Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

A început playoff-ul Cupei Stanley! Oilers și Kings, cel mai echilibrat meci al primei seri

Alex Masgras

Actualizat 03/05/2022 la 12:06 GMT+3

Noaptea trecută a debutat și play-off-ul Cupei Stanley, faza eliminatorie din NHL, cel mai bun campionat de hochei pe gheață din lume.

Die Edmonton Oilers verlieren trotz eines Treffers von Leon Draisaitl zum Play-off-Start der NHL.

Credit imagine: SID

Fanii sporturilor americane au parte de un adevărat maraton în perioada următoare. După ce playoff-ul din NBA a ajuns deja în semifinalele de conferință, noaptea trecută a debutat și play-off-ul din NHL. Trei din primele patru meciuri ale primei runde din playoff-ul Cupei Stanley au avut avut câștigătoare clare, cea mai echilibrată confruntare având loc la Edmonton, între Oilers și Kings.
Revenită în playoff pentru prima oară din 2018, Los Angeles Kings s-a impus la Edmonton cu scorul de 4-3. Campioana din 2012 și 2014 s-a impus în prima repriză cu 2-1, urmând ca gazdele să reușească același scor în următoarele 20 de minute.
Primul meci al seriei a fost decis de greșeala portarului Mike Smith. Canadianul a trimis pucul exact în Alex Iafallo de la Kings, care nu a reușit să îl învingă pe Smith în primă fază, apărând șutul americanului. Los Angeles a recuperat imediat pucul, iar devierea lui Danault a șutului lui Durzi a fost decisivă, Kings preluând conducerea cu 5:14 minute de joc.
Astfel, după primul meci, Los Angeles Kings conduce cu 1-0, într-o serie care se dispută în sistemul "cel mai bun din 7".

Celelalte trei partide din playoff-ul Cupei Stanley nu au avut istoric

Dacă meciul dintre Oilers și Kings a fost unul foarte echilibrat, nu același lucru se poate spune și despre celelalte trei întâlniri din noaptea trecută.
Tot în Conferința de Vest, campioana din 2019, St. Louis Blues, a câștigat meciul 1 de pe terenul celor de la Minnesota Wild cu 4-0.
În Conferința de Est, Toronto Maple Leafs a câștigat cu 5-0 primul meci al seriei contra lui Tampa Bay Lightning, campioana ultimelor două sezoane. Toronto nu a mai trecut de prima rundă din playoff din anul 2004, iar fanii canadieni au mari speranțe, după ce echipa a avut parte de un sezon regulat bun.
Auston Matthews și Mitch Marner, doi jucători în care fanii lui Maple Leafs și-au pus mari speranțe în ultimii ani, nu au dezamăgit în meciul cu numărul 1 contra lui Tampa Bay. Matthews a înscris două goluri și a oferit un asist, în timp ce Marner și-a trecut în cont un gol și două asisturi.
Tot în Conferința de Est, o altă favorită, Carolina Hurricanes, a început cu dreptul playoff-ul. Campioana din 2006 a învins-o în meciul cu numărul 1 pe Boston Bruins cu scorul de 5-1.
Mâine noapte, playoff-ul din NHL continuă cu alte patru partide:
  • New York Rangers-Pittsburgh Penguins
  • Florida Panthers-Washington Capitals
  • Colorado Avalanche-Nashville Predators
  • Calgary Flames-Dallas Stars
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo