A fost o zi ciudată în schiul alpin. Andre Myhrer din Suedia a câștigat medalia de aur la proba de slalom masculin după ce principalii favoriți ai cursei au abandonat în cele două manșe. Marcel Hirscher nu a adăugat o a treia medalie de aur la cele două deja câștigate, nereușind să termine prima manșă, în timp ce rivalul său, Henrik Kristoffersen a abandonat din poziția de lider în a doua coborâre. Elvețianul Ramon Zenhauesern a reușit să obțină un nesperat argint, iar Michael Matt din Austria a câștigat medalia de bronz.
Proba de combinată alpină feminină a fost câștigată, după două manșe excelente, de către Michelle Gisin din Elveția. Aceasta i-a călcat astfel pe urme sorei sale, Dominique, care a devenit campioană olimpică la coborâre în urmă cu patru ani. Americanca Mikaela Shiffrin a câștigat medalia de argint, în timp ce Wendy Holdener a obținut bronzul pentru Elveția. Conducând după manșa de coborâre, Lindsey Vonn și-a încheiat probabil ultimele ei Jocuri Olimpice cu un abandon în manșa de slalom.
La biatlon s-a desfășurat proba de ștafetă feminină. Aceasta a avut loc pe un vânt și o ninsoare care de multe ori a dat cursa peste cap, astfel încât rezultatul final a adus o surpriză. Belarus a devenit campioană olimpică, Daryia Domracheva trecând linia de sosire prima la capătul cursei. Acuratețea în poligon a contat mult, iar Suedia a încheiat competiția a doua, pentru a obține medaliile de argint. Franța a trecut linia de sosire pe locul trei, primind medaliile de bronz.
Beijing 2022
Povestea Jocurilor Olimpice de iarnă din 1964. Debutul naționalei de hochei și al lui Ion Țiriac
ACUM 2 ORE
Cu o manșă a treia de senzație, americanul David Wise s-a impus în proba de half-pipe (schi acrobatic) masculin, apărându-și titlul de la Soci din urmă cu patru ani. Acesta a ratat primele sale două execuții, dar l-a devansat grație celei de-a treia pe compatriotul AlexFerreira, care a obținut argintul. Tânărul neo-zeelandez de doar 16 ani, Nico Porteous, a obținut medalia de bronz.
Germania a câștigat proba pe echipe din cadrul combinatei nordice, accentuând forma excelentă a sportivilor săi la această disciplină. După ce a obținut al doilea cel mai bun punctaj după manșa de sărituri, echipa a câștigat detașat la capătul schiului fond. Norvegia s-a clasat pe poziția a doua, iar Austria, care a pornit pe schiurile de fond prima, a încheiat abia a treia.
Proba feminină de big air (snowboard) a fost câștigată de austriaca Anna Gasser. Ea a obținut punctajul cel mai bun în manșa a treia, în timp ce Jamie Anderson a obținut argintul pentru SUA. Americanca este dublă campioană olimpică la proba de slopestyle la Soci și PyeongChang. La numai 16 ani, neo-zeelandeza Zoi Sadowski Synnott a cucerit medalia de bronz.
Pe pista scurtă de patinaj viteză au avut loc finalele a trei probe. Mai întâi, chinezul Wi Dajing – medaliat cu argint la Soci în 2014 – a stabilit două recorduri mondiale consecutive pentru a cuceri medalia de aur a probei masculine de 500m. L-au urmat doi sportivi sud-coreeni, Hwang Daeheon și Lim Hyojun. Finala feminină de 1,000m a fost câștigată de olandeza Suzanne Schulting. Aceasta a devansat-o pe canadianca Kim Boutin, care a obținut argintul, cea de-a treia medalie a sa de la aceste Jocuri Olimpice. Arianna Fontana a încheiat pe locul trei, câștigând bronzul – tot a treia sa medalie de la PyeongChang. Nu în ultimul rând, o surpriză a avut loc în proba masculină de ștafetă 5,000m. Echipa Ungariei s-a impus câștigând prima medalie de aur a țării la Jocurile Olimpice de Iarnă din istorie. China și Canada au completat podiumul în finală.
Tot joi s-a desfășurat și finala turneului feminin de hochei pe gheață, unde rivalitatea dintre Statele Unite ale Americii și Canada s-a încheiat cu un nou meci extrem de disputat. SUA s-a impus după loviturile de departajare, meciul fiind egal după timpul regulamentar și prelungiri, 2-2.
Nu în ultimul rând, Suedia și SUA vor disputa finala turneului masculin de curling după ce în semifinale au trecut de Elveția, respectiv Canada.
***
Program complet de transmisiuni (* indică medalii în joc) vineri, 23 februarie:
* Eurosport 1 - 2:45 - Schi Acrobatic - Ski Cross feminin
* Eurosport 1 - 4:30 - Patinaj Artistic - Concursul feminin - Programul Liber
* Eurosport 1 - 8:35 - Curling - Finala Mică masculin - Elveția v Canada
Eurosport 2 - 9:30 - Hochei pe Gheață - Semifinale masculin - Cehia v Sportivii Olimpici din Rusia
* Eurosport 1 - 11:45 - Patinaj Viteză - 1,000m masculin
Eurosport 2 - 12:00 - Ceremonia de Decernare a Medaliilor
* Eurosport 1 - 13:20 - Biatlon - Ștafetă masculin
Eurosport 2 - 14:00 - Hochei pe Gheață - Semifinale masculin - Canada v Germania
Eurosport 1 - 14:45 - Curling - Semifinale feminin - Coreea de Sud v Japonia și Suedia v Marea Britanie
***
Jocurile Olimpice de Iarnă sunt transmise pe Eurosport 1, Eurosport 2 și Eurosport Player. Analiza competițiilor de la PyeongChang poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Eurosport, în cadrul emisiunii Stream Team, în fiecare luni și joi seară.
UPC este sponsorul transmisiunilor Jocurilor Olimpice de Iarnă de pe Eurosport. Dacă ai ratat o competiție, o poți revedea, timp de 7 zile, cu funcția Replay a mediaboxului Horizon. Iar cu aplicația Horizon Go pentru smartphone sau tabletă, te bucuri de competiții live sau în reluare, pe orice device.
Beijing 2022
Când pleacă primii români spre Beijing? Vor fi trei Sate Olimpice în China!
IERI LA 16:53
Beijing 2022
Motivul pentru care bobul a fost "sărit" la Jocurile Olimpice de iarnă din 1960
IERI LA 15:31