Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mikaela Shiffin, fără explicații după trei abandonuri: "Hey, e slalom, știu cum să fac un slalom!"

Andrei Nicolae

Publicat 17/02/2022 la 09:59 GMT+2

Mikaela Shiffin a oferit un interviu pentru Eurosport după ce a ieșit din cursă și la combinată, în secțiunea de slalom. Sportiva din SUA a declarat că nici ea nu are răspunsul la întrebarea "ce nu funcționează".

Mikaela Shiffrin

Credit imagine: Eurosport

Mikaela Shiffrin trăiește un adevărat coșmar la Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022. S-a pregătit pentru cinci medalii, dar nu a câștigat niciuna. Mai mult, a abandonat în trei curse, în ultima chiar azi, la combinata alpină, în manșa de slalom.
Toate ieșirile în decor au fost parcă trase la indigo, venind după primele porți din traseu (la slalom uriaș și de două ori la slalom).
picture

Mikaela Shiffrin trăiește un adevărat coșmar la JO 2022. A căzut și la combinata alpină

Mikaela Shiffrin a terminat pe locul 5 după manșa de coborâre, dar după ce a ieșit din traseu la slalom, camerele au surprins o figură abătută. Până la urmă, aurul olimpic la combinată a ajuns în Elveția. Michelle Gisin a urcat pe locul 1, terminând cu mai mult de o secundă înaintea coechipierei Wendy Holdener, în timp ce Federica Brignone a câștigat bronzul.

Mikaela Shiffrin: "Sunt bine, mulțumesc că nu ai întrebat ce s-a întâmplat, aceasta este următoarea ta întrebare?"

Puțin mai târziu, Mikaela Shiffrin a apărut la microfonul Eurosport și a susținut că nu poate explica de ce a înregistrat un al treilea abandon la Jocurile Olimpice de iarnă. Sportiva din SUA a încheiat doar cursele de viteză, pe locul 9 la super G și locul 18 la coborâre.
"Sunt bine, mulțumesc că nu ai întrebat ce s-a întâmplat, aceasta este următoarea ta întrebare?", au fost primele cuvinte ale starului american.
Întrebată ce nu funcționează, Mikaela a precizat: „Aceasta este răspunsul pe care vrei să îl știi și este ceea ce vreau să știu și eu. Nu prea înțeleg ce nu funcționează la aceste curse. Mai ales astăzi. Chiar și la uriaș și slalom am simțit că poate am o intensitate prea mare, am încercat prea mult și pur și simplu nu am intrat în ritmul meu.
Astăzi am fost mult mai relaxată. Doar, 'Hey, e slalom, știu cum să fac un slalom, voi profita de șansa de a intra în tempo-ul meu și de a începe să împing fiecare poartă și să construiesc de acolo.
Dar nici eu nu mergeam 110%. Eu doar schiam și tot nu a funcționat. Nu am o explicație foarte bună pentru asta și vă puteți imagina cât de enervant este pentru mine, pentru că mereu vreau să găsesc o explicație".
picture

Cum a reacționat Mikaela Shiffrin după a treia cursă de la JO 2022 pe care nu a terminat-o!

Shiffrin are 47 de victorii în Cupa Mondială la slalom. De asemenea, a câștigat aurul olimpic în 2014 și patru campionate mondiale la această disciplină. Este considerată una dintre cele mai consecvente schioare din toate timpurile, dar, din păcate pentru sportiva de 26 de ani, aceste jocuri sunt de uitat.

Shiffrin a terminat interviul într-o notă amuzantă

Când a fost întrebată despre capacitatea ei de a gestiona presiunea, Shiffrin a spus: "Am avut presiune toată cariera mea, în special în ultimii ani, dar nu am simțit că presiunea este copleșitoare aici. M-am simțit pregătită să mă descurc la aceste Jocuri. Mi-am dorit să schiez foarte bine, rapid, nu este ceva ce nu am practicat vreodată.
Nu știu ce să învăț din asta, eu cred că va fi diferit deja la următoarea cursă de Cupa Mondială, că trebuie să merg din nou 110 la sută pentru a avea o șansă pentru podium. Este un lucru cu adevărat ciudat. "
Shiffrin mai are o șansă de a câștiga o medalie, în evenimentul paralel pe echipe mixte de sâmbătă. Sportiva a început să râdă când a fost întrebată dacă va participa: "Probabil că sunt o problemă. Doamne! Poate că ar trebui să cobor la vale acum, măcar să termin. Oh, Doamne!"
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo