Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Colorado Avalanche a câștigat meciul 1 din finala Cupei Stanley cu Tampa Bay Lightning

Alex Masgras

Actualizat 16/06/2022 la 13:58 GMT+3

Colorado Avalanche s-a impus în primul meci al finalei Cupei Stanley cu Tampa Bay Lightning, scor 4-3, după ce s-a impus în overtime.

J.T. Compher #37 of the Colorado Avalanche reacts after teammate Andre Burakovsky #95 scores a goal against Andrei Vasilevskiy #88 of the Tampa Bay Lightning during overtime to win Game One of the 2022 Stanley Cup Final 4-3 at Ball Arena on June 15, 2022

Credit imagine: AFP

Colorado Avalanche a pornit cu dreptul finala Cupei Stanley 2022. Echipa Jared Bednar s-a impus în primul meci al finalei cu Tampa Bay Lightning, scor 4-3. Victoria a venit în overtime, Andre Burakovsky fiind cel care a marcat golul de aur în prelungirile partidei.
Câștigătoarea Conferinței de Vest a început foarte bine partida, conducând cu 2-0 și 3-1 după primele 20 de minute ale meciului 1. Landeskog, Nichushkin și Lehkonen au marcat pentru gazde, în timp ce golul lui Bolts a fost marcat de Paul.
Tampa Bay, campioana ultimelor două sezoane din NHL, a revenit în repriza a doua și a restabilit egalitatea prin golurile marcate de Palat și Sergachev.
Repriza a treia a fost dominată de Colorado, dar portarul campioanei, Andrei Vasilevskiy, a ținut în viață echipa din Florida, apărând în total 34 de șuturi ale lui Avalanche noaptea trecută.

Andre Burakovsky, eroul lui Colorado Avalanche în meciul 1 al finalei Cupei Stanley

După nici un minut și jumătate de la startul overtime-ului, Colorado a recuperat după pasa greșită a lui Victor Hedman, iar în urma unui prim șut apărat de Vasilevskiy al lui Compher, pucul a ajuns la Nichuskin. Fundașul rus al celor de la Colorado i-a pasat apoi lui Burakovsky, iar suedezul, campion cu Washington Capitals în 2018, a adus-o în avantaj pe Avalanche, în seria care va decide campioana acestui sezon.
Meciul cu numărul 2 al finalei Cupei Stanley va avea loc sâmbătă noapte, tot în Ball Arena din Denver. După meciul cu numărul 2, finala se va muta în Florida, în arena celor de la Tampa Bay, pentru meciurile 3 și 4.
În finala Conferinței de Vest, Colorado Avalanche a defilat în fața celor de la Edmonton Oilers, câștigând seria cu 4-0, în timp ce Tampa Bay Lightning s-a impus în fața celor de la New York Rangers în finala Conferinței de Est cu 4-2.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo