Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Vive Kielce bate Veszprem, 37-35 și se califică în finala Ligii Campionilor!

Marian Ursescu

Publicat 18/06/2022 la 18:39 GMT+3

Campioana Poloniei joacă a doua finală din istorie, câștigând trofeul în 2016 chiar după o finală cu Veszprem. Maghiarii rămân fără trofeu

Uladzislau Kulesh | Łomża Vive Kielce | Handball | ESP Player Feature

Credit imagine: Polska Agencja Prasowa

Veszprem a jucat de patru ori finala Ligii Campionilor și nu a câștigat niciodată trofeul. Maghiarii au ajuns și de 7 ori în Final Four-ul Ligii Campionilor de la Koln, din 13 ediții, dar rămân cea mai ghinionistă echipă! Vardar a pierdut finalele din 2002, 2015, 2016 și 2019.
Ungurii au pierdut aseară semifinala jucată în Lanxes Arena contra polonezilor de la Vive Kielce, o echipă în fața căreia conduceau cu 11-5 la meciurile directe!
Formația antrenată de sârbul Momir Ilic dorea să-și ia revanșa pentru finala pierdută în 2016.Atunci, maghiarii au avut și 9 goluri pe tabelă, au condus în permanență, dar s-au văzut egalați și au pierdut, în cele din urmă, la loviturile de la 7 metri, 38-39!

Uriașul Talant Dushebaev a făcut diferența

Ungurii au dominat prima repriză, s-au aflat mereu în fața adversarilor și au intrat la vestiare în avantaj: 18-16. În partea a doua însă, polonezii au jucat mult mai exact, au făcut mai puține greșeli și au preluat controlul.
Moryto, Karacici, dar și frații Dushebaev și portarul Wolff au fost esențiali în obținerea succesului. De la Veszprem s-au remarcat neamțul Lauge Schmidt, croatul Strlek, dar și Petar Nenadic.
Diferența a venit și de pe banca tehnică, acolo unde Talant Dushebaev, uriașul antrenor al celor de la Kielce, a știut cum să contracareze jocul adversarilor. Talant (54 de ani) are șansa să câștige a cincea oară Liga Campionilor ca manager, el având în palmares trei trofee cu Ciudad Real și unul cu Vive Kilece. Are două Cupe ale Campionilor și ca jucător, cu ȚSKA Moscova și Teka Cantabria.

Clasicul Ligii Campionilor

În cea de-a doua semifinală, de la ora 19:00, se vor întâlni Barcelona și THW Kiel. Cele două echipe s-au întâlnit de nu mai puțin de 27 de ori în cea mai importantă competiție. Catalanii conduc cu 14-11, iar două meciuri s-au încheiat la egalitate.
Barca are 10 trofee în Liga Campionilor și alte 5 finale pierdute, iar Kiel a câștigat trofeul de 4 ori și tot de atâtea ori a pierdut în ultimul act. În disputele din ultimul act, Kiel conduce cu 2-1. Nemții au câștigat trofeul în 2010 și 2020, Barca în 2000.

Echipa Ligii Campionilor

A fost stabilită și echipa Ligii Campionilor. Surprinzător, de la Kielce nu a fost ales niciun jucător! În schimb au fost selectați doi de la Veszprem, doi de la Kiel și doi de la Barca. Antrenorul e însă Talant Dushebaev!
All Star Team
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo