Tablourile principale de la Tokyo 2020 vor fi anunțate oficial după ce se va termina Roland Garros, dar România va avea sigur trei reprezentante la tenis feminin. În total, 64 de jucătoare vor fi prezente iar calificarea automată va fi asigurată pentru primele 56 de jucătoare din clasaamentul WTA.
Mai există însă două condiții: jucătoarele trebuie să aibă în palmares măcar un turneu de Fed Cup în ultimii patru ani. De asemenea, nu sunt permise mai mult de patru jucătoare din aceeași țară.
Drept urmare, cele trei reprezentante ale României vor fi Simona Halep (3 WTA), Sorana Cîrstea (54 WTA) și Patricia Țig (63 WTA), conform freelancerului Daniel Radu.
Tokyo 2020
La ce probe vrea Simona Halep să participe la Jocurile Olimpice! Dezvăluirile făcute de sportivă
IERI LA 11:44
Țig va participa și ea deși ocupă locul 64. Asta pentru că în fața ei sunt 11 sportive din SUA, Cehia și Rusia iar acestea nu pot trimite mai mult de patru jucătoare.

Anunțul Federației Române de Tenis

George Cosac, vicepreședintele FRR, a oferit detalii pentru Gazeta Sporturilor. El a afirmat că este convins că Halep, Cîrstea și Țig vor participa la Tokyo și a făcut precizări privind probele de dublu.
”Jucătorii trebuie să îndeplinească niște condiții destul de dure. Cu 5 săptămâni înainte, fiecare sportiv va trebui eă completeze zilnic un chestionar. Cine nu îl completează și cine nu va furniza datele zilinic, nu va fi primit în Japonia.
La dublu feminin putem avea două echipe, pentru că Monica Niculescu și Raluca Olaru pot juca împreună. Sigur, prin peformanța de excepție, semifinala de la Roland Garros, Irina Begu a urcat mult și poate juca alături de Halep”, a explicat Cosac.
„La băieți așteptăm să se publice toate echipele. Mai există o șansă pentru ai noștri, ca medaliați și câștigători de Grand Slam. Sunt anumite condiții în care pot fi acceptați”, a adăugat Cosac despre Horia Tecău și Florin Mergea.
Tokyo 2020
29 de sportivi vor transmite un mesaj puternic la Tokyo! Cum arată Echipa Olimpică a Refugiaților
08/06/2021 LA 12:40
Tokyo 2020
Veste bună pentru Simona Halep la Jocurile Olimpice! Campioana en-titre nu-și va putea apăra titlul
08/06/2021 LA 04:22