Naționala feminină de handbal încearcă să rămână în circuitul turneelor finale, prin două victorii cu Insulele Feroe (mirecuri, ora 21.00, în deplasare) și Austria (duminică, la Râmnicu Vâlcea, ora 18.00), în direct la TVR 1), în grupa preliminară pentru calificarea la Euro 2022.
Înaintea ultimelor două etape din calificări, situația în grupa tricolorelor este următoarea: Danemarca – 8 puncte, Austria – 5 puncte, România – 3 puncte, Insulele Feroe – 0 p. La turneul final din luna noiembrie se califică primele două clasate. În această săptămână se mai joacă partidele Austria – Danemarca și Danemarca – Insulele Feroe. La egalitate de puncte, primul criteriu de departajere este dat de rezultatele în meciurile directe. Partida tur Austria – România s-a încheiat 33-33.
Reprezentativa condusă de Adrian Vasile a plecat deja în Feroe. Jucătoarele și antrenorul spun că nici o partidă nu este câștigată înainte, chiar dacă România pornește ca favorită în ambele întâlniri.
Handbal
Neagu, Broch și Amorim, nominalizate pentru echipa ideală a Ligii Campionilor
ACUM 39 MINUTE

România, în Săptămâna Mare la handbal. "După ce vom bate Feroe, putem vorbi de Austria"

"Presiune există mereu. Știm că ne așteaptă două meciuri împotriva unor adversari poate mai facili pe hârtie, însă handbalul cred că este din ce în ce mai competitiv și echipele mici sunt mai puține. Vor fi două meciuri grele, însă eu zic că ne vom califica la Campionatul European", a susținut Eliza Buceschi, potrivit Sports Net.
"Jucăm pe terenul lor, avem o deplasare destul de lungă până în Feroe. Timpul este foarte scurt de pregătire. Nu o să fie simplu deloc, dar ne dorim victoria. După ce vom bate Feroe și ne asigurăm punctele puse în joc, putem vorbi de Austria. Duminică, atunci când avem meciul cu Austria sper să fim în cărți pentru calificare, să avem un meci reușit și să ne bucurăm de calificare", a declarat și Cristina Laslo.
Bianca Bazaliu a marcat în tur, în ultima secundă, golul cu care România a terminat la egalitate în Austria, scor 33-33. Ea speră ca duminică meciul să fie mai ușor.
"Îmi aduc aminte tot meciul, nu doar acea fază. Într-adevăr am scos un egal acolo după ce la pauză am condus. Trebuie să jucăm aceste două meciuri de la minutul 1 până la minutul 60", a afirmat Bianca Bazaliu.

Adrian Vasile: "Despre Feroe, acesta a fost primul lucru pe care l-am discutat"

"Cred că în general în sport trebuie să te respecți în primul rând pe tine și trebuie să respecți adversarul în măsura în care niciodată nu trebuie să-l subestimezi. Despre Feroe, acesta a fost primul lucru pe care l-am discutat înaintea meciului de anul trecut de la Mioveni: că nu avem voie să le subestimăm. Acesta e și cuvântul și ordinea de zi acum, iar pentru asta fetele nu trebuie să facă nimic altceva decât să intre în teren și să fie extrem de concentrate și conectate ca echipă, dar și individual pe sarcinile pe care le au. Încă nu discutăm foarte mult de Austria, pentru că e foarte important să o luăm pas cu pas. La echipa națională se spune că nu ai timp și cumva e normal. Activitatea e atât de comprimată încât dacă o folosești bine și corect îți va da și suficient timp pentru lucrurile importante", a prefațat jocurile Adrian Vasile.
Deja tradiție la echipele naționale, președintele FRH, Alexandru Dedu, le-a vizitat pe tricolore în cantonament și a luat cina cu echipa, înainte de plecarea spre Insulele Feroe.
Handbal
Ce a declarat Adrian Vasile despre lupta la titlu dintre CSM București și Rapid
ACUM 4 ORE
Handbal
Ramona Farcău: "Nu sunt adepta forțării copiilor, pentru a obține niște rezultate mincinoase"
ACUM 8 ORE