Popovici nu e singurul! Un alt sportiv român va sta în afara Satului Olimpic. Anunțul lui Covaliu

Eurosport
DeEurosport

Publicat 23/04/2024 la 18:20 GMT+3

Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, a declarat, marți, la Ambasada Franței, că COSR va organiza două centre în care vor fi cazați sportivi români calificați la Jocurile Olimpice de la Paris, în afara Satului Olimpic, unde va sta cea mai mare parte a delegației.

David Popovici, Instagram

Credit imagine: Instagram

Oficialul COSR a precizat că într-un astfel de centru va sta înotătorul David Popovici, împreună cu echipa sa, și în al doilea echipa de canotaj împreună cu kaiacistul Cătălin Chirilă.
"În momentul în care te gândești la securitatea ta, cea mai bună opțiune este Satul Olimpic, pentru că acolo stau toți sportivii, acolo există cel mai bun sistem de securitate, de supraveghere, de intrare și de ieșire. În funcție de nevoile și obiectivele pe care le au anumiți sportivi se pot găsi soluții care să fie adiacente celor puse la dispoziție de organizatori.
În ceea ce îl privește pe David Popovici și propunerea venită de la Federația Română de Natație, s-a luat în considerare, s-a analizat și am trimis un răspuns către echipa lui. Bineînțeles că noi ne dorim ca toți sportivii noștri să beneficieze de cele mai bune condiții de pregătire, de cazare, de participare la Jocurile Olimpice și în momentul în care primim o solicitare de acest gen o tratăm cu maximă seriozitate și punem la dispoziție tot ceea ce putem, ceea ce este permis de regulament, pentru că suntem la Jocurile Olimpice și nu la o competiție de nivel mai scăzut", a spus Covaliu.
"Majoritatea sportivilor sunt cazați în Satul Olimpic. În primul rând și în primul rând este normal, pentru că vorbim de atmosfera din Satul Olimpic, de securitatea pe care o pune la dispoziție Satul Olimpic și abia după aceea vorbim de aceste cazuri particulare care sunt tratate cu maximă atenție și seriozitate.
Bineînțeles că el (Popovici) a venit cu o motivare. În primul și în primul rând e vorba de traseul pe care îl are de parcurs în Paris. El are în spate un staff tehnic, au analizat toate aceste detalii și în momentul în care îți dorești medalia de aur și ți-ai propus ca obiectiv medalia iei în calcul toate aceste aspecte. Și datoria noastră este să asigurăm cele mai bune condiții pentru fiecare sportiv.
Sunt două astfel de centre pe care noi le-am organizat la Paris, unul pentru el și echipa lui David Popovici și unul pentru canotaj și Cătălin Chirilă, care și-au dorit să fie cât mai aproape de locul de desfășurare a competiției și de locul de pregătire înainte de Jocuri, care este foarte important.
Așadar cei care au solicitat aceste condiții speciale am reușit să găsim soluții pentru ca ei să fie mulțumiți și să fie mult mai confortabili în a-și atinge obiectivul", a declarat fostul campion olimpic la sabie.
Președintele COSR a precizat că este convins că Parisul va deveni un oraș mult mai sigur odată cu începerea Jocurilor Olimpice: "Parisul, da, este un oraș sigur și va fi și mai sigur pe perioada acestor Jocuri Olimpice. Pentru că această competiție nu se pregătește cu o lună, două, trei înainte.
Se pregătește din momentul în care i-a fost acordat acest drept de a se organiza acolo și lucrul acesta s-a întâmplat cu șapte ani în urmă. A fost destul timp pentru a pregăti toate detaliile pentru acest moment".
El a spus că nu știe în acest moment dacă delegația României la Jocurile Olimpice de la Paris va ajunge să numere 100 de sportivi, precizând că mai sunt destule competiții în care se pot obține calificări.
"Nu știu dacă vom ajunge la 100 de sportivi calificați la Jocurile Olimpice. Acum avem 79 de sportivi calificați. Mai sunt în desfășurarea competiții în care se pot câștiga aceste bilete pentru Jocurile Olimpice. Sunt încă aproximativ 30 de sportivi, să vedem câți dintre ei vor reuși să obțină calificarea pe ultimul sută de metri", a adăugat Covaliu.
Ambasadorul Franței la București, Nicolas Warnery, a afirmat că este convins că țara sa va face tot ce este posibil pentru a asigura securitatea sportivilor și participanților la Jocurile Olimpice de la Paris.
"Suntem conștienți de provocările de securitate, de cele pe care securitatea le impune în ceea ce privește organizarea, dar vom lua toate măsurile pentru ca toate evenimentele să se desfășoare fără incidente. Așa cum a spus și președintele (Emmanuel) Macron acum câteva zile, dacă la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, care este prevăzută să fie organizată pe malurile Senei, prima ceremonie în aer liber, riscurile vor fi foarte mari, atunci avem un plan B, avem și un plan C și varianta va fi Stade de France. Cred că Parisul va fi locul cel mai bine protejat în această perioadă", a afirmat ambasadorul Franței.
Referitor la faptul că delegația României care va participa la Jocurile Olimpice de la Paris va zbura cu o aeronavă Tarom care poartă numele fostei gimnaste Nadia Comăneci, Mihai Covaliu a afirmat că speră ca acest lucru să fie de bun augur pentru sportivii români.
"În primul rând este o onoare pentru noi și mulțumim Nadiei Comăneci pentru că a acceptat să intre în acest proiect, de asemenea Tarom-ului îi mulțumim pentru că face un efort suplimentar. Știm ce eforturi înseamnă pentru a denumi această aeronavă Nadia Comăneci și eu cred că este de bun augur pentru delegația care va participa la Jocurile Olimpice", a afirmat Covaliu, citat de Agerpres.
În ceea ce îl privește pe fiul său, Vlad Covaliu, care a cucerit medalia de aur în proba individuală de sabie a juniorilor, joi, la Campionatele Mondiale de scrimă pentru cadeți și juniori de la Riad, președintele COSR a spus că a fost un moment încărcat de emoție:
"A fost un moment frumos, încărcat de emoție, ținând cont că un junior în proba de sabie nu mai reușise să obțină titlul mondial la un campionat mondial din 1974, de la Istanbul. Domnul Ioan Pop a reușit această performanță, un pic cam demult, dar ne bucurăm că un sportiv din România reușește să obțină această medalie și eu sunt cu atât mai bucuros că Vlad a reușit să aibă un parcurs bun și a reușit să câștige medalia de aur".
România a calificat până acum 80 de sportivi la JO de la Paris, la atletism, înot, box, kaiac-canoe, canotaj, gimnastică artistică, gimnastică ritmică, polo pe apă, tenis de masă, lupte.
Jocurile Olimpice de la Paris vor fi pe Eurosport și în aplicația Max în perioada 26 iulie - 11 august 2024.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo