Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Adi Vasile, dezamăgit după ratarea calificării la Jocurile Olimpice! Ce își reproșează selecționerul

Nicu Savin

Actualizat 21/03/2021 la 19:59 GMT+2

Naționala de handbal feminin a României a ratat dramatic calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Tricolorele au învins Muntenegru, dar nu la diferența de scor de care aveau nevoie. La final, dezamăgirea a fost mare în tabăra noastră, selecționerul Adi Vasile găsindu-și cu greu cuvintele.

Adi Vasile, selecționerul naționalei de handbal feminin a României

Credit imagine: Eurosport

România a câștigat cu 28-25 ultimul meci de la Turenul Pre-olimpic, dar a pierdut la golaveraj calificarea la Olimpiada de la vară. Acest eșec a fost foarte frunstrant, mai ales că au fost multe momente în meciurile cu Norvegia și Muntenegru în care tricolorele au arătat că se pot bate de la egal la egal cu marile forțe din handbalul mondial.
Din păcate, în partida de astăzi apărarea nu a funcționat prea bine, iar poarta nu ne-a ajutat decât pe final, când lucrurile erau deja pecetluite. Finalul putea fi unul dramatic, dar când mai erau câteva zeci de secunde am ratat șansa să ne distanțăm la 29-25. O victorie cu 30-25 ne-ar fi calificat împreună cu Muntenegru, iar Norvegia ar fi rămas acasă. De altfel, scandinavii au trăit cu mari emoții finalul meciului de la Podgorica, antrenorul Norvegiei declarând că a devenit suspicios la un moment dat.

Adi Vasile: "Ar fi trebuit să schimb ceva mai rapid"

Dezamăgirea a fost uriașă la final în tabăra României, mai ales că pentru o bună parte dintre jucătoare aceasta a fost ultima șansă de a mai ajunge la o ediție a Jocurilor Olimpice.
Selecționerul Adi Vasile a fost și el foarte trist și a admis că își asumă o parte din vină pentru acest eșec atât de greu de digerat, considerând că ar fi trebuit să facă schimbări în joc mult mai devreme.
"Este un moment foarte trist, un moment amar. Importanța acestui meci a fost uriașă, era un mare vis pentru noi, pentru fete. S-au luptat pentru momentul ăsta timp de 4 ani. E foarte greu să vorbesc. Am simțit că eram acolo, am fost aproape. Ce contează cel mai mult e că toată lumea a lăsat energia pe teren, că fetele au jucat cu inima. Contează pentru viitor. Azi suferim mult, ne va lua ceva să ne revenim, dar viitorul e în față și trebuie să luăm lucrurile bune.
Astăzi simt că ar fi trebuit să schimb ceva mai rapid. Când mă uit în oglindă asta simt, că trebuia să încerc ceva mai devreme.", a spus Adi Vasile, citata de gsp.ro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo