Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Surpriză uriașă la coborâre: Schiorul francez Johan Clarey a prins podiumul olimpic la 41 de ani și a intrat în istorie!

Andrei Nicolae

Publicat 07/02/2022 la 09:03 GMT+2

Beat Feuz este primul campion olimpic la schi alpin la Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022, după ce s-a impus în proba de coborâre, dar la fel de mult se vorbește și despre rezultatul incredibil al francezului Johan Clarey, care a încheiat pe locul 2

Johan Clarey lors de la descente des JO de Pékin

Credit imagine: Getty Images

Desfășurată cu o zi mai târziu decât data programată inițial, din cauza vântului puternic, coborârea masculinăs-a încheiat cu victoria elvețianului Beat Feuz. La startul cursei, sportivul în vârstă de 34 de ani era cotat cu a doua șansă la câștigarea medaliei de aur, dupăAleksander Aamodt Kilde, dar norvegianul a făcut o eroare pe traseu și a terminat doar pe locul 5.
picture

Elvețianul Beat Feuz a prins o zi de excepție la coborâre, una pe care o va ține minte toată viața

Beat Feuz a stăpânit un traseu dificilși are în sfârșit și medalia care îi lipsea din colecția lui impresionantă de realizări la coborâre: aurul olimpic. El are 45 de podiumuri în Cupa Mondială la coborâre.

Johan Clarey nu are nicio victorie în Cupa Mondială de schi alpin

Schiorul elvețian l-a învins cu 10 sutimi pe francezul Johan Clarey, în vârstă de 41 de ani.
Beat Feuz - Johan Clarey
Acesta din urmă a intrat în istoria Jocurilor Olimpioce. El a devenit cel mai în vârstă bărbat care a câștigat o medalie olimpică la schi alpin. Precedentul record îi aparținea lui Bode Miller, care avea 36 de ani când a luat bronzul în super-G la Soci 2014.
picture

Johan Clarey a devenit cel mai în vârstă schior din istorie care a urcat pe un podium olimpic

Johan Clarey a obținut și cel mai important rezultat al carierei. El mai are un argint la Super-G, la Mondialele de la Are în 2019. Nu a câștigat, în schimb, nicio etapă de Cupă Mondială.
De două ori campion olimpic, Matthias Mayer din Austria a sosit cu 0,16 sutimi întârziere și a obținut medalia de bronz.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo