Oficialii britanici, îngrijorați pentru securitatea de la ceremonia de deschidere a JO de la Paris 2024

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 18/04/2024 la 11:37 GMT+3

Președintele Comitetului olimpic britanic, Andy Anson, s-a declarat "preocupat" de chestiunile de securitate din jurul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, într-un interviu difuzat miercuri, la două zile după intervenția președintelui francez Emmanuel Macron pe acest subiect.

Pre-Olympic tour along the Seine with the Eiffel Tower in the background

Credit imagine: Getty Images

"Sunt clar preocupat. Este unul din lucrurile cele mai importante pe care trebuie să le gestionăm din punct de vedere al riscurilor", a declarat el într-un interviu difuzat miercuri de postul Sky News.
"Am fi naivi dacă nu ne-am gândi. Prioritatea noastră absolută este să asigurăm securitatea tuturor sportivilor noștri, a anturajului lor și a suporterilor noștri", a mai spus Andy Anson, citat de Agerpres.
Luni, președintele francez Emmanuel Macron a încercat să asigure că această ceremonie va avea loc pe Sena, dar a conturat în premieră "planurile B și C", în cazul unei amenințări teroriste.
El asigurase deja că sunt luate în considerare scenarii alternative, însă luni a început pentru prima dată să le detalieze, citând în special Stade de France, care până acum fusese exclus de autorități.
Dar organizarea ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice pe fluviul Sena este "planul principal" și "foarte probabil", a asigurat marți președintele Comitetului francez de organizare (COJO), Tony Estanguet, a doua zi după declarațiile lui Emmanuel Macron.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo