Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Canada a refuzat timp de o oră să joace meciul contra Comitetului Olimpic Rus, la Jocurile Olimpice

Cristian Mihală

Actualizat 07/02/2022 la 10:15 GMT+2

Pardida de hochei pe gheață feminin dintre Canada și Comitetul Olimpic Rus, încheiată cu scorul de 6-1, a fost amânată mai bine de o oră după ce ofițerul medical al COR nu a reușit să ofere Canadei rezultate clare despre testele Covid făcute de rusoaice. Canada a refuzat să părăsească vestiarele, pe măsură ce confuzia a crescut, dar jocul a început în cele din urmă.

Natalie Spooner (L) of Canada and Anna Savonina of the ROC Team fight for the puck in their women's Group A ice hockey match at the 2022 Winter Olympic Games, at the Wukesong Sports Centre

Credit imagine: Getty Images

Canada - care nu a ieșit pe gheață, stând la vestiare - a refuzat să joace în primă fază partida cu COR, pentru că adversara nu a dat rezultate definitive Covid. Fetele din echipa Comitetului Olimpic rus s-a încălzit singură pe patinoar, în timp ce jucătoarele Canadei au fost oprite la vestiar de cei din delegația "frunzei de arțar", așteptând ca COR să prezinte rezultate negative la testele coronavirus.
CITEȘTE ȘI:

Partida Canada - Comitetul Olimpic Rus s-a jucat cu măști

În cele din urmă, Canada a cerut o întârziere de o oră a meciului și a avut pretenția ca rusoaicele să poarte măști, amenințând că va boicota meciul. COR a fost de acord să ia măsura de precauție, dar numai dacă și Canada va purta măști. Au apărut știri că medicul șef al COR nu a furnizat Canadei rezultatele testelor, iar Canada nu dorea să înceapă partida până nu avea confirmarea acestora.
După discuții între oficialii ambelor echipe și organizatori, a fost în cele din urmă confirmată o nouă oră de începere, iar echipele au ieșit pe gheață purtând măști, la aproape o oră distanță față de ora oficială de start.
De menționat că COR și-a scos măștile înainte de al treilea sfert al meciului, în timp ce Canada a ales să le păstreze până la final. Pe gheață, partida a fost unidirecționată, Canada (aur la 4 din ultimele 5 Jocuri Olimpice) fiind superioară adversarei la toate capitolele și impunându-se cu 6-1.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo