Sunisa Lee, campioană olimpică la individual compus la Tokyo, gata să prindă "biletul de Paris"

Cristian Mihală

Actualizat 16/04/2024 la 14:09 GMT+3

Gimnasta americană Sunisa Lee, campioană olimpică la individual compus la Tokyo, a anunţat că boala de rinichi care i-a ameninţat cariera este în remisie şi speră să prindă un loc în echipa Statelor Unite pentru Jocurile Olimpice de la Paris, transmite Reuters.

Sunisa Lee

Credit imagine: Getty Images

Lee, 21 ani, medaliată cu argint la echipe şi cu bronz la paralele, tot la JO de la Tokyo, a dezvăluit anul trecut că boala de rinichi i-a umflat faţa, degetele şi picioarele, astfel încât îi era greu uneori să coboare din pat. Din cauza retenţiei de apă, gimnasta a luat în greutate 20 de kg.
''Am fost nervoasă şi evident foarte tristă din cauză că gimnastica este tot ce ştiu. Acum, că mă descurc mult mai bine, sunt atât de recunoscătoare pentru felul în care au ieşit lucrurile'', a declarat Lee, care a participat luni la o întâlnire a echipei SUA cu presa la New York. Ea se simte grozav la antrenamente şi abia aşteaptă trialul pentru echipa americană.
Gimnasta cu origini asiatice i-a mulţumit pentru ajutor colegei sale Simone Biles, cvadrupla campioană olimpică, care a părăsit echipa la Tokyo din cauza problemelor mentale: ''Ea este cineva care m-a inspirat de fiecare dată. Ea m-a ajutat să fiu mult mai deschisă şi să vorbesc despre sănătatea mea mintală''.
Lee, care va participa în iunie la trialul de calificare pentru JO 2024, care are loc în statul Minnesota, a spus că resimte mai multă presiune după rezultatele excelente de la Tokyo: ''Titlul olimpic de la ultima Olimpiadă a adăugat o cantitate uriaşă de presiune. Dar de data asta eu încerc să îmi dovedesc mie însumi că merit să fiu acolo''.
Sursa: Agerpres
Jocurile Olimpice de la Paris încep pe 26 iulie și vor fi la Eurosport și în aplicația Eurosport!
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo