Tsimanouskaya susține că oficialii olimpici din Belarus încearcă să o forțeze să se întoarcă acasă după ce și-a criticat public antrenorii și regimul din țara sa, condus de Alexander Lukashenko. Atleta se teme de o tentativă de răpire.
Criticile asupra antrenorilor ar fi venit după ce aceștia i-au impus să participe la niște probe pentru care nu s-a antrenat.
Sportiva din Belarus ar fi trebuit să concureze luni la cursa feminină de 200 de metri, iar în acest moment se află în custodia poliției japoneze pe aeroportul Haneda din Tokyo. Acesta le-a povestit autorităților că antrenorii delegației ei au venit dumincă în camera ei, i-au spus să-și facă bagajele și au încercat s-o forțeze să urce în avion pentru a se întoarce în țară.
Tokyo 2020
Impresionant! Cât a costat organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo
03/12/2021 LA 10:04
„Nu mă voi întoarce în Belarus”, a declarat ea pentru Reuters într-un mesaj pe aplicația de mesagerie privată Telegram.

Comitetul Olimpic din Belarus susține că Tsimanouskaya are probleme emoționale și psihologice

Conform DailyMail, atleta intenționează să solicite azil politic în Austria sau Germania, în acest moment.
„Cer ajutor Comitetului Olimpic Internațional. Există presiune împotriva mea și încearcă să mă scoată din țară fără permisiunea mea. Așadar, cer COI să se implice în acest sens, a declarat aceasta conform sursei citate anterior.
Comitetul Olimpic din Belarus a emis în care scrie că antrenorii lotului olimpic au decis să o retragă pe atleta Krystsina Tsimanouskaya de la Jocurile Olimpice din Tokyo la sfaturile medicilor. Pe fondul unor probleme emoționale și psihologice pe care aceasta le-ar avea.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06