la handbal feminin!

Andrei Nicolae

Actualizat 25/03/2022 la 16:27 GMT+2

Ana Gros și Grace Zaadi sunt cele mai tari transferuri din această perioadă, după ce au părăsit echipele din Rusia și au ajuns la Krim Ljubljana, respectiv Metz Handball

Ana Gros

Credit imagine: Getty Images

Liga Campionilor la handbal feminin revine în prim-plan la finalul acestei săptămâni, cu manșa tur a play-off-ului. În condițiile în care partida CSM București – CSKA Moscova a fost anulat, iar campioana României s-a calificat mai departe, în program au mai rămas trei jocuri, astfel:
  • Krim Ljubljana – Ferencvaros, sâmbătă, ora 17:00
  • Dortmund – Metz, sâmbătă, ora 19:00
  • Brest Bretagne – Odense, duminică, ora 17:00.
Federația Europeană de Handbal a anunțatcă patru cluburi au înregistrat transferuri înainte de termenul limită și s-au întărit practic în tentativa de a ajunge în sferturile de finală.

Cinci transferuri înaintea play-off-ului Ligii Campionilor la handbal feminin

Trei jucători au plecat de la Rostov-Don: Grace Zaadi, Beatrice Edwige și Tatjana Brnovic.
Campioana olimpică Zaadi s-a întors la clubul care a jucat un rol atât de important în cariera ei, Metz Handball. Colega ei din naționala Franței, Beatrice Edwige, a revenit în Ungaria, dar nu la Gyor, ci la rivala FTC-Rail Cargo Hungaria. Edwige se va afla față în față cu Brnovic în acest weekend, având în vedere că handbalista din Muntenegru a semnat cu Krim Ljubljana.
Campioana Sloveniei a fost nr. 1 pe piața transferurilor, având în vedere că a adus-o și pe Ana Gros, golgheterul ediției trecute, care s-a despărțit de CSKA Moscova. Interul dreapta în vârstă de 31 de ani s-a reîntors practic la formația cu care a făcut primii pași în Liga Campionilor, în 2009/10.
O achiziție a făcut și Brest Bretagne, care a semnat cu Jenny Karlsson de la Holstebro (Danemarca).
Meciurile retur din play-off se desfășoară în weekend-ul următor.
Gyor, Team Esbjerg, Vipers Kristiansand și CSM București sunt calificate direct în sferturile de finală. Campioana României a profitat de descalificarea echipei CSKA Moscova. Apropo de CSM, transferul braziliencei Amorim de la Rostov Don nu a fost confirmat. Dacă se va realiza totuși într-un final, ea va putea juca doar în Liga Campionilor. Perioada de trasferuri din Liga Națională s-a închis.
Ar mai fi de remarcat faptul că învingătoarea dintre Metz și Dortmund se califică direct în turneul Final Four de la Budapesta. Pe traseul lor ar fi fost Rostov Don în sferturile de finală, care la rândul ei a fost exlusă din Liga Campionilor.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo