Tatăl lui Mbappe, anunț despre posibila prezență a fotbalistului la JO de la Paris 2024! "Kylian se va distra"

Bianca Dumitru

Publicat 30/04/2024 la 14:07 GMT+3

Au mai rămas mai puțin de 3 luni până la startul Jocurilor Olimpice de la Paris 2024, iar presa internațională continuă să vorbească despre posibilitatea ca în lotul Franței să se regăsească și Kylian Mbappe. Tatăl starului de la PSG a comentat acest subiect.

BARCELONA, SPAIN - APRIL 16: Kylian Mbappe of Paris Saint-Germain celebrates victory in the UEFA Champions League quarter-final second leg match between FC Barcelona and Paris Saint-Germain at Estadi Olimpic Lluis Companys on April 16, 2024 in Barcelona,

Credit imagine: Getty Images

Kylian Mbappe este unul dintre fotbaliștii de peste 23 de ani care sunt doriți de Thierry Henry în lotul echipei Franței pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024.
Fotbalistul are nevoie, însă, de acordul clubului pentru a participa la competiția olimpică, aceasta nefiind inclusă în calendarul FIFA, iar cei de la Real Madrid, club cu care atacantul este așteptat să semneze în această vară, au spus că nu sunt dispuși să-și lase jucătorii la JO.
Posibilitatea ca Kylian să fie prezent la Paris 2024 a fost comentată acum de tatăl fotbalistului. Wilfried Mbappe a spus că lumea ar trebui să se bucure de Jocurile Olimpice indiferent dacă starul lui PSG va fi sau nu în lotul Franței.
Tatăl atacantului a precizat că decizia nu îi aparține doar lui Kylian și a adăugat că deocamdată nu știe dacă fiul său va putea lupta pentru medaliile olimpice sau nu.
"Nu știu ce se va întâmpla, pentru că nu suntem singurii care luăm decizii, dar orice s-ar întâmpla, Kylian se va distra, pentru că Jocurile Olimpice vor fi aici. Dacă el va fi sau nu acolo, este pe planul secund.
Ceea ce trebuie să subliniem sunt Jocurile Olimpice din Franța, și nu Jocurile Olimpice la care participă Wembanyama sau Kylian Mbappe, pentru că toată lumea ne va urmări. Cel mai important lucru este că organizarea Jocurilor Olimpice din Franța merge foarte bine", a spus Wilfried Mbappe, citat de Marca.
Citește și:

Francezii insistă pentru Mbappe la JO de la Paris

Președintele Federației franceze de fotbal, Philippe Diallo, a promis în martie că va face presiuni asupra clubului Real Madrid, pentru a-i permite lui Kylian Mbappe să participe la Jocurile Olimpice din această vară, dacă starul francez se va alătura la finalul sezonului actualului lider din La Liga.
"Kylian și-a exprimat dorința de a participa la Jocurile Olimpice. Regret poziția clubului Real Madrid, care închide ușa unui vis al multor jucători", a declarat Diallo într-un interviu acordat cotidianului Le Figaro.
Mbappe a făcut cunoscut, în mai multe rânduri, că visează să participe la Jocurile Olimpice de la Paris, în baza regulamentului care autorizează fiecare echipă să includă în lot trei jucători cu vârsta de peste 23 de ani.
"Dacă se deschide o uşă de acum și până la Olimpiadă, o vom împinge. Datoria noastră este să încercăm să avem cea mai bună echipă posibilă. Dacă trebuie să mergem să-l vedem pe Florentino Perez (n.r. președintele clubului Real Madrid) la Madrid, o vom face", a asigurat Diallo, precizând că FFF s-a confruntat cu 31 de refuzuri din partea cluburilor la Olimpiadele precedente.
Jocurile Olimpice de la Paris vor fi pe Eurosport și în aplicația Max în perioada 26 iulie - 11 august 2024.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo