Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un hocheist rus a scris istorie în NHL! A egalat recordul legendarului Wayne Gretzky

Bianca Dumitru

Publicat 21/03/2022 la 22:20 GMT+2

Rusul Alex Ovechkin, jucătorul echipei Washington Capitals, a scris istorie în NHL, ajungând la 40 de goluri într-un singur sezon pentru al 12-lea an consecutiv.

Alex Ovechkin (Washington Capitals)

Credit imagine: Getty Images

Alex Ovechkin, starul echipei Washington Capitals, a marcat al 40-lea său gol în actuala ediţie a Ligii profesioniste nord-americane de hochei pe gheaţă, duminică, în meciul pierdut pe teren propriu în faţa formaţiei Dallas Stars (scor 2-3).
Acesta este al 12-lea sezon din NHL în care Ovechkin înscrie cel puţin 40 de goluri, jucătorul lui Capitals egalându-l astfel pe legendarul hocheist canadian Wayne Gretzky, care a reuşit aceeaşi performanţă în cariera sa.
În vârstă de 36 ani, Alex Ovechkin joacă de 17 sezoane la Washington Capitals, fiind al treilea marcator din istoria Ligii nord-americane, cu un total de 770 de goluri.
Wayne Gretzky a reuşit să înscrie minimum 40 de goluri în nouă sezoane disputate sub culorile echipei Edmonton Oilers, iar apoi a reuşit aceeaşi performanţă în alte trei sezoane, în tricoul formaţiei Los Angeles Kings. El a mai jucat pentru echipele St Louis Blues şi New York Rangers înainte de a se retrage, în 1999, după 20 de sezoane în NHL.
Gretzy este liderul clasamentului istoric al marcatorilor din NHL, cu 894 goluri, urmat de compatriotul său Gordie Howe, cu 801 goluri.
Citește și:

Rezultate înregistrate duminică în NHL

  • Vancouver Canucks - Buffalo Sabres 2-3, după prelungiri
  • Chicago Blackhawks - Winnipeg Jets 4-6
  • Carolina Hurricanes - New York Rangers 0-2
  • Washington Capitals - Dallas Stars 2-3
  • San Jose Sharks - Arizona Coyotes 4-2
  • Philadelphia Flyers - New York Islanders 2-1
Sursa: AGERPRES
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo