Xavier Pascual, antrenor la Dinamo, a preluat de curând și conducerea tehnică a echipei naționale masculine, pe care încearcă să o resusciteze după ce a ajuns în lumea a treia la nivel internațional.
"Pasqi nu e doar un antrenor, ci un sistem căruia nu este ușor să-irăspunzi, ținând cont de realitatea noastră. Sunt convins că și și cei de la Dinamo au aceeași problemă. Revenirea lui înseamnă apropierea de ceea ce înseamnă performanță la nivel mondial. El are un plan în derulare potrivit căruia naționala masculină să fie prezentă la Jocurile Olimpice. Puțin realizabil în acest moment din punctul meu de vedere, dar asta nu înseamnă că proiectul nu există și nu încercăm să ne ținem de el", a declarat recent Alexandru Dedu, președintele Federației Române de Handbal.
Handbal
Rapid a făcut un nou transfer de marcă! Estavana Polman a semnat cu echipa din Giulești
29/11/2022 LA 13:28

Xavier Pascual nu este interesat de rezultate în această săptămână

Până la Jocurile Olimpice din 2024, România mai are de abordat calificările pentru alte două turnee finale, Campionatul Mondial din 2023 și Campionatul European din 2024. Iar azi, Xavier Pascual a condus echipa națională în prima partidă amicală, cu Georgia, desfășurată în Sala Dinamo.
Tricolorii au câștigat destul de clar, cu scorul de 37-25 (22-14). De remarcat faptul că pe banca tehnică a adversarilor a stat un antrenor român, Sandu Iacob.
România a evoluat în formula: Ionuţ Iancu, Dan Vasile - Andrei Buzle 3 goluri, Călin Căbuţ 1, Gabriel Cumpănici 2, Marius Szoke 1, Javier Humet 4, Robert Militaru, Bogdan Mănescu 2, Alexandru Şimicu 3, Rareş Fodorean 1, Nicuşor Negru 8, Ionuţ Nistor 2, Sabin Constantina 2, Roland Thalmaier 5, Gabriel Dumitriu 2, Bogdan Păunescu 1, Călin Dedu.
Mihai Popescu și Demis Grigoraș, doi dintre jucătorii cheie ai primei reprezentative nu au evoluat cu această ocazie. Pentru România urmează două partide cu un adversar de alt calibru, Spania, pe 4 şi 6 noiembrie, la Aviles.
"Pentru mine este important să verific echipa la meciuri, să văd cum exprimăm ceea ce am făcut la antrenamente. Nu mă interesează că jucăm cu Georgia sau Spania, mă uit doar la cum evoluăm noi", a declarat Xavier Pascual.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Handbal
Dinamo a făcut scor cu Potaissa Turda! 43 de goluri marcate de alb-roșii!
27/11/2022 LA 15:42
Handbal
Liga Florilor a trimis cele mai multe jucătoare la Euro 2022: 31 de ”straniere” și 18 românce!
26/11/2022 LA 16:18