Eurosport

Jocurile Olimpice de Iarnă PyeongChang 2018: Ziua 13

Jocurile Olimpice de Iarnă PyeongChang 2018: Ziua 13
By Eurosport

The 22/02/2018 at 18:38Updated The 22/02/2018 at 18:39

Foarte multe surprize au avut loc la PyeongChang joi, începând cu succesul lui Andre Myhrer la schi alpin și terminând cu victoria Ungariei la patinaj viteză.

A fost o zi ciudată în schiul alpin. Andre Myhrer din Suedia a câștigat medalia de aur la proba de slalom masculin după ce principalii favoriți ai cursei au abandonat în cele două manșe. Marcel Hirscher nu a adăugat o a treia medalie de aur la cele două deja câștigate, nereușind să termine prima manșă, în timp ce rivalul său, Henrik Kristoffersen a abandonat din poziția de lider în a doua coborâre. Elvețianul Ramon Zenhauesern a reușit să obțină un nesperat argint, iar Michael Matt din Austria a câștigat medalia de bronz.

Proba de combinată alpină feminină a fost câștigată, după două manșe excelente, de către Michelle Gisin din Elveția. Aceasta i-a călcat astfel pe urme sorei sale, Dominique, care a devenit campioană olimpică la coborâre în urmă cu patru ani. Americanca Mikaela Shiffrin a câștigat medalia de argint, în timp ce Wendy Holdener a obținut bronzul pentru Elveția. Conducând după manșa de coborâre, Lindsey Vonn și-a încheiat probabil ultimele ei Jocuri Olimpice cu un abandon în manșa de slalom.

La biatlon s-a desfășurat proba de ștafetă feminină. Aceasta a avut loc pe un vânt și o ninsoare care de multe ori a dat cursa peste cap, astfel încât rezultatul final a adus o surpriză. Belarus a devenit campioană olimpică, Daryia Domracheva trecând linia de sosire prima la capătul cursei. Acuratețea în poligon a contat mult, iar Suedia a încheiat competiția a doua, pentru a obține medaliile de argint. Franța a trecut linia de sosire pe locul trei, primind medaliile de bronz.

Cu o manșă a treia de senzație, americanul David Wise s-a impus în proba de half-pipe (schi acrobatic) masculin, apărându-și titlul de la Soci din urmă cu patru ani. Acesta a ratat primele sale două execuții, dar l-a devansat grație celei de-a treia pe compatriotul AlexFerreira, care a obținut argintul. Tânărul neo-zeelandez de doar 16 ani, Nico Porteous, a obținut medalia de bronz.

Germania a câștigat proba pe echipe din cadrul combinatei nordice, accentuând forma excelentă a sportivilor săi la această disciplină. După ce a obținut al doilea cel mai bun punctaj după manșa de sărituri, echipa a câștigat detașat la capătul schiului fond. Norvegia s-a clasat pe poziția a doua, iar Austria, care a pornit pe schiurile de fond prima, a încheiat abia a treia.

Proba feminină de big air (snowboard) a fost câștigată de austriaca Anna Gasser. Ea a obținut punctajul cel mai bun în manșa a treia, în timp ce Jamie Anderson a obținut argintul pentru SUA. Americanca este dublă campioană olimpică la proba de slopestyle la Soci și PyeongChang. La numai 16 ani, neo-zeelandeza Zoi Sadowski Synnott a cucerit medalia de bronz.

Pe pista scurtă de patinaj viteză au avut loc finalele a trei probe. Mai întâi, chinezul Wi Dajing – medaliat cu argint la Soci în 2014 – a stabilit două recorduri mondiale consecutive pentru a cuceri medalia de aur a probei masculine de 500m. L-au urmat doi sportivi sud-coreeni, Hwang Daeheon și Lim Hyojun. Finala feminină de 1,000m a fost câștigată de olandeza Suzanne Schulting. Aceasta a devansat-o pe canadianca Kim Boutin, care a obținut argintul, cea de-a treia medalie a sa de la aceste Jocuri Olimpice. Arianna Fontana a încheiat pe locul trei, câștigând bronzul – tot a treia sa medalie de la PyeongChang. Nu în ultimul rând, o surpriză a avut loc în proba masculină de ștafetă 5,000m. Echipa Ungariei s-a impus câștigând prima medalie de aur a țării la Jocurile Olimpice de Iarnă din istorie. China și Canada au completat podiumul în finală.

Tot joi s-a desfășurat și finala turneului feminin de hochei pe gheață, unde rivalitatea dintre Statele Unite ale Americii și Canada s-a încheiat cu un nou meci extrem de disputat. SUA s-a impus după loviturile de departajare, meciul fiind egal după timpul regulamentar și prelungiri, 2-2.

Nu în ultimul rând, Suedia și SUA vor disputa finala turneului masculin de curling după ce în semifinale au trecut de Elveția, respectiv Canada.

***

Program complet de transmisiuni (* indică medalii în joc) vineri, 23 februarie:

* Eurosport 1 - 2:45 - Schi Acrobatic - Ski Cross feminin

* Eurosport 1 - 4:30 - Patinaj Artistic - Concursul feminin - Programul Liber

* Eurosport 1 - 8:35 - Curling - Finala Mică masculin - Elveția v Canada

Eurosport 2 - 9:30 - Hochei pe Gheață - Semifinale masculin - Cehia v Sportivii Olimpici din Rusia

* Eurosport 1 - 11:45 - Patinaj Viteză - 1,000m masculin

Eurosport 2 - 12:00 - Ceremonia de Decernare a Medaliilor

* Eurosport 1 - 13:20 - Biatlon - Ștafetă masculin

Eurosport 2 - 14:00 - Hochei pe Gheață - Semifinale masculin - Canada v Germania

Eurosport 1 - 14:45 - Curling - Semifinale feminin - Coreea de Sud v Japonia și Suedia v Marea Britanie

***

Jocurile Olimpice de Iarnă sunt transmise pe Eurosport 1, Eurosport 2 și Eurosport Player. Analiza competițiilor de la PyeongChang poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Eurosport, în cadrul emisiunii Stream Team, în fiecare luni și joi seară.

UPC este sponsorul transmisiunilor Jocurilor Olimpice de Iarnă de pe Eurosport. Dacă ai ratat o competiție, o poți revedea, timp de 7 zile, cu funcția Replay a mediaboxului Horizon. Iar cu aplicația Horizon Go pentru smartphone sau tabletă, te bucuri de competiții live sau în reluare, pe orice device.