România a câștigat partida decisivă pentru calificarea la Jocurile Olimpice contra Muntenegrului, dar nu la diferența de scor de care avea nevoie pentru a obține biletele pentru Tokyo. Tricolorele au învins cu 28-25, însă aveau nevoie de un succes la minim 5 goluri diferență pentru a se califica.
Înaintea partidei exista posibilitatea ca România și Muntenegru să meargă împreună la Olimpiadă, dar pentru asta era nevoie de o victorie a noastră la fix 5 goluri diferență, cu minim 30 de goluri marcate de Cristina Neagu & Co.

Norvegienii au tremurat pentru calificarea la Jocurile Olimpice

Handbal
Dinamo caută prima victorie în grupele Ligii Campionilor. La București vine ultima clasată, Porto!
ACUM 17 ORE
În cursul zilei de astăzi, din tabăra Norvegiei au apărut diferite acuzații conform cărora România și Muntenegru vor cădea la pace pentru merge împreună la Tokyo.
Scenariul care lăsa Norvegia acasă nu a fost departe de a se întâmpla, dar din păcate pentru Romînia nu a mai fost timp. Pe final, muntenegrencele au fost delăsătoare și România a marcat câteva goluri consecutive, iar scorul a devenit 28-25 cu un minut rămas din joc. Tricolorele chiar au avut șansa să facă 29-24, dar au ratat și totul s-a terminat pentru noi în acel moment.
Presa din Norvegia a salutat calificarea echipei scandinave la Jocurile Olimpice, dar finalul meciului Muntenegru-România a fost trăit cu mari emoții în Țara Fiordurilor. "Final de groază" a titrat presa norvegiană după meciul de la Podgorica.
"Muntenegru părea să dețină controlul pe deplin, dar finalul a devenit haotic. Gazdele au făcut mai multe greșeli, iar româncele au fost eficiente în atac. Dar, din fericire, pentru naționala Norvegiei, a fost o victorie la doar trei goluri pentru România.", au scris jurnaliștii de la Eurosport.no.
Thorir Hergeirsson, antrenorul scandinavelor a recunoscut după meci că a avut emoții foarte mari, dar a insinuat că pe final a privit cu suspiciune ce se întâmpla pe parchet la meciul României cu Muntenegru.
"Nu e posibil să fiu mai fericit decât acum. Am crezut mereu că ne vom califica. Când mai era un minut de jucat, ne-am speriat, am început să devenim suspicioși.", a declarat Thorir Hergeirsson pentru Eurosport Norvegia.
Handbal
Steaua a ratat dramatic calificarea în grupele EHF European League!
IERI LA 19:51
Handbal
Florentin Pera după victoria de la Trofeul Carpați: "Trebuie să dăm încredere tuturor jucătoarelor!"
02/10/2022 LA 10:16