Xavier Pascual, antrenor la Dinamo, a preluat de curând și conducerea tehnică a echipei naționale masculine, pe care încearcă să o resusciteze după ce a ajuns în lumea a treia la nivel internațional.
"Pasqi nu e doar un antrenor, ci un sistem căruia nu este ușor să-irăspunzi, ținând cont de realitatea noastră. Sunt convins că și și cei de la Dinamo au aceeași problemă. Revenirea lui înseamnă apropierea de ceea ce înseamnă performanță la nivel mondial. El are un plan în derulare potrivit căruia naționala masculină să fie prezentă la Jocurile Olimpice. Puțin realizabil în acest moment din punctul meu de vedere, dar asta nu înseamnă că proiectul nu există și nu încercăm să ne ținem de el", a declarat recent Alexandru Dedu, președintele Federației Române de Handbal.
Campionatul Mondial
Crina Pintea, după România - Iran: "Am simțit că am rămas fără ochi, nu avem curaj să-l deschid"
ACUM 7 ORE

Xavier Pascual nu este interesat de rezultate în această săptămână

Până la Jocurile Olimpice din 2024, România mai are de abordat calificările pentru alte două turnee finale, Campionatul Mondial din 2023 și Campionatul European din 2024. Iar azi, Xavier Pascual a condus echipa națională în prima partidă amicală, cu Georgia, desfășurată în Sala Dinamo.
Tricolorii au câștigat destul de clar, cu scorul de 37-25 (22-14). De remarcat faptul că pe banca tehnică a adversarilor a stat un antrenor român, Sandu Iacob.
România a evoluat în formula: Ionuţ Iancu, Dan Vasile - Andrei Buzle 3 goluri, Călin Căbuţ 1, Gabriel Cumpănici 2, Marius Szoke 1, Javier Humet 4, Robert Militaru, Bogdan Mănescu 2, Alexandru Şimicu 3, Rareş Fodorean 1, Nicuşor Negru 8, Ionuţ Nistor 2, Sabin Constantina 2, Roland Thalmaier 5, Gabriel Dumitriu 2, Bogdan Păunescu 1, Călin Dedu.
Mihai Popescu și Demis Grigoraș, doi dintre jucătorii cheie ai primei reprezentative nu au evoluat cu această ocazie. Pentru România urmează două partide cu un adversar de alt calibru, Spania, pe 4 şi 6 noiembrie, la Aviles.
"Pentru mine este important să verific echipa la meciuri, să văd cum exprimăm ceea ce am făcut la antrenamente. Nu mă interesează că jucăm cu Georgia sau Spania, mă uit doar la cum evoluăm noi", a declarat Xavier Pascual.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Campionatul Mondial
Analiza lui Adrian Vasile după România – Iran. Decizia pe care o va lua în regim de urgență
ACUM 9 ORE
Campionatul Mondial
Ce așteptări are Alexandru Dedu de la naționala României, la Campionatul Mondial de handbal feminin
ACUM 14 ORE