Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Colorado Avalanche a detronat-o pe Tampa Bay Lightning și a câștigat Cupa Stanley pentru a treia oară în istorie

Alex Masgras

Actualizat 27/06/2022 la 11:28 GMT+3

Colorado Avalanche a câștigat Cupa Stanley după ce s-a impus cu 2-1 în meciul cu numărul 6 al finalei cu Tampa Bay Lightning, campioana ultimelor două sezoane din NHL.

Riesenjubel bei der Avalanche nach Titelgewinn

Credit imagine: SID

Colorado Avalanche este noua deținătoare a Cupei Stanley. Echipa din Denver a pus mâna pe cel mai mare trofeu din sportul american după o pauză de 21 de ani, ultimul succes venind în 2001. Echipa lui Jared Bednar a câștigat cu 2-1 meciul cu număr 6 al finalei, câștigând ultimul act cu 4-2 la general.
Avalanche se pregătea de sărbătoare încă din meciul cu numărul 5, dar nu a reușit să profite de avantajul terenului propriu și a pierdut meciul de vineri seară, Lightning câștigând cu 3-2. Echipa lui Jon Cooper revenea astfel cu moralul ridicat pe Amalie Arena pentru meciul cu numărul 6, acest lucru fiind dovedit încă din debutul partidei, când Steven Stamkos a deschis scorul după nici patru minute de joc.
Campioana ultimelor două sezoane din NHL a intrat în avantaj după primele 20 de minute, dar soarta finalei a fost decisă în repriza a doua, atunci când Nathan MacKinnon a restabilit egalitatea în debutul actului secund.

Colorado Avalanche, noua câștigătoare a Cupei Stanley

Ceea ce s-a dovedit a fi golul victoriei a venit cu șapte minute și jumătate înainte de finalul reprizei secunde, atunci când finlandezul Artturi Lehkonen l-a învins pe portarul lui Tampa Bay, Andrei Vasilevskiy.
În ciuda faptului că trebuia să înscrie, Tampa Bay nu a găsit soluții în repriza a treia care a fost controlată de Avalanche. În urma acestei victorii, Colorado Avalanche a cucerit pentru a treia oară Cupa Stanley, după ce a mai reușit acest lucru în 1996 și 2001.
Trofeul Conn Smythe, trofeul acordat celui mai bun jucător din playoff, a fost acordat fundașului lui Colorado Avalanche, Cale Makar. În 20 de partide jucate, el a reușit 29 de puncte, iar în finala cu Tampa Bay a reușit 7 puncte în cele 6 partide disputate.
Sezonul 2022/23 din NHL urmează să înceapă pe 11 octombrie 2022.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo