Seattle Kraken a disputat primul meci oficial în National Hockey League. Cea mai nouă franciză a ligii nord-americane de hochei pe gheață a debutat pe terenul celor de la Vegas Golden Knights, o altă echipă care a debutat în NHL în urmă cu câteva sezoane (2017/18).
Partida de pe T-Mobile Arena a început foarte bine pentru finalista Cupei Stanley din 2018, Max Pacioretty deschizând scorul în primele minute ale meciului. Acesta a fost urmat de Jonathan Marchessault câteva minute mai târziu, ca în repriza a doua, același Pacioretty să ducă scorul la 3-0.
Seattle nu a cedat și a crezut în șansa ei, Donato marcând primul gol al noii francize din NHL, ca apoi Jared McCann să trimită pucul în poarta apărată de Lehner peste doar un minut. În repriza a treia, Seattle a egalat prin Morgan Geekie, dar partida a fost decisă de golul lui Chandler Stephenson de la Vegas, în urma unei faze controversate. Pucul a ajuns în poartă după ce s-a lovit de patina campionului din 2018 cu Washington Capitals, iar oficialii partidei au considerat că acesta nu a avut intenția de a lovi pucul cu piciorul. Astfel, Seattle Kraken a pierdut primul meci din istoria sa în NHL, scor 3-4.
NHL
Festival de goluri în NHL! S-au marcat 17 goluri în Los Angeles Kings - Seattle Kraken
30/11/2022 LA 12:10

Pittsburgh Penguins, record doborât la sărbătoarea campioanei Tampa Bay Lightning

Tampa Bay, campioana din ultimele două sezoane, a avut acum ocazia de a sărbători alături de fani trofeul cucerit în sezonul trecut. Cu toate acestea, deținătoarea Cupei Stanley a pierdut la scor partida contra celor de la Pittsburgh Penguins care, fără veteranii Sidney Crosby și Evgeny Malkin, ambii accidentați, a doborât un record vechi de aproape 37 de ani.
Echipa lui Mike Sullivan s-a impus cu scorul de 6-2, după ce în prima repriză cele două echipe nu au reușit să înscrie. După doar 12 secunde din repriza a doua, Danton Heinen a deschis scorul, egalând performanța lui Colby Armstrong din 2007, care reușise să marcheze la fel de rapid în repriza a doua a unui meci al celor de la Penguins.
Pittsburgh a dus scorul la 3-0 în repriza a treia, dar Tampa Bay a încercat o revenire spectaculoasă după marcarea golului lui Anthony Cirelli. Neavând ce să mai piardă, Jon Cooper l-a scos pe portarul Andrei Vasilevskiy, pentru a forța alte două goluri în superioritate numerică. Cu toate acestea, tot Pittsburgh a fost echipa care a marcat, prin Blueger, cu poarta goală.
Echipa din Florida a continuat să joace cu 6 oameni în atac și a reușit să marcheze și golul cu numărul doi, dar strategia nu a mai funcționat în ultimele două minute, oaspeții reușind să marcheze alte două goluri cu poarta goală.
Cu un total de trei goluri marcate cu poarta goală, Pittsburgh Penguins a doborât un record de aproape 37 de ani. Pentru prima oară din octombrie 1984, de la Detroit Red Wings, o echipă din NHL a reușit să marcheze într-o singură partidă trei astfel de goluri.
Actualul sezon din NHL revine la normal, cele 32 de echipe urmând să dispute 82 de partide în sezonul regulat. La finalul sezonului regulat, cele mai bune echipe din cele patru divizii, 16 la număr, se vor califica în playoff, acolo unde vor începe seriile care vor funcționa după formatul "cel mai bun din 7".
NHL
Colorado Avalanche a detronat-o pe Tampa Bay Lightning și a câștigat Cupa Stanley
27/06/2022 LA 08:24
NHL
Colorado Avalanche a câștigat meciul 1 din finala Cupei Stanley cu Tampa Bay Lightning
16/06/2022 LA 10:54