Noul primar al Bucureştiului, Nicuşor Dan, a declarat, joi, că în prezent nu se pune problema desfiinţării echipei de handbal feminin CSM Bucureşti, care primește finanțare din bugetul Primăriei Capitalei, precizând însă că va avea o preocupare accentuată în următoarea perioadă în ceea ce priveşte finanţarea pe următorii ani.
Nicușor Dan a clarificat că şi-ar dori ca echipa de handbal feminin a CSM Bucureşti să atragă mai multe fonduri din alte surse decât de la Primăria Capitalei: “Clubul Sportiv Municipal are echipa de handbal pe care o cunoaştem cu toţii, dar are şi foarte multe echipe de copii şi juniori, pe care aş vrea să le păstrăm în continuare. În ceea ce priveşte echipa de handbal, ea este o oportunitate pe care noi o avem. Nu cred că a fost ‘vândută’ corect, în sensul de marketing, performanţa pe care ea reuşeşte să o susţină constant. Nu se pune problema desfiinţării în acest moment a echipei de handbal feminin, dar mi-aş dori foarte mult ca banii pe care ea îi atrage din alte surse decât Primăria Capitalei să fie mult mai mulţi decât o face în momentul de faţă”, a afirmat Nicuşor Dan, într-un interviu la RFI.

Nicușor Dan, despre soarta celei mai puternice echipe de handbal feminin din România

Handbal
Cristina Neagu, veste excelentă! Când revine la echipa națională a României: "Atunci mă întorc!"
11/08/2021 LA 11:16
Noul primat al Capitalei a precizat că va fi direct interesat de finanţarea echipei de handbal feminin a CSM Bucureşti: "Deci în orice caz, nu o să avem o decizie brutală în privinţa ei, dar o să avem o preocupare în ceea ce priveşte finanţarea ei pe anii următori”. Antrenorul echipei CSM Bucureşti, Adrian Vasile, spusese anterior că nu-și face griji pentru modificările apărute la Primărie, asta pentru că nu au apărut schimbări în organigrama echipei, lăsând să se înţeleagă că nu îşi face griji din acest punct de vedere, întrucât România nu excelează la multe capitole, aşa cum o face în handbal: "Nu s-au făcut modificări în organigramă, noi ne vedem de antrenamente, la ce ne pricepem. Cred că în România nu sunt multe domenii în care activăm la nivel de excelenţă şi unde facem asta ar trebui să ne îngrijim de acest domeniu. De aceea, o altă abordare legată de sport în Bucureşti şi în România ar fi greşită”.
Echipa de handbal feminin CSM Bucureşti este una dintre cele mai puternice din Europa, participând frecvent în ultimii ani în Champions League, competiţie pe care a şi câştigat-o în 2016. În componența clubului se află și Cristina Neagu, desemnată de patru ori cea mai bună handbalistă a lumii.CSM Bucureşti, club susţinut de Primăria Capitalei, are 14 secţii sportive, inclusiv de scrabble, yachting sau motociclism.
Handbal
Cristina Neagu ajunge iar pe masa de operații! Anunțul handbalistei după meciul cu Râmnicu Vâlcea
20/05/2021 LA 18:52
Handbal
Cristina Neagu, despre salariul uriaș de la CSM București: "Nu e treaba mea de unde vin banii!"
17/04/2021 LA 08:36