De MARIAN URSESCU
Folosită pentru prima dată la Jocurile Olimpice de iarnă de la Lake Placid 1980, zăpada artificială a devenit tot mai obișnuită de la ediție la ediție. Jocurile Olimpice de la Beijing se vor desfășoară aproape în întregime pe zăpadă artificială, un moment istoric în istoria competiției.
În jur de 1,2 milioane de metri cubi de zăpadă vor fi folosiți pentru întrecerile olimpice care se vor desfășura într-una dintre cele mai aride zone ale Chinei. Specialiștii au estimat că se vor folosi 222 de milioane de litri de apă tratată chimic. Pentru a o îngheța se vor utiliza aproximativ 130 de generatoare de zăpadă și aproximativ 300 de tunuri de zăpadă!
Beijing 2022
Beijing 2022: Cum au trăit comentatorii Eurosport cele mai tari momente de la Jocurile Olimpice
23/02/2022 LA 11:05
Se vorbește că folosirea unei cantități mari de apă pentru Jocurile Olimpice va avea un impact major și asupra mediului înconjurător. Schimbările climatice au înregistrat o creștere a temperaturilor medii în zona Beijingului în ultimii ani.
CELE MAI IMPORTANTE CIFRE ALE JOCURILOR OLIMPICE DE IARNĂ DE LA BEIJING 2022

Risc mare de accidentări. Căzăturile se simt ca și cum ai cădea pe beton!

Zăpada artificială are altă compoziție față de cea naturală. Zăpada articială conține aproape 30% gheață și 70% aer, în comparație cu 10% gheață și 90% aer cât conține zăpada naturală.
Johanna Talihärm, o biatlonistă olimpica estonă, a declarat recent pentru NBC News căîntrecerile pe zăpadăartificială sunt foarte riscante. "Zăpada artificială este mai înghețată, prin urmare mai rapidăși mai periculoasă", a spus estona. " De asemenea, doare mai mult atunci când cazi, când nu există un banc de zăpadă pufos, ci un teren dur, stâncos și noroios”, a adăugat sportive.
https://i.eurosport.com/2022/02/02/3301899.jpg
Și antrenorul șef al schiorilor americani, Chris Grover, a declarant pentru NBC. "Căderea pe pârtie o simți ca și cum ai cădea pe beton, prin urmare va fi foarte periculos. Altceva ar fi fost pe zăpadănaturală ".
MIHAELA HOGAȘ: "E CEL MAI FRUMOS PATINOAR ÎN CARE AM CONCURAT VREODATĂ! "
Și ar mai fi un lucru pe care tot specialiștii l-au ridicat. "E mai greu să schiezi, e mai periculos, drept urmare și recordurile ar putea scădea".
Chiar și așa, Jocurile Olimpice 2022 vor începe pe 4 februarie la Beijing. Toate întrecerile, între 4 și 22 februarie vor putea fi urmărite la Eurosport, dar și pe platforma Eurosport Player.
Beijing 2022
Poveștile impresionante ale Jocurilor Olimpice de la Beijing
21/02/2022 LA 05:21
Beijing 2022
Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing au fost declarate oficial închise
20/02/2022 LA 05:10