Dinamo București a jucat miercuri seara, în Polonia, ultima partidă a sezonului în Liga Campionilor, pe terenul echipei Vive Kielce. Gazdele au câștigat cu 34-29 și s-au calificat direct în sferturile de finală ale competiției.
Soarta echipei lui Xavier Pascual era clară înaintea acestei întâlniri, după ce săptămâna trecută a fost înfrântă de PSG în București cu 39-31. Dinamoviștii și-au dorit însă să iasă cu capul sus din competiție și au reușit acest lucru după o repriză secundă bună.
Liga Campionilor
De ce nu poate CSM București să concureze cu Gyor. Lista incredibilă de jucătoare din ultimii 4 ani
09/05/2022 LA 12:20
În tur, Dinamo a produs o uriașă surpriză, prin victoria cu 32-29. Polonezii au luat mai ușor acel meci, dar s-au trezit rapid din șoc. Au câștigat următoartele 7 partide din Grupa B a Ligii Campionilor și au devenit candidați pentru a încheia pe locul 1.

Dinamo a făcut o repriză secundă solidă, pe care a câștigat-o la 2 goluri diferență

Pentru a câștiga grupa, Kielce avea nevoie de o victorie cu Dinamo, iar acest lucru a fost mai presus decât o revanșă după înfrângerea din tur. Gazdele au început tare și s-au desprins la 4-0 după primele minute. Dinamo s-a încălzit mai greu și a avut în față și un portar în mare formă, pe germanul Andrea Wolff. Acesta a parat inclusiv 3 aruncări de la 7 metri în prima repriză și și-a ajutat echipa să se desprindă la 8 goluri diferență în 22 de minute, scor 15-7. Extremele Moryto și Nahi au fost de neoprit, adunând 11 goluri din 20 reușite de Kielce în primele 30 de minute. Până la pauză, Dinamo a reușit totuși să oprească iureșul gazdelor, spre furia antrenorului Talant Dușebaev care și-a certat jucătorii la 20-13, pentru că s-au relaxat și nu au mai evoluat disciplinat la ultimele faze. Și parcă a anticipat ceva...
Dinamo a fost o altă echipă în partea secundă. În timp ce gazdele au dat senzația că au obosit, campioana României a făcut un meci mult mai legat. S-a apărat mai bine, iar în atac nu a mai pierdut mingi. S-a jucat bine cu pivotul Mamdouh Shebib (7 goluri), iar Dinamo a redus diferența până la 3 goluri, 21-24 (min. 42).
Momentul cheie s-a consumat, probabil, în minutul 50, când Andreas Wolff a parat încă un 7 metri, la scorul de 28-25. Portarul german și-a ajutat astfel echipa să evite un final tensionat. De aici, Kielce a preluat din nou controlul partidei, s-a impus cu 34-29 și a câștigat grupa.
Dinamo a pierdut acest ultim joc, dar per-total a avut multe de învățat după acest sezon de Liga Campionilor, în care a învins și Veszprem. Pascual & Co sunt dornici să revină în toamnă în Liga Campionilor, probabil cu un lot și mai puternic, pentru că se anunță destule schimbări în echipă. România va avea echipă direct calificată în ediția 2022/23, după ce a urcat pe locul 9 în ierarhia EHF.
Dinamo își va îndrepta de acum atenția pe campionat, unde mai are nevoie de 12 puncte din ultimele 18 posibile (4 victorii) pentru a câștiga încă un titlu.
Liga Campionilor
Tadici: "CSM București poate recupera 2 goluri cu Esbjerg. Eu sper să fie vreo 4-5 goluri la final"
06/05/2022 LA 10:53
Liga Campionilor
CSM București, în fața meciului sezonului. Moment special la disputa cu Esbjerg din Liga Campionilor
29/04/2022 LA 12:14