Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

LIVE BLOG | Austria e campioană la sărituri cu schiurile, în proba pe echipe! Slovenia, argint

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 14/02/2022 la 17:48 GMT+2

Patru titluri olimpice, dar și multă, multă acțiune. Am urmărit azi semifinalele la hochei pe gheață feminin. Am putut vedea Austria cum câștigă medalia de aur în concursul pe echipe masculin, la sărituri cu schiurile.

Manuel Fettner

Credit imagine: Getty Images

UPDATE | Statele Unite ale Americii înving Finlanda cu 4-1; Americancele vor înfrunta Canada în meciul feminin pentru medalia de aur. Un gol al lui Hayley Scamurra la începutul celei de-a treia reprize a pus capăt, în esență, speranțelor de egalitate ale finlandezelor, deși au înscris și ele un gol de consolare prin Susanna Tapani, înainte ca Abby Roque să tragă în poarta goală, când Finlanda a renunțat la portar. Rezultatul înseamnă că SUA vor întâlni Canada într-o repetare a fiecărei finale olimpice din 2010; singura dată când cele două națiuni nu s-au întâlnit în meciul pentru medalia de aur a fost la Torino 2006, când Canada a învins Suedia după ce SUA au câștigat bronzul.
UPDATE | Ultimele meciuri de curling ale zilei s-au încheiat, după ce Suedia a reușit să-i administreze Elveției prima înfrângere a turneului feminin cu scorul de 6-5 după prelungiri. Coreea de Sud a înregistrat o victorie cu 10-5 în fața Japoniei, Danemarca a învins Comitetul Olimpic Rus cu același scor, iar Canada a învins Marea Britanie cu 7-3.
UPDATE | S-a încheiat și manșa a doua la bob, 2 persoane. Echipajul României, format din Mihai Cristian Tentea și Nicolae Ciprian Daroczi, s-a clasat pe locul 18, la 1,91, după timpul obținut de liderii germani. 2 echipaje ale Germaniei au încheiat manșa a doua pe primele două locuri, iar podiumul manșei secunde a fost completat de un echipaj al Comitetului Olimpic Rus.
Cei doi români au fost cronometraţi cu timpul de 2 min 00 sec 29/100, aflându-se la 1 sec 91/100 de lideri. Tentea şi Daroczi au reuşit o primă manşă foarte bună (59 sec 83/100), cu care s-au clasat pe locul 12. Manşa secundă a fost însă mai slabă (1:00.46), cu al 22-lea timp.
picture

Echipajul românesc de bob 2 persoane, locul 18 în manșa a doua la JO de la Beijing

Francesco Friedrich & Thorsten Margis sunt în cursa pentru medalia de aur după manșa a doua. Johannes Lochner a reușit să recupereze puțin timp pentru a-l ajunge pe compatriotul său, dar este tot Francesco Friedrich, probabil cel mai mare pilot de bob din istorie, care deține un avans de 0,15 pe măsură ce a doua serie a competiției masculine de 2 oameni se apropie de sfârșit. Competiția se va relua mâine cu a treia manșă.
UPDATE | Austria este campioană la sărituri cu schiurile, în proba pe echipe! Slovenia, deși a sperat până în ultima secundă la aur, trebuie să se mulțumească doar cu argint. Germania cucerește medalia de bronz. Cvartetul austriac format din Stefan Kraft, Daniel Huber, Jan Hoerl și Manuel Fettner a fost în urma Sloveniei după prima rundă a finalei, dar a produs evoluții excelente atunci când a contat cel mai mult, obținând un scor combinat de 484,3 pentru a duce numărul lor final la 942,7, care le aduce medalia de aur, a treia a lor în probele pe echipe.
Slovenia, după ce a început atât de bine, termină cu argintul după ce a obținut al treilea cel mai bun scor din runda finală (467,0), în timp ce Germania ia bronzul. Japonia, avându-l lider pe Ryoku Kobayashi, medaliat cu aur la trambulină normală şi cu argint la trambulină mare, s-a clasat pe locul 5.
  • Austria: 942,7
  • Slovenia: 934,4
  • Germania: 922,9
picture

Austria cucerește medalia de aur la sărituri cu schiurile în proba pe echipe! Slovenia - argint

UPDATE | Mihai Cristian Tentea și Nicolae Ciprian Daroczi au avut o prestație bună în prima manșă a probei de bob două persoane, clasându-se pe locul 12, cu 59,83 secunde. Românii au venit la 0,81 secunde de lideri probei, din Germania.
picture

Prestație solidă pentru echipajul românesc de bob 2 persoane, la JO, în prima manșă

UPDATE | Xu Mengtao (China) a câștigat aurul în proba de Aerials, din cadrul Jocurilor Olimpcie de la Beijing. Sportiva asiatică a obținut 108,61 puncte, depășind-o pe sportiva din Belarus, Hanna Huskova. Bronzul a mers în SUA, la Nick Megan (93,76 puncte).
UPDATE | Campionul olimpic de pe trambulina mare, Marius Lindvik, a dezamăgit în concursul pe echipe, de pe trambulina mare, sărind doar 121 de metri. Norvegia e abia a treia după prima manșă. Slovenia, cu 4 săritori constanți, e favorita numărul unu la aur în acest moment. Prima manșă a fost influențată și de vânt, care și-a schimbat în permanență direcția.
Sarituri
UPDATE | Știm cele 6 finaliste care se vor lupta pentru medalii în proba de Aerials, de la Beijing. Vom avea o bătălie între China și SUA pentru primul loc.
UPDATE | Kaillie Humphries a primit recent cetățenia americană, dar anterior a concurat pentru Canada. Ea a devenit prima femeie care a câștigat aurul olimpic pentru două țări, cu victoria la monobob, de azi. A fost al treilea titlu olimpic din cariera ei. Povestea ei o puteți citi aici.
UPDATE | Cu puțin timp în urmă s-au terminat cele 4 partide din turneul masculin de curling. Cu excepția duelului dintre Canada și Italia, toate celelalte partide au fost pe muchie de cuțit.
  • Canada - Italia 7-3
  • Danemarca - Norvegia 6-5
  • Suedia - Comitetul Olimpic Rus 7-5
  • Marea Britanie - Elveția 6-5
UPDATE | Canada este prima finalistă a turneului feminin de hochei pe gheață. Nord-americancele au trecut fără probleme de Elveția, scor 10-3 și au ajuns astfel pentru a 7-a oară în finala olimpică. De altfel, Canada a jucat de fiecare dată în ultimul act de când hocheiul feminin a devenit sport olimpic, cucerind trofeul de 4 ori.
În meciul pentru aur, Canada se va duela cu învingătoarea din a 2-a semifinală, SUA - Finlanda, care va începe la ora 15:10 și care va fi în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
UPDATE | Gabriella Papadakis și Guillaume Cizeron au impresioant și la dansul liber, după ce fuseseră cei mai buni și în prima probă, cea de dans ritmic. Francezii au "topit gheața" cu o evoluție impecabilă și au câștigat detașat medalia de aur, cu un avans de peste 6 puncte în total față de rușii Victoria Sinitsina și Nikita Katsalapov.
picture

Gabriella Papadakis și Guillaume Cizeron, artă pe gheață! Francezii, aur, după o evoluție superbă

Astfel, după argintul cucerit la Pyeongchang acum 4 ani, Gabriella Papadakis și Guillaume Cizeron sunt campioni olimpici la dans pe ghață.
Cei doi patinatori au adus astfel a 3-a medalie de aur a Franței la Jocurile Olimpice de la Beijing. Precedentele două au fost obținute de biathlonistul Quentin Fillon Maillet, care s-a impus în concursul individual (20 km) și la pursuit.
Franța a urcat pe locul 9 în clasamentul pe medalii, trecând peste Elveția, care are tot 3 medalii de aur, dar niciuna de argint, în timp ce francezii au 6 astfel de distincții.
UPDATE | Victoria Sinitsina și Nikita Katsalapov s-au ridicat la un nivel extraordinar și au obținut cel mai bun punctaj de până acum la dansul liber, fiind pe primul loc înaintea ultimei evoluții, cea a francezilor Gabriella Papadakis și Guillaume Cizeron.
UPDATE | Americanii Madisson Hubbell și Zachary Donohue au avut o evoluție foarte bună în dansul liber și sunt momentan lideri în clasamentul provizoriu, ceea ce înseamnă că au asigurată medalia de bronz.
UPDATE | S-au terminat primele 3 partide ale zilei la curling feminin:
  • Japonia - China 10-2
  • Canada - Comitetul Olimpic Rus 10-5
  • SUA - Coreea de Sud 8-6
UPDATE | S-a terminat concursul de monobob feminin. Podiumul este unul 100% nord-american. Kaillie Humphries a coborât făr greșeală în manșa a 4-a și a cucerit medalia de aur. Surpriza a venit însă de la conaționala sa, Elana Meyers Taylor, care a mai urcat o poziție, obținând argintul, asta după ce la jumătatea concursului era în afara podiumului. Bronzul i-a revenit canadiencei Christine de Bruine.
Așadar, Kaillin Humphries a adus a 7-a medalie de aur pentru SUA, care și-au consolidat poziția a 3-a în clasamentul provizoriu pe medalii, având acum un aur în plus față de Olanda. Pe primele două poziții rămân Norvegia (9 medalii de aur) și Germania (8 medalii de aur). Andreea Grecu a terminat concursul pe locul 12.
UPDATE | Andreea Grecu a ajuns cu bine la final și în manșa a 4-a a concursului de monobob feminin. Românca ocupă momentan poziția 1 la general, ceea ce înseamnă că nu poate termina competiția mai jos de locul 12. Timpul total cumulat al Andreei a fost de 4:23:99, cu doar o sutime de secundă mai bun decât cel al germancei Mariama Jamanka.
picture

Andreea Grecu, evoluție decentă în ultima manșă a concursului de monobob

UPDATE | Andreea Grecu a dus cu bine la capăt coborârea din manșa a 3-a la monobob. Evoluția româncei nu s-a mai ridicat la nivelul celei din manșa secundă, ea înregistrând al 15-lea timp al manșei a 3-a. După ce toate sportivele au terminat a 3-a coborâre a concursului, Andreea este pe locul 12 la timpii cumulați.
picture

Andreea Grecu, al 15-lea timp în manșa a 3-a la monobob

Pe primul loc rămâne americanca Kaillie Humphries, care are 1,55 secunde avans față de canadianca Christine de Bruine. În poziție de bronz este o altă reprezentantă a Statelor Unite, Elana Meyers Taylor, care a scos-o de pe podiumul provizoriu pe germanca Laura Nolte.
picture

Kallie Humphries, o nouă evoluție impecabilă, în manșa a 3-a la monobob

UPDATE | A început programul liber din cadrul concursului de dans de la patinaj artistic. 20 de perechi vor evolua în această sesiune. Mari favoriți la aur sunt francezii Gabriella Papadakis și Guillaume Cizeron, care sunt pe primul loc după programul de dans ritmat, având un avans de 2 puncte în fața rușilor Victoria Sinitsina și Nikita Katsalapov.
Știrea inițială
Ziua cea mai săracă în finale am putea spune despre ziua a 10-a la Jocurile Olimpice. Doar patru titluri vor fi desemnate la Beijing. Vor fi finale la monobob feminin, partinaj artistic, proba de dans, schi acrobatic, proba de sărituri feminin, dar și proba pe echipe la sărituri cu schiurile, pentru băieți.
Două probe cu români, la Beijing, ambele la bob. Va fi Andreea Grecu, la monobob, dar intră pe pistă și băieții de bob două persoane, Mihai Țentea și Ciprian Daroczi.

Primul podium de monobob din istorie!

La Beijing se va decerna pentru prima dată titlul olimpic la monobob, feminin. O cursă nouă în programul olimpic, introdusă după o campanie pentru egalitatea între genuri. Până acum cursa exista doar la masculin.
Pare o afacere nord-americană. Christine de Bruin din Canada este liderul mondial la monobob, de trei ori medaliată olimpic la bob 2 persoane. Christine pornește însă de pe poziția a doua la capătul primelor două manșe. Prima este Kaillie Humphries, cea care a fost de două ori campioană olimpică pentru Canada, dar acum reprezintă Statele Unite. O altă mare favorită este și americanca Elana Meyers Taylor, locul 4. Singura sportivă din Europa care se interpune în afacerea nord-americană este nemțoaica Laura Nolte, locul 3 după două manșe.
Andreea Grecu monobob
Românca Andreea Grecu speră și ea la un concurs bun și la o clasare în primele 6 din lume. Andreea e pe nouă, dar a arătat că poate să-și îmbunătățească radical parcursul. Manșa a treia e capitală pentru ea.
Manșa a treia e la 3:30 dimineața, pentru ca medaliile să fie decernate după manșa de la ora 5:00.

Papadakis și Cizeron sau Sinitsina și Katsalapov?

Perechea franceză, de patru ori campioană a lumii, a reușit o evoluție excepțională la dansul ritmic, stabilind un nou record mondial cu 90,83 puncte. Rușii Sinitsina și Katsalapov (88,85 puncte) pot să mai spere la titlul olimpic după dansul liber? Sunt campionii mondiali în exercițiu și au și ei un mare potențial.
Interesantă se anunță și lupta pentru bronz, acolo unde se bat două perechi din SUA: Madison Hubbell / Zachary Donohue (87,13 puncte) și Madison Chock / Evan Bates (84.14).

Război pe trambulină

Slovenia, Norvegia, Austria și Germania sunt echipele capabile să se bată pentru aur în proba pe echipe la sărituri cu schiurile, masculin. Slovenia se bazează pe Peter Prevc, pe Lovro Kos, Cene Prevc și pe Timi Zajc. Norvegia îl are în componență pe campionul olimpic pe trambulina mare, Marius Lindvik. Alături de el sunt Halvor Egner Granerud, Daniel Andre Tande și Robert Johansson. Austriecii răspund cu Stefan Craft, Daniel Huber, Jan Hoerl și Manuel Fettner. Germania vine cu Constantin Schmid, Stephan Leyhe, Marcus Eisenbichler și Karl Geiger.
Clasament medalii Beijing
PROGRAM 14 FEBRUARIE 2022
CURLING
Feminin
3:05 Canada-Federația Rusă
3:05 China-Japonia
3:05 SUA-Coreea de Sud
14:05 Elveția-Suedia
14:05 Danemarca-Federația Rusă
14:05 Marea Britanie-Canada
14:05 Japonia-Coreea de Sud
Masculin
8:05 Canada-Italia
8:05 Danemarca-Norvegia
8:05 Federația Rusă-Suedia
8:05 Elveția-Marea Britanie
PATINAJ ARTISTIC
31:15 Dans pe gheață, programul liber
BOB
3:30 Monobob, manșa 3 (Andreea Grecu)
5:00 Monobob, ultima manșă (Andreea Grecu)
14:05 Bob 2 persoane, masculin, prima manșă (Mihai Țentea, Ciprian Daroczi)
15:40 Bob 2 persoane, masculin, manșa a doua (Mihai Țentea, Ciprian Daroczi)
SNOWBOARD
3:30 Feminin, Big air, calificări
7:30 Masculin, Big air, calificări
SCHI ACROBATIC
4:00 Feminin, flopestyle, calificări
9:00 Feminin, sărituri, calificări
13:00 Feminin, sărituri, finala
HOCHEI PE GHEAȚĂ
Feminin, semifinale
6:10 Canada-Elveția
15:40 SUA-Finlanda
SĂRITURI CU SCHIURILE
13:00 Masculin, proba pe echipe, prima manșă
14:06 Masculin, proba pe echipe, manșa a doua
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo