Pep Guardiola, amintiri speciale de la Jocurile Olimpice! "E competiția mea preferată, o experiență foarte frumoasă"

Bianca Dumitru

Publicat 17/04/2024 la 19:13 GMT+3

Pep Guardiola a condus naționala Spaniei, la Jocurile Olimpice de la Barcelona 1992, spre aurul olimpic, fiind desemnat ulterior cel mai bun jucător al ibericilor. Antrenorul celor de la Manchester City a dezvăluit acum, cu 100 de zile rămase până la startul competiției de la Paris 2024, câteva dintre amintirile speciale pe care le are din urmă cu 32 de ani.

Olympic Games 2024 : Paris 2024 Film Pictogram

Cu 100 de zile înainte de Jocurile Olimpice de la Paris 2024, Pep Guardiola și-a amintit de momentele speciale pe care le-a trăit în urmă cu 32 de ani, la ediția de la Barcelona, când a condus echipa națională a Spaniei spre titlul olimpic.
Antrenorul celor de la Manchester City a dezvăluit pentru TNT Sports cât de mult îi admiră pe sportivii care ajung la Jocurile Olimpice și cât de tare îl inspiră momentele tensionate de la o competiție de acest gen.
La Barcelona, în 1992, Spania a cucerit titlul olimpic, fiind doar a treia oară în istorie când o echipă gazdă se impune în turneul de fotbal. Pep Guardiola, care și-a condus echipa spre medaliile de aur, a fost desemnat la finalul competiției cel mai bun jucător din lotul ibericilor.
Tehnicianul în vârstă de 53 de ani a vorbit acum despre respectul pe care îl simte pentru toți concurenții din diferitele sporturi datorită a tot ceea ce sacrifică pentru a avea oportunități relativ trecătoare de care trebuie să profite.
"Îmi plac foarte mult Jocurile Olimpice, este competiția mea preferată, la fel ca Ryder Cup. Îmi plac în special probele de atletism, cursa de 100 de metri. Îmi plac toate, dar cel mai mult, de exemplu, înotul și gimnastica. Sunt foarte multe sporturi pe care nu obișnuiești să le vezi în mod regulat în timpul anului.
Îi vezi pe oameni și cât de incredibile sunt talentele pe care le au în fiecare sport. De aceea sunt atât de fascinante Jocurile Olimpice. E partea mea preferată, de a fi acolo și de a fi implicat sau de a mă uita la televizor la fiecare disciplină, nu contează.
Pentru fiecare, este fascinant să văd talentele și sportivii incredibili care sunt în fiecare sport și cum luptă timp de patru sau opt ani sau mai mult pentru un anumit moment. Toți petrec ore și ore la antrenamente pentru aproximativ două minute de acțiune. Presiunea pe care o resimt e de necrezut. Îmi plac toate sporturile. La Paris voi urmări absolut tot", a spus Pep Guardiola.
Citește și:

Guardiola, amintiri speciale de la Jocurile Olimpice

Antrenorul campioanei din Premier League a fost întrebat și dacă are vreo amintire specială de la Jocurile Olimpice de la Barcelona 1992, iar răspunsul lui a fost unul amplu, el neputând să aleagă un singur moment.
"Totul (n.r. e o amintire specială). În Barcelona, în 1992, am fost implicat în competiție. Îmi amintesc că Steffi Graf a fost acolo, alături de o mulțime de sportivi incredibili. Nu puteam fi în satul olimpic alături de ceilalți sportivi.
Mi-ar fi plăcut să fiu acolo și să fi împărtășit mai mult din spiritul olimpic, dar, din păcate, eram în afara satului, în altă parte a Spaniei. Până la urmă a fost incredibil și am fost norocoși să câștigăm medalia de aur și să avem acele amintiri care vor face mereu parte din noi.
Ceremonia de deschidere a fost incredibilă, iar cea de închidere, fiind alături de toți ceilalți sportivi, a fost foarte, foarte, foarte tare. A fost o experiență foarte frumoasă, una grandioasă", a conchis Guardiola.
Jocurile Olimpice de la Paris vor fi pe Eurosport și pe aplicația Eurosport în perioada 26 iulie - 11 august 2024.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo