Mobilizare generală în transporturi pentru a evita haosul pe durata Jocurilor Olimpice de la Paris

Maria Olteanu

Actualizat 18/04/2024 la 16:15 GMT+3

Transporturile din regiunea pariziană vor fi supuse la mare încercare pe durata Jocurilor Olimpice (26 iulie-11 august), iar organizatorii au sunat mobilizarea generală pentru a evita haosul, informează AFP.

Paris 2024 : Așa vor arăta Jocurile Oimpice

Autorităţile afirmă că sunt pregătite să găzduiască aproximativ 7 milioane de spectatori în perioada Jocurilor, iar planul este o mobilizare generală a regionalei de transporturi, cu mii de curse navetă suplimentare, 3.000 de biciclete în plus la liber şi aproape 400 km de piste rezervate bicicliştilor amenajate.
Dar transportul spectatorilor pe durata Jocurilor, primele din istorie care interzic accesul maşinilor în situri, continuă să suscite îngrijorări, în timp ce călătorii uzuali sunt confruntaţi cu o reţea de transport adesea saturată.
În consecinţă, responsabilii din transporturi au votat pentru întărirea majorităţii liniilor de metrou şi de trenuri expres regionale, cu o medie de 15 la sută a trenurilor în plus decât normal. De asemenea, noi infrastructuri de transporturi se vor deschide, precum prelungirea liniei 14 de metrou până la aeroportul Orly din sudul Parisului şi la Saint-Denis-Pleyel în nord.
În luna mai, Ile-de-France Mobilites (IDFM), care răspunde de transporturi, va prezenta aplicaţia sa "Transport public Paris 2024", care va repartiza fluxurile de spectatori.
Sursă: AGERPRES
Jocurile Olimpice de la Paris vor fi pe Eurosport și pe aplicația Eurosport în perioada 26 iulie - 11 august 2024.
picture

Paris 2024 : Așa vor arăta Jocurile Oimpice

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo