Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Live Blog JO | Olanda la putere, în patinajul viteză. Aur din nou pentru Suzanne Schulting

Nicu Savin

Actualizat 11/02/2022 la 19:30 GMT+2

Ziua a 7-a de la Jocurile Olimpice va aduce în prim plan 7 concursuri în urma cărora s-au decernat medalii. Nils van der Poel a fost marea vedetă a zilei, suedezul câştigând 10.000 de metri (patinaj viteză) cu record mondial. A fost o zi specială şi pentru Marte Olsbu, care a câştigat a 3-a medalie de la Beijing, la sprintul biatlonului feminin.

Suzanne Schulting of Team Netherlands celebrates after setting a new World Record time of 1:26.514 during the Women's 1000m Quarterfinals on day seven of the Beijing 2022 Winter Olympic Games at Capital Indoor Stadium on February 11, 2022 in Beijing, Chin

Credit imagine: Getty Images

UPDATE | Iată cum arată clasamentul pe medalii după 7 zile de competiții la Beijing 2022:
Clasamentul pe medalii după 7 zile de competiții la Beijing 2022
UPDATE | S-a terminat și ultimul meci al zilei din turneul olimpic masculin de hochei pe gheață. Finlanda a câștigat cu 3-1 întâlnirea cu Letonia și se află în fruntea grupei C, cu 6 puncte, la egalitate cu Suedia.
UPDATE | Canada se califică fără emoții în semifinalele turneului olimpic feminin de hochei pe gheață, după ce s-a impus cu 11-0 în fața Suediei. Astăzi a mai avut loc un sfert de finală, între SUA și Cehia, partidă în care SUA s-a impus cu 4-1.
UPDATE | Germania, campioană olimpică la skeleton. Christopher Grotheer a cucerit medalia de aur în proba masculină de skeleton, cu un timp total de 04:01.01. Medalia de argint a fost obținută de un alt sportiv din Germania, Axel Jungk, care a înregistrat timpul de 04:01.67, în timp ce medalia de bronz i-a revenit chinezului Wengang Yan, cu un timp de 04:01.77.
UPDATE | Suzanne Schulting a confirmat recordul mondial din serii, impunându-se în finala de la 1000 metri. Olandeza şi-a apărat titlul din 2018, sosind în faţa lui Choi Minjeong (Coreea de Sud) şi Hanne Desmet (Belgia). Arianna Fontana, a doua mare favorită a probei, a căzut în ultimul tur, după ce a fost agăţată de Kristen Santos.
picture

Suzanne Schulting, campioană olimpică la 1000 metri

UPDATE | Marius Lindvik a fost cel mai bun în calificările pentru trambulina mare, de la Beijing. Norvegianul a sărit 135 de metri, acumulând cu 1,4 puncte mai mult decât locul 2, ocupat de conaţionalul Egner Halvo Granerund.
picture

Marius Lindvik, cel mai bun în calificările pentru trambulina mare. Cum s-au descurcat românii

Daniel Andrei Cacina s-a situat pe locul 44 şi a obţinut calificarea în concursul propriu-zis, de sâmbătă, în timp ce al doilea reprezentant al nostru, Andrei Feldorean, a fost al doilea sub linie.
UPDATE | Suzanne Schulting (Olanda) a stabilit record mondial, încă din seriile probei de 1000 de metri feminin, la short-track. Reprezentanta Ţărilor de Jos se anunţă marea favorită la aur, chiar dacă în probele de short-track asistăm des la căzături neaşteptate.
picture

Suzanne Schulting, record mondial în seriile probei de 1000 metri

UPDATE | Daniel Andrei Cacina a sărit 114 metri în calificările pentru competiţia de pe trambulina mare şi e deja calificat pentru competiţia propriu-zisă. Celălalt reprezentant al nostru, Andrei Feldorean, a ajuns la doar 104,5 metri şi va avea emoţii pentru calificare.
picture

Cacina, săritură excelentă în calificările pe trambulina mare. Feldorean, prestaţie slăbuţă

UPDATE | Au mai rămas două seturi de medalii de distribuit azi:
  • Short-track (1000 metri, feminin, finala de la 14:43);
  • Skeleton - masculin (manşa a 3-a la 14:20, cea finală la 15:55).
Pe Eurosport 1, de la 12:50, avem calificările la sărituri cu schiurile, trambulina mare.
UPDATE | Natalia Ushkina, reprezentanta noastră, a încheiat doar pe 71 proba de sprint din cadrul biatlonului, câştigată de Marte Olsbu. Nu vom avea, aşadar, prezenţă românească duminică, în cursa de pursuit.
UPDATE | Marte Olsbu Roeiseland (Norvegia) a făcut o cursă magistrală în proba de sprint 7,5 km - biatlon și a devenit campioană olimpică pentru a doua oară în Beijing. Ea mai are un bronz la 15 km individaul. Primul aur l-a cucerit cu ștafeta mixtă 4x6 km. Suedeza Elvira Oeberg a terminat pe locul 2, la 30 de secunde, în timp ce italianca Dorothea Wierer, favorita Evei Tofalvi, a câștigat medalia de argint, sosind la 37 de secunde. Cele trei sportive vor fi și primele la start la pursuitul de duminică.
picture

Biatlon | Marte Olsbu Roeiseland a făcut senzație la sprint și a ajuns la 3 medalii la JO 2022

UPDATE | Zi incredibilă la patinaj viteză. În finala la 10.000 de metri masculin, suedezul Nils van der Poel a spulberat recordul mondial cu mai bine de 2 secunde (12:30.74). Olandezul Patrick Roest a luat argintul, iar bronzul a ajuns în Italia, la Davide Ghiotto.
picture

Cursa fabuloasă a lui Nils van der Poel, în urma căruia a spulberat recordul mondial la 10.000 m

UPDATE | Turneul feminin de curling a ajuns la sesiunea a treia. Rezultatele de azi sunt următoarele:
  • SUA – China 8-4
  • Canada – Japonia 5-8
  • Elveția – Comitelul Olimpic al Rusiei 8-7
  • Coreea de Sud – Marea Britanie 9-7
Curling
UPDATE | Paul Pepene a înregistrat un rezultat remarcabil la 15 km clasic. Românul a terminat pe locul 30 din 99 de sportivi prezenți la start, fără a fi specialist în acest stil de schiat. Paul a sosit la +2.57 de Iivo Niskanen, campionul olimpic din Finlanda care a tras foarte tare. Raul Popa, prezent la rândul lui în această cursă, s-a clasat pe locul 64.
UPDATE | Finlanda intră în clubul națiunilor cu cel puțin un titlu olimpic la JO 2022. Iivo Niskanen a făcut o cursă perfectă la schi fond, în proba de 15 km clasic. El l-a învins pe Alexander Bolshunov cu 23 de secunde. Locul 3 i-a revenit norvegianului Johannes Klaebo. 19 națiuni au cel puțin un tilul olimpic în Beijing.
Foarte interesant, victoria lui Iivo Niskanen vine la o zi după ce sora lui, Kerttu Niskanen, a obținut medalia de argint la 10 km clasic.
picture

Cursă perfectă pentru Iivo Niskanen la 15 km clasic, iar Finlanda cucerește primul titlu olimpic

UPDATE | Avem un prim rezultat final și din programul zilei în turneul masculin de hochei. Comitetul Olimpic al Rusiei a depășit Danemarca, scor 2-0, astfel că are maximum de puncte după două partide. În ultima întâlnire din grupă, COR va înfrunta Cehia.
UPDATE | SUA au încheiat în forță meciul cu Cehia la hochei feminin și au câștigat cu 4-1. Astfel, au devebit și prima echipă calificată în semifinale.
UPDATE | Surpriză de proporții în turneul feminin de hochei. Cehia a deschis scorul în partida cu SUA, din cadrul sferturilor de finală, în minutul 25. Bucuria reprezentantei Europei a fost de scurtă durată, pentru că egalitatea a fost restabilită la scurt timp.
UPDATE | Lara Gut-Behrami, o sportivă de 30 de ani din Elveția, a reușit cursa carierei la Jocurile Olimpice și câștigă primul aur. Ea a înregistrat cel mai bun timp în proba de Super G. Pe locurile următoare au sosit Mirjam Puchner (Austria) și Michelle Gisin (Elveția). Mikaela Shiffrin a terminat cursa după două abandonuri la uriaș și slalom, dar a venit cu 79 de sutimi mai slab și nu a prins Top 6.
picture

Schi alpin | Lara Gut-Behrami (Elveția) a realizat o cursă de aur la Super G

UPDATE | Sesiunea a treia în turneul masculin de curling s-a încheiat cu următoarele rezultate:
  • Elveția – Comitetul Olimpic al Rusiei 6-3
  • Marea Briranie – SUA 7-9
  • Suedia – Italia 9-3
  • Danemarca – China 4-5
UPDATE | Feldo, mesaj de suflet de la familie! Încurajarea superbă care îi dă aripi săritorului român Andrei Feldorean pentru concursul de azi (ora 13:00), de pe trambulina mare.
picture

Feldo, mesaj de suflet de la familie! Încurajarea superbă care îi dă aripi pentru concursul de azi

UPDATE | Ayumu Hirano (Japonia) a câștigat titlul olimpic la halfpipe, chiar la ultima manșă. Evoluția lui a fost și ultima din finală. El a terminat cu 96.00. Scotty James (Australia) - 92.50 și Jan Scherrer (Elveția) - 87.25 au completat podiumul.
picture

Shaun White și-a încheiat în lacrimi o carieră absolut fabuloasă la Jocurile Olimpice

UPDATE | Shaun White își încheie cariera în lacrimi. El a terminat pe locul 4 finala la halfpipe. El este triplu campion olimpic la Torino 2006, Vancouver 2010 și PyeongChang 2018.
UPDATE | Prima finală a zilei, proba masculină de halfpipe la snowboard, este în plină desfășurare. Este și ultimul "dans" al starului americam Shaun White, după cum a declarat înaintea concursului. După prima manșă, el ocupă locul 4
Articolul inițial
Jocurile Olimpice de la Beiing continuă vineri cu alte concursuri care se anunță a fi pline de suspans.După locul 9 obținut joi de ștafeta de sanie, românii speră la alte clasări decente în concursurile de vineri.
Primul care va intra în luptă va fi Paul Pepene, care va avea numărul 20 de concurs în proba de 15 kilometri clasic la schi fond. Concursul va începe la ora 9:00 (ora României).
Ulterior, Natalia Ushkina va lua startul a 32-a în sprintul de 7,5 kilometri de la biathlonul. Obiectivul rusoaicei naturalizate anul trecut va fi o clasare în primele 60, ceea ce i-ar asigura și prezența în cursa de pursuit.
În fine, ultimii români care vor concursa vineri vor fi săritorii Andrei Feldorean și Daniel Cacina. Aceștia vor fi printre primii săritori din calificările de pe trambulina mare, iar o calificare în manșa secundă este singurul obiectiv pe care și-l pot propune.

Jocurile Olimpice | Alte 7 seturi de medalii se vor acorda vineri la Beijing

Primele medalii ale zilei se vor acorda la snowboard, ultima manșă a finalei probei masculine de halfpipe fiind programată la ora 4:25. Va urma proba feminină de Super G, la ora 5:00. Din păcate, Sofia Goggia nu se află pe lista de start, italianca preferând probabil să se păstreze pentru coborâre, ea mergând la Beijing cu o accidentare suferită la ultima etapă din Cupa Mondială dinaintea plecării spre China.
Ziua de vineri se va termina în forță, cu finale spectaculoase la short-track (1000 de metri feminin), patinaj viteză (5000 de metri masculin) sau skeleton (masculin).
De asemenea, vineri vor avea loc primele două sferturi de finală la hochei feminin, dar și alte partide tari din concursul masculin. Concursurile de curling continuă și ele cu dueluri importante ddin faza grupelor, atât la feminin, cât și la masculin.

Programul zilei de vineri la Beijing

Schi alpin
  • Super G feminin - ora 5:00
Biathlon
  • Sprint feminin (7,5 km) - ora 11:00
Schi fond
  • Stilul clasic masculin (15 kilometri) - ora 9:00
Curling (masculin)
  • Elveția - Comitetul Olimpic Rus - ora 3:05
  • Marea Britanie - SUA - ora 3:05
  • Suedia - Italia - ora 3:05
  • Danemarca - China - ora 3:05
  • Comitetul Olimpic Rus - Danemarca - ora 14:05
  • Marea Britanie - Norvegia - ora 14:05
  • Canada - Elveția - ora 14:05
Curling (feminin)
  • SUA - China - ora 8:05
  • Canada - Japonia - ora 8:05
  • Elveția - Comitetul Olimpic Rus - ora 8:05
  • Coreea de Sud - Marea Britanie - ora 8:05
Hochei pe gheață (masculin - faza grupelor)
  • Danemarca - Comitetul Olimpic Rus - ora 6:10
  • Cehia - Elveția - ora 10:40
  • Suedia - Slovacia - ora 10:40
  • Letonia - Finlanda - ora 15:10
Hochei pe gheață (feminin - sferturi de finală)
  • SUA - Cehia - ora 6:10
  • Suedia - Canada - ora 15:10
Short-Track
  • ora 13: 1000 m feminin - sferturi de finală
  • ora 13:18: 500 m masculin - serii
  • ora 13:55: 1000 m femini - semifinala
  • ora 14:04: ștafetă 5000 m masculin - semifinale
  • ora 14:37: 1000 m femini - finala B
  • ora 14:43: 1000 m femini - finala A
Skeleton
  • ora ora 3:30: feminin, manșa 1
  • ora 5:00: feminin, manșa 2
  • ora 14:20: masculin, manșa 3
  • ora 15:55: masculin, manșa 4
Sărituri cu schiurile - trambulina mare
  • Calificări - masculin - ora 13:00
Snowboard - masculin
ora 3:30: Halfipipe, manșa 1
ora 3:58: Halfpipe, manșa 2
ora 4:25: Halfpipe, manșa 3
Patinaj viteză
  • 10000 m masculin - ora 10:00
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo