Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

LIVE BLOG JO 2022 | Dublă pentru Germania la sanie, Olanda la patinaj viteză, Suedia la schi fond

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 09/02/2022 la 08:22 GMT+2

Zi spectaculoasă la Jocurile Olimpice de la Beijing, acolo unde azi s-au acordat nu mai puțin de 10 seturi de medalii. Olanda, Suedia și Germania au reușit dubla aur-argint la patinaj viteză (1500 masculin), schi fond (sprint feminin) și sanie feminin.

Mit neuem Bahnrekord auf Goldkurs: Natalie Geisenberger

Credit imagine: SID

UPDATE | Suedia este lider după 4 zile de competiții în clasamentul pe medalii. Cu 4 medalii de aur, 1 argint și 1 de bronz, nordicii se situează înaintea de Olanda, China, Norvegia sau Comitetul Olimpic Rus. Ultima a adunat până acum cele mai multe medalii, dar a cucerit doar două de aur.
UPDATE | A fost ziua dublelor la Jocurile Olimpice. După Olanda (patinaj viteză) și Suedia (schi fond, sprint feminin), Germania a cucerit și ea aurul și argintul, în proba de sanie. Nemțoaicele ar fi făcut probabil tripla, dar cea mai bună sportivă a lor, Julia Taubitz, s-a răsturnat ieri, în manșa a doua, și a ieșit din lupta la vârf.
Astfel, aurul a fost cucerit de Natalie Geisenberger, în timp ce argintul a mers la Anna Berreiter. Pentru ultima treaptă a podiumului a fost o luptă în doi, între Tatyana Ivanova (Comitetul Olimpic Rus) și Hannah Prock (Austria). În cele din urmă, sportiva din Est a avut întâietate. Geisenberger a câștigat a 3-a medalie de aur la rând, după ce se impusese și în 2014, și în 2018.
UPDATE | Italia a dat peste cap toate calculele dinainte de competiția mixtă de Curling. Reprezentanții squadrei azzurra au fost de departe cei mai constanți din competiție și au câștigat finala mare, contra Norvegiei, scor 8-5.
În duelul pentru bronz, în finala mică, Suedia a trecut categoric, 9-3, de Marea Britanie.
picture

Italia, victorie cu Norvegia pentru medalia de aur la Beijing, 7-5

UPDATE | Raluca Strămăturaru nu a reușit să termine proba de sanie, de la Jocurile Olimpice de la Beijing. După ce ieri s-a răsturnat, în manșa secundă, sportiva noastră a pățit la fel și azi, în aceeași zonă. Ea nu a putut să termine cursa, oprindu-se cu doar 1-2 metri înainte de finish. Ca atare, nu a putut să concureze și în manșa finală, a 4-a.
picture

Strămăturaru, cât ghinion! S-a răsturnat din nou și s-a oprit chiar înainte de linia de finish

UPDATE | Chiar dacă Norvegia a dezamăgit la Schiatlon, nordicii și-au luat revanșa în proba de sprint masculin. În general, vikingii ajungeau în ultimul act cu 2-3 sportivi, însă de această dată doar Johannes Klaebo s-a calificat. Suficient pentru o medalie de aur, acesta devansându-i pe Federico Pellegrino și Alexander Terentev.
picture

Klaebo, de neînvins în proba de sprint a schi fondului de la Beijing

UPDATE | Suedezele au făcut legea în proba de sprint a schiului fond. Au dus 3 fete într-un ultim act unde nu a fost prezentă vreo norvegiancă. Aurul a fost câștigat de Jonna Sundling, suedeza neavând rivală. A doua clasată, conaționala sa, Maja Dahlqvist, a venit la aproape 3 secunde distanță, enorm pentru 1,5 kilometri. Podiumul a fost completat de Jessie Diggins (SUA).
picture

Suedia a făcut legea în proba de sprint a schiului fond! Aur și argint pentru nordice

UPDATE | Dublă pentru Olanda la patinaj viteză 1500 de metri, proba regină la masculin. Kjeld Nuis a luat aurul, cu record olimpic (1:43:21), fiind secondat de conaţionalul său, Thomas Krol. Bronzul a intrat în posesia sud-coreeanului Kim Minseok, care l-a învins cu ceva mai mult de o zecime pe norvegialul Peder Kongshaug.
UPDATE | Au mai rămas de decernat 5 seturi de medalii azi:
  • Schi fond - sprint feminin
  • Schi fond - sprint masculin
  • Curling - mixt (bronzul a mers în Suedia, de la 14:05 are loc marea finală, Italia - Norvegia)
  • Sanie feminin
  • Patinaj viteză - masculin, 1500 metri
UPDATE | Sportivul nostru, George Colțea, a făcut o cursă foarte slabă în proba de biatlon, 20 de kilometri, sosind abia pe locul 89. Sub român au mai venit doar alți 3 sportivi. Colțea a ratat de 8 ori, la tragerea a doua nimerind doar o țintă din cele 5.
UPDATE | Quentin Fillon Maillet aduce primul aur olimpic pentru Franța la JO 2022, în cursa masculină de 20 km – biatlon. Anton Smolski (Belarus) și Thingnes Johannes Boe (Norvegia) s-au clasat pe următoarele locuri.
picture

Quentin Fillon Maillet aduce primul aur olimpic pentru Franța la JO 2022

UPDATE | Și-a încheriat evoluția și fondistul Raul Popa în calificările la sprint. Românul a avut al 47-lea timp. În fazele superioare au acces sportivii cu cei mai buni 30 de timpi.
UPDATE | Timea Lorincz, reprezentanta României la schi fond, și-a încheiat evoluția în califcările probei de sprint în stilul liber. Ea s-a clasat pe locul 78, astfel că a ratat prezența în fazele superioare ale întrecerii.
Timea Lorincz
UPDATE | Austria are o zi magnifică azi la Jocurile Olimpice. A cucerit a treia medalie în decurs de câteva ore. După aurul lui Mathias Mayer la Super G - schi alpin și argintul Danielei Ulbing - snowboard, slalom uriaș paralel, a venit rândul lui Benjamin Karl să scrie istorie. El a devenit campion olimpic la snowboard - slalom uriaș paralel. după o bătălie cu slovenul Tim Mastnak. Medalia de bronz i-a revenit lui Victor Wild (Comitetul Olimpic al Rusiei).
picture

Benjamin Karl, zi de neuitat! A devenit campion olimpic la snowboard, slalom uriaș paralel

UPDATE | A venit primul aur olimpic și pentru Cehia. Reușita îi aparține sportivei Ester Ledecka, la snowboard - slalom uriaș paralel. Sportiva în vârstă de 26 de ani și-a păstrat practic titlul cucerit în urmă cu 4 ani la PyeongChang. Ledecka a învins-o pe Daniela Ulbing (Austria) în marea finală. Broznul a fost obținut de Gloria Kotnik.
picture

Ester Ledecka a câștigat medalia de aur la snowboard, în proba de slalom uriaș paralel

UPDATE | Suedia a câștigat medalia de bronz la curling, după o victorie clară asupra Marii Britanii cu scorul de 9-3.
UPDATE | Italia și-a asigurat prima medalie olimpică din istoria turneului de curling, în turneul de dublu mixt. Ce a însemnat asta pentru comentatorii italieni?
Italia va lupta pentru aur de la ora 14:05 contra Norvegiei. La această oră are loc finala mică Suedia – Marea Britanie. După patru runde, scandinavii au un avans consistent, scor 8-1.
UPDATE | Nu s-a mai schimbat nimic până la final la Canada - SUA (scor 4-2). Cele două națiuni se vor reîntâlni, foarte probabil, în finala mare.
UPDATE | Partida Canada – SUA la hochei feminin a explodat în repriza secundă. S-au marcat de cinci ori, iar canadiencele au terminat repriza a doua cu 4-2. Ca un detaliu de culoare, inclusiv arbitrii și oficialii de linie sunt din cele două națiuni, trei din Canada și doi din SUA.
UPDATE | Nathan Chen a avut o evoluție excepțională, doborând recordul mondial cu 113.97 la programul scurt! Americanul a prezentat cele mai grele sărituri ale momentului și scorul final a venit în consecință.
picture

Patinaj Artistic | Nathan Chen a doborât recordul mondial la programul scurt cu o evoluție fabuloasă

UPDATE | Japonia are primele două locuri în acest moment la patinaj artistic, înaintea evoluției lui Nathan Chen. Yuma Kagiwama este noul lider la programul scurt – 108.12.
picture

Toți l-au așteptat pe Yuzuru Hanyu, dar Yuma Kagiyama a obținut cel mai bun punctaj dintre japonezi

UPDATE | Yuzuru Hanyu nu se află la cel mai bun nivel. Un alt patinator din Japonia a urcat în fruntea ierarhiei, Shoma Uno - 105.46. Pe locul secund a urcat Junhwan Cha (Coreea de Sud) – 99.5, în timp ce Hany a coborât pe locul 4, înaintea ultimei grupe valorice.
Shoma Uno of Team Japan skates in the Men's Single Skating Short Program Team Event during the Beijing 2022 Winter Olympic Games at Capital Indoor Stadium on February 04, 2022 in Beijing, China
UPDATE | Se află în plină desfășurare și unul dintre cele mai așteptate evenimente ale zilei, meciul de hochei dintre Canada și SUA din turneul feminin. Brianne Jenner a deschis scorul pentru Canada în minutul 15. Este și singura reușită din primele 20 de minute.
UPDATE | Yuzuru Hanyu are șanse mici să câștige al treilea titlu olimpic consecutiv la patinaj artistic și să intre astfel în cărțile de istorie ale olimpismului. Japonezul a terminat cu 95.15, cu care se clasează pe locul 2 în ierarhia momentului.
UPDATE | Ne întoarcem la patinaj artistic. Momentul în care marii patinatori intră în scenă se apropie. Deocamdată, Evgeni Semenenko (Comitetul Olimpic al Rusiei) a preluat comanda – 95.76. Înaintea chinezului Jin Boyang a urcat și Kevin Aymoz (Franța) – 93.00.
UPDATE | Mathias Mayer (Austria) a zburat pe pârtie în această dimineață, la Super G. Pe locul 2 a urcat surprinzător americanul Ryan Cochran-Siegle, în timp ce Aleksander Kilde Aamodt (Norvegia) este în poziția medaliatului cu bronz.
picture

Schi alpin | Austriacul Mathias Mayer, coborâre de aur la Super G, la Jocurile Olimpice 2022

UPDATE | Marco Odermatt, liderul Cupei Mondiale la schi alpin, este în stare de șoc. El a abandonat în cursa de Super G. Mathias Mayer (Austria) a făcut o cursă de excepție, reușind să-l devanseze pe liderul momentului, Aleksander Aamodt Kilde.
picture

Aleksander Aamodt Kilde a făcut o cursă bună la Super G, dar nu a fost suficient pentru a câștiga

UPDATE | Ailing Eileen Gu (China) a obținut primul titlul olimpic al zilei, după ce a obținut un 94,50 chiar la ultima rundă la Big Air. Același scor l-a avut și Tess Ledeux (Franța) în prima rundă, dar reprezentanta gazdelor a avut un total mai bun - 188.25, față de adversara ei - 187.50. Medalia de bronz a fost cucerită de Mathilde Gremaud (Elveția) - 182.50.
picture

Schi acrobatic | Evoluția cu care Ailing Eileen Gu a adus medalia de aur pentru China la Big Air

După configurația acestui podium, China a urcat pe locul 1 în ierarhia pe națiuni, având 3 medalii de aur și 2 de argint.
UPDATE | La primele ore ale dimineții avem trei concursuri, la patinaj artistic - programul scurt masculin, schi acrobatic - Big Air feminin și schi alpin - Super G masculin. Primele două întreceri sunt deja în plină desfășurare.
În așteprarea marilor vedete Yuzuru Hanyu (Japonia) și Nathan Chen (SUA), chinezul Boyang Jin a avut cea mai bună evoluție de până acum la patinaj artistic, având un scor de 90.98.
La Big Air, Tess Ledeux (Franța) are cel mai bun punctaj în prima rundă - 94.50.
Articolul inițial
Multe surprize în primele zile ale Jocurilor Olimpice de la Beijing. Mulți dintre favoriți au clacat, iar sportivi care nu erau neapărat cotați cu șanse la medalii au reușit concursuri senzaționale.
Cu siguranță, surprizele nu s-au terminat. În întrecerile de azi, de la Beijing, sunt programate să se desfășoare 10 finale.
Concursul dublu mixt de curling își va desemna medaliatele. Italia e singura echipă care nu a cunoscut înfrângerea. După 9 meciuri câștigate, va întâlni în ultimul act Norvegia. Cele două echipe s-au mai întâlnit în grupe, Italia câștigând cu 11-8. În disputa pentru bronz, Suedia va fi față în față cu Marea Britanie. Britanicii au câștigat 9-5 în preliminarii.

Întrecerea băieților în poligon

O cursă extrem de spectaculoasă se anunță și cea de biatlon, pe distanța de 20 kilometri, masculin. Va fi bătaie mare pentru medalii, cei mai bine cotați fiind norvegienii Johannes Thingnes Bo și Holm Laegreid Sturla, rusul Alexander Loginov, francezul Quentin Fillon Maillet sau suedezul Sebastian Samuelsson. Precizia din poligon va conta enorm, ca în toate cursele individuale.
Va începe și concursul de snowboard, slalom paralel, atât la masculin, cât și la feminin, competiții care au o mare priză la publicul tânăr. Cehoaica Ester Ledecká este considerată mare favorită, la feminin, ea fiind campioana olimpică în exercițiu. La băieți, campionul mondial Dmiitri Lovinov are prima șansă la aur.
Ester Ledecka

Patru români vor intra în concurs

La sanie, Raluca Strămăturaru va încheia întrecerea individuală, cu manșele 3 și 4. Va porni în cursă de pe locul 30. Traseul de la sanie le-a dat mari bătăi de cap concurentelor. Favorita 1, nemțoaica Julia Taubitz, a fost aproape să rateze. E pe locul 14, la peste o secundă jumătate de liderul Natalie Geisenberger. De altfel, veterana de 34 de ani, e pe cale să facă tripla olimpică după ce a câștigat și la Soci și la PyeongChang.
În proba de schi fond în stil liber, la feminin, între cele 91 de competitoare, la start se va afla și Timea Lorincz, număr de concurs 77. Timea este la a doua participare la JO și speră la o clasare mai bună decât la PyeongChang. Acum 4 ani, la schi fond 10 km, românca s-a clasat pe locul 53.
Timea Lorincz
În proba similară masculină, se va afla la start Raul Mihai Popa. Debutant la o ediție a JO, sportivul din Zărnești va porni în cursă cu numărul 63.
La biatlon, în proba de 20 kilometri, individual, România îl are în concurs pe tânărul George Colțea (21 de ani). Biatlonistul va pleca de la start cu numărul 59. În cursă vor fi 92 de competitori.
Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022 se desfășoară în perioada 4-20 februarie și pot fi urmărite integral pe Eurosport și Eurosport Player.
Clasament pe medalii
1. Suedia 3 0 0
2. Federația rusă 2 3 2
3. Olanda 2 2 1
4. China 2 2 0
5. Germania 2 1 0
PROGRAM JO 8 FEBRUARIE
PATINAJ ARTISTIC
3:15 Masculin, individual, programul scurt
SCHI ACROBATIC
4:00 Feminin, big air
SNOWBOARD
4:40 Feminin, slalom paralel uriaș, calificări
5:07 Masculin, slalom paralel uriaș, calificări
5:34 Feminin, slalom paralel uriaș, faza eliminatorie
6:01 Masculin, slalom paralel uriaș, faza eliminatorie
8:30-9:36 Feminin, slalom paralel uriaș, fazele finale
8:48-9:43 Masculin, slalom paralel uriaș, fazele finale
SCHI ALPIN
5:00 Masculin, Super G
HOCHEI PE GHEAȚĂ, feminin, faza grupelor
6:10 SUA-Canada
10:40 Japonia-Cehia
15:10 Suedia-Danemarca
CURLING, dublu mixt
8:05 Suedia-Marea Britanie (finala pentru pronz)
14:05 Italia-Norvegia (finala mare)
BIATLON
10:30 Masculin, Individual 20 km
SCHI FOND
10:00-13:47 Feminin, proba de sprint în stil liber (Timea Lorincz)
10:50-14:00 Masculin, proba de sprint în stil liber (Raul Mihai Popa)
PATINAJ VITEZĂ
12:30 Masculin, 1.500 metri
SANIE
13:50 Feminin, individual, manșele 3 și 4 (Raluca Strămăturaru)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo