Canada - care nu a ieșit pe gheață, stând la vestiare - a refuzat să joace în primă fază partida cu COR, pentru că adversara nu a dat rezultate definitive Covid. Fetele din echipa Comitetului Olimpic rus s-a încălzit singură pe patinoar, în timp ce jucătoarele Canadei au fost oprite la vestiar de cei din delegația "frunzei de arțar", așteptând ca COR să prezinte rezultate negative la testele coronavirus.
CITEȘTE ȘI:
Beijing 2022
Beijing 2022 - Finland vs ROC - Hochei pe Gheaţă – Rezumate de la Olimpiadă
20/02/2022 LA 07:14
SURPRIZĂ URIAȘĂ LA COBORÂRE: SCHIORUL FRANCEZ JOHAN CLAREY A PRINS PODIUMUL OLIMPIC LA 41 DE ANI ȘI A INTRAT ÎN ISTORIE!

Partida Canada - Comitetul Olimpic Rus s-a jucat cu măști

În cele din urmă, Canada a cerut o întârziere de o oră a meciului și a avut pretenția ca rusoaicele să poarte măști, amenințând că va boicota meciul. COR a fost de acord să ia măsura de precauție, dar numai dacă și Canada va purta măști. Au apărut știri că medicul șef al COR nu a furnizat Canadei rezultatele testelor, iar Canada nu dorea să înceapă partida până nu avea confirmarea acestora.
După discuții între oficialii ambelor echipe și organizatori, a fost în cele din urmă confirmată o nouă oră de începere, iar echipele au ieșit pe gheață purtând măști, la aproape o oră distanță față de ora oficială de start.
De menționat că COR și-a scos măștile înainte de al treilea sfert al meciului, în timp ce Canada a ales să le păstreze până la final. Pe gheață, partida a fost unidirecționată, Canada (aur la 4 din ultimele 5 Jocuri Olimpice) fiind superioară adversarei la toate capitolele și impunându-se cu 6-1.
Beijing 2022
Bucurie de nedescris a finlandezilor, după ce au luat primul aur din istorie la hochei masculin
20/02/2022 LA 06:27
Beijing 2022
Finalanda, în avantaj în finala olimpică, după golul marcat de Hannes Bjorninen
20/02/2022 LA 05:56