Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

CSM București, în fața meciului sezonului. Moment special la disputa cu Esbjerg din Liga Campionilor

Andrei Nicolae

Publicat 29/04/2022 la 15:14 GMT+3

CSM București se pregătește de cele mai importante meciuri ale sezonului, cu Team Esbjerg din sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Manșa tur este programată duminică, de la ora 17:00, în Sala Polivalentă.

CSM Bucuresti Elizabeth Omoregie

Credit imagine: Getty Images

CSM București încearcă să revină în Final Four după o pauză de 4 ani. Și-ar salva astfel sezonul, după un parcurs cu multe suișuri și coborâșuri.
În campionat, echipa lui Adrian Vasile nu mai este doar la mâna propriilor rezultate pentru a câștigat titlul. Iar în Liga Campionilor, în faza grupelor a câștigat 50% din meciuri, astfel că a terminat doar pe locul 5. Calificarea în sferturile de finală a obținut-o fără a mai evolua în play-off, după ce CSKA Moscova, echipa lui Florentin Pera, a fost exclusă din competiție.
CSM București caută a patra calificare în turneul Final Four, în timp ce Team Esbjergar fi debutantă, dacă trece de reprezentanta României. Formația scandinavă, antrenată de Jesper Jensen, selecționerul Danemarcei, a câștigat grupa din care a făcut parte și CSM București, având un singur eșec din 14 jocuri, la început de sezon pe terenul echipei Brest Bretagne.
Apropo de antrenori, Adrian Vasile și Jesper Jensen, cei doi au fost adversari în luna martie și la nivel de echipe naționale, când România și Danemarca s-au întâlnit în grupa de calificare la Euro 2022. Antrenorul nordic a câștigat atunci ambele bătălii, dar tehnicianul român echilibrează acum balanța, având în vedere că se bazează la nivel de club pe multe jucătoare străine.

CSM București vs Team Esbjerg în faza grupelor. Eduarda Amorim, plusul pentru sferturi

În faza grupelor, cele două formații au avut două meciuri directe destul de echilibrate. În manșa tur, Esbjerg s-a impus cu un gol la ultima fază, cu 22-21. În returul din București, scorul a fost egal, 29-29. Acest ultim joc nu a mai avut însă o miză deosebită, la momentul respectiv situația în grupă fiind deja conturată.
Brazil's right wing Eduarda Amorim (L) vies with Spain's left back Alexandrina Cabral Barbosa
Șansele echipei CSM București contra echipei Esbjerg au sporit din momentul în care a realizat transferul braziliencei Eduarda Amorim. Interul poate deveni prima jucătoare cu 7 prezențe la Final Four. În primele 6 ocazii a ajuns aici cu Gyor și chiar a și câștigat trofeul de patru ori. Recunoscută pentru spriritul ei de luptă, pentru faptul că este o apărătoare desăvârșită, Amorim este o soluție bună și pentru atac. Practic, Adrian Vasile are o rotație în plus la 9 metri, foarte valoroasă. În turneele Final Four, doar Nycke Groot, Anita Gorbicz și Cristina Neagu au înscris mai multe goluri până acum. Primele două s-au retras din activitate, iar Neagu și Amorim sunt acum la CSM București.
CSM București va căuta să plece în avantaj pentru returul de săptămâna viitoare, în Danermarca.

Moment special la disputa cu Esbjerg din Liga Campionilor

Un moment special la partida CSM București – Team Esbjerg va fi prezența în sală a șase campioane mondiale, la handbal în 11 și handbal în 7:
1. Elena Jianu, dublă campioană mondială, 1956 și 1960 Handbal în 11
2. Elena Pădureanu, dublă campioană mondială, 1956 și 1960 handbal în 11
3. Maria Constantinescu, triplă campioană mondială 1956 și 1960 handbal în 11, 1962 handbal în 7
4. Aurora Leonte, dublă campioană mondială 1960 handbal în 11, 1962 handbal în 7
5. Elena Hedeșiu, campioană mondială 1962, handbal în 7
6. Constanța Dumitrescu, campioană mondială 1962, handbal în 7
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo