Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jocurile Olimpice de la Beijing se vor desfășura aproape în totalitate pe zăpadă artificială. Ce riscuri și ce costuri?

Eurosport
DeEurosport

Publicat 02/02/2022 la 19:54 GMT+2

1,2 milioane metri cubi de zăpadă vor fi necesari pentru Jocuri. Va fi create de aproximativ 300 de tunuri de apă. China a cheltuit enorm pentru o bună organizare

The Olympic Rings illuminated by the sun seen at Genting Snow Park, on January 26, 2022 in Zhangjiakou, China

Credit imagine: Getty Images

De MARIAN URSESCU
Folosită pentru prima dată la Jocurile Olimpice de iarnă de la Lake Placid 1980, zăpada artificială a devenit tot mai obișnuită de la ediție la ediție. Jocurile Olimpice de la Beijing se vor desfășoară aproape în întregime pe zăpadă artificială, un moment istoric în istoria competiției.
În jur de 1,2 milioane de metri cubi de zăpadă vor fi folosiți pentru întrecerile olimpice care se vor desfășura într-una dintre cele mai aride zone ale Chinei. Specialiștii au estimat că se vor folosi 222 de milioane de litri de apă tratată chimic. Pentru a o îngheța se vor utiliza aproximativ 130 de generatoare de zăpadă și aproximativ 300 de tunuri de zăpadă!
Se vorbește că folosirea unei cantități mari de apă pentru Jocurile Olimpice va avea un impact major și asupra mediului înconjurător. Schimbările climatice au înregistrat o creștere a temperaturilor medii în zona Beijingului în ultimii ani.

Risc mare de accidentări. Căzăturile se simt ca și cum ai cădea pe beton!

Zăpada artificială are altă compoziție față de cea naturală. Zăpada articială conține aproape 30% gheață și 70% aer, în comparație cu 10% gheață și 90% aer cât conține zăpada naturală.
Johanna Talihärm, o biatlonistă olimpica estonă, a declarat recent pentru NBC News căîntrecerile pe zăpadăartificială sunt foarte riscante. "Zăpada artificială este mai înghețată, prin urmare mai rapidăși mai periculoasă", a spus estona. " De asemenea, doare mai mult atunci când cazi, când nu există un banc de zăpadă pufos, ci un teren dur, stâncos și noroios”, a adăugat sportive.
Winter Olympics Zhangjiakou snow
Și antrenorul șef al schiorilor americani, Chris Grover, a declarant pentru NBC. "Căderea pe pârtie o simți ca și cum ai cădea pe beton, prin urmare va fi foarte periculos. Altceva ar fi fost pe zăpadănaturală ".
Și ar mai fi un lucru pe care tot specialiștii l-au ridicat. "E mai greu să schiezi, e mai periculos, drept urmare și recordurile ar putea scădea".
Chiar și așa, Jocurile Olimpice 2022 vor începe pe 4 februarie la Beijing. Toate întrecerile, între 4 și 22 februarie vor putea fi urmărite la Eurosport, dar și pe platforma Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo