Laura Coman, Loredana Toma, Bianca Pascu, Simona Halep, Robert Glinţă şi Mirel Rădoi se află pe lista celor mai buni performeri sportivi ai anului 2019, premiaţi miercuri seara, la Gala Fundaţiei Alexandrion, la Hotel Radisson Blu din Capitală.Laura Coman, campioană europeană la puşcă aer comprimat 10 m, prima tricoloră calificată la JO 2020, a fost aleasă cea mai bună sportivă la tir, prin votul reprezentanţilor mediei sportive.
''Vreau să mă concentrez strict pe Jocurile Olimpice şi după voi fi liberă la declaraţii. Sper să vin cu noutăţi, cu veşti bune şi să ne bucurăm cu toţii. A urmat o perioadă de relaxare după calificare, o vacanţă binemeritată şi ne-am apucat acum de treabă, aşa cum făceam şi înainte de calificare. Suntem focusaţi pe JO, pe competiţiile dinainte, şi sperăm să fie aşa cum ne dorim. O medalie olimpică de aur ar însemna un vis împlinit, că tot ce am făcut în ultimii zece ani a prins contur în adevăratul sens al cuvântului. În sfârşit mă bucur pe deplin de toată munca mea şi acum urmează un nou început. În perioada următoare vor fi ore foarte intense de antrenament, va urma apoi o perioadă în care mă voi relaxa puţin pentru a putea să prind maximum de formă la Jocuri şi să nu ajung foarte obosită. Consider că JO reprezintă un concurs ca orice alt concurs şi mă pregătesc cu aceeaşi forţă de muncă, cu acelaşi entuziasm. Nu vreau să creez o presiune în plus pentru mine doar pentru că sunt JO. Pentru mine este doar un concurs şi eu la concursuri dau ce am mai bun. Indiferent de culoarea medaliei, indiferent de cum mă voi comporta în ziua concursului, sunt sigur că o voi lua de la capăt, pentru că simt că mai am mulţi ani de acum înainte de oferit acestui sport'', a declarat sportiva de la CS Dinamo.
Beijing 2022
Bjorn Daehlie a devenit primul sportiv cu 12 medalii, după Jocurile Olimpice de iarnă Nagano 1998
ACUM 15 ORE

Loredana Toma, declarația serii la Gala Fundației Alexandrion

Ianis Dumitru, cel mai tânăr premiat la Gala Alexandrion, în vârstă de doar 5 ani, fiul campioanei olimpice Alina Dumitru, a surprins pe toată lumea cu declarația lui: “Promit că o să fiu campion olimpic”. Bianca Pascu, locul 9 în clasamentul mondial de la sabie feminin, la un pas de calificarea olimpică, a fost aleasă cea mai bună scrimeră din 2019, datorită bronzului de la Mondiale.Marian Drăgulescu, calificat la a cincea sa Olimpiadă, a fost desemnat cel mai bun sportiv al anului în gimnastică.
https://i.eurosport.com/2020/02/06/2770187.jpg
Loredana Toma, campioană europeană de haltere, a oferit declarația serii la Gala Fundației Alexandrion: “Mie nu-mi plac magneții de frigider, eu vreau medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo”. Elena Andrieș, campioană europeană la haltere, înotătorul Robert Glinţă, medaliat cu bronz european la 100 m spate, şi Simona Halep, campioana de la Wimbledon, care nu a fost prezentă la gală, au completat lista celor mai buni sportivi din 2019 la disciplinele lor.
Mirel Rădoi, care a calificat naţionala Under 21 la CE 2019 şi la JO 2020, a fost ales cel mai bun antrenor, alături de Constantin Ştefan, care a condus-o pe CS Dinamo de două ori în grupele Ligii Campionilor la handbal masculin. Trei trofee pentru cele mai bune speranţe ale sportului românesc au mers către David Popovici, campion la 100 m liber la FOTE 2019, Ianis Dumitru, fiul campioanei olimpice de judo Alina Dumitru, şi fotbalistul Adrian Dorobanţu. Trofeul de excelenţă a fost acordat fostului portar Helmuth Duckadam, în timp ce Ciprian Anton, primul antrenor de tenis în fotoliu rulant din ţară, a fost distins cu un premiu special.
https://i.eurosport.com/2020/02/06/2770185.jpg
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Beijing 2022
Franța a anunțat port-drapelul pentru Beijing 2022. Doi schiori au fost aleși prin vot
IERI LA 22:02
Beijing 2022
Echipament din plastic oceanic reciclat. Asta vor purta sportivii din Marea Britanie la JO 2022
IERI LA 18:52