Jocurile Olimpice de la Tokyo s-au încheiat, iar un nou ciclu olimpic este gata de start. Naționala de handbal feminin are de luat o revanșă după ce a ratat calificarea la întrecerile din Japonia, iar un prim pas în acest sens este Campionatul Mondial din Spania, programat în perioada 2-19 decembrie în Spania.
Tricolorele au obținut calificarea la competiție după un baraj cu Macedonia de Nord, iar joi își vor afla și adversarele. La Castellon, de la ora 22:30, va avea loc tragerea la sorți.
https://i.eurosport.com/2021/03/21/3015395.jpg
Handbal
SCM Râmnicu Vâlcea, voctorie mare în European League! Vâlcencele au trecut în deplasare de Chambray
IERI LA 20:23

Primul Campionat Mondial feminin cu 32 de națiuni la start

Selecționata condusă de Adrian Vasile face parte din urna a doua valorică, alături de Muntenegru, Ungaria, Suedia, Asia 1, Asia 2, Serbia și Austria. Dar iată componența celor patru urne valorice înaintea tragerii la sorți.
  • Urna 1: Olanda, Norvegia, Franța, Spania, Croația, Danemarca, Rusia, Germania
  • Urna 2: România, Muntenegru, Ungaria, Suedia, Asia 1, Asia 2, Serbia, Austria
  • Urna 3: Angola, America de Sud 1, America de Sud 2, Camerun, Cehia, Tunisia, America de Nord și Caraibe 1, Asia 3
  • Urna 4: Asia 4, Slovacia, Slovenia, Asia 5, Asia 6, Congo, America de Sud 3, Polonia.
Calificările în zona Asia vor avea loc în perioada 15-25 septembrie în Coreea de Sud. Reprezentanta Americii de Nord și Caraibelor va fi determinată în perioada 22-27 august. Ultimele naționale calificate la Mondialul din Spania vor fi aflate după turneul final din America de Sud, programat în perioada 4-10 octombrie, în Chile.
Campionatul Mondial din 2021 va fi primul cu 32 de participante la start. Vor fi formate opt grupe, iar primele două clasate vor merge în Main Round.
Olanda este campioana mondială en-titre, în timp ce România a ocupat locul 12 la ultima ediție. Turneul final va fi găzduit în patru localități, la Castellon, Granollers, Lliria și Torrevieja.
Handbal
CSM București a învins Dortmund și s-a calificat matematic în faza eliminatorie din Champions League
IERI LA 16:37
Handbal
CSM București pierde la Brest, 21-24, și-și ia adio de la calificarea directă în sferturi
19/01/2022 LA 21:50