Decizia de miercuri a NHL, care în urmă cu patru luni a fost de acord să-i lase pe jucătorii săi să meargă la Beijing, face ca Jocurile de anul viitor să se deruleze fără cei mai cunoscuţi hocheişti ai planetei.
"Ne exprimăm regretul că (hocheiştii din NHL) nu vor putea participa la Jocuri din cauza Covid-19", a spus Huang Chun, unul dintre oficialii Comitetului de organizare Beijing-2022, în cadrul unei conferinţe de presă.
Conducătorul NHL, Gary Bettman, a anunţat miercuri că amânarea a 50 de meciuri din sezonul regulat al Ligii, după ce varianta Omicron a început să se răspândească în rândul echipelor nord-americane, face ca participarea jucătorilor la Olimpiada albă "să nu mai fie fezabilă".
Beijing 2022
Beijing 2022 | Americanii mizează la hochei pe gheaţă pe jucători de la cluburi europene
14/01/2022 LA 11:49
Citește și:

Federația Internațională de Hochei înțelege decizia NHL

Liga nord-americană şi-a decalat vacanţa de Crăciun, încetându-şi toate operaţiunile până pe 27 decembrie, într-un efort de a opri răspândirea virusului, iar perioada olimpică va fi acum folosită pentru reprogramarea meciurilor amânate.
Luc Tardif, preşedintele Federaţiei internaţionale de hochei pe gheaţă (IIHF), organizatoarea turneului olimpic, s-a declarat la rândul său "dezamăgit", dar a înţeles circumstanţele care au condus la decizia NHL.
"A fost un şoc să văd cu a afectat Covid-19 programul NHL aproape peste noapte şi înţelegem că decizia Ligii nord-americane este în interesul sănătăţii şi siguranţei jucătorilor săi", a precizat Tardif într-un comunicat.
Sursa: Agerpres
Jocurile Olimpice de la Beujung vor avea loc în perioada 4-20 februarie și vor fi transmise în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Beijing 2022
Reluarea meciurilor din NHL, amânată o zi! Care este motivul
25/12/2021 LA 14:32
Beijing 2022
Vești triste înaintea turneului olimpic de hochei: jucătorii din NHL nu mai merg în China
21/12/2021 LA 18:50