CSM București este în dificultate în "dubla" cu Team Esbjerg din sferturile de finală ale Ligii Campionilor, după înfrângerea din partida tur, din România, cu scorul de 26-25.
Formația daneză a câștigat cu un gol marcat în ultima secundă, dar pe parcurs a condus și la 5 goluri diferență. Șanse de calificare pentru "tigroaice" există însă în continuare, iar speranțele sunt alimentate și de faptul că echipa bucureșteană a avut un final bun, reușind să revină de la 20-24, chiar cu șansa de a prelua conducerea în final.
Liga Campionilor
De ce nu poate CSM București să concureze cu Gyor. Lista incredibilă de jucătoare din ultimii 4 ani
09/05/2022 LA 12:20
Prezent în această săptămână la emisiunea Handbal Magazin pe pagina Eurosport de Facebook, Gheorghe Tadici (fost selecționer al României) a precizat că reprezentanta României poate câștiga chiar la vreo 4 goluri diferență în returul din Danermarca, dacă își va atinge potențialul maxim. Jocul doi dintre cele două formații este programat duminică, de la ora 17:00.

Tadici: "CSM București poate să domine Esbjerg din toate punctele de vedere"

"În primul rând, jocul trebuie să fie foarte bine pregătit tactic. Jucătoarele au simțit acum și în teren adversarul. Trebuie să jucăm exact. Am pierdut cu un gol, da? Echipa trebui să bage mingea în poartă din situații de unu la unu. În tur au fost 11-12 situații de acest gen plus un 7 metri", a comentat Gheorghe Tadici.
Eduarda Amorim este o jucătoare care poate veni cu un plus considerabil în Danemarca, este de părere antrenorul echipei HC Zalău, care a fost impresionat de evoluția braziliencei în București:
"În ciuda faptului că i se reproșează lui Amorim ultima fază, ea a făcut lucruri foarte bune pe parcurs și a dus echipa la 12-9 la pauză (n.r. brazilianca a înscris 3 goluri la pauză, după ce scorul indica 5-10). A jucat bine, a dat trei goluri, a dat trei pase de gol, a fost un stâlp efectiv în apărare.
Nu ascund faptul că prin minutul 46-47, am vrut să dau un telefon la cineva să se trezească, o uitase pur și simplu pe bancă."
https://i.eurosport.com/2022/05/06/3367533.jpg
CSM București este un lot cu potențial, care poate să domine Esbjerg din toate punctele de vedere, tehnic, tactic și mai ales fizic, după cum a mai susținut Gheorghe Tadici: "De altfel, s-a văzut că Esbjergnu stă chiar foarte bine fizic, vizavi de cum începe jocurile. S-a văzut în repriza a doua cum Reistad, Breistol, linia lor de 9 metri a căzut. Partea lor dreaptă la nivel de extremă este ceva mai slabă. Sper să avem inspirație și la rulajul portarilor, nu cred că a fost cea mai bună variantă care s-a ales, nu știu cine se ocupă acolo de portari, cine face schimbările. Două goluri pot fi recuperabie. Eu sper să fie vreo 4-5 goluri la final. "
Învingătoarea acestei confruntări se va califica în Final Four, unde a accdes deja formația franceză Metz. Alte două locuri vor fi ocupate în urma partidelor Gyor – Brest (scor 21-21 în tur) și Vipers – Krim Ljubljana (32-25 în tur).
Liga Campionilor
CSM București, în fața meciului sezonului. Moment special la disputa cu Esbjerg din Liga Campionilor
29/04/2022 LA 12:14
Liga Campionilor
Cum arată tabloul sferturilor de finală în Liga Campionilor la handbal
08/04/2022 LA 08:19