Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Clasamentul final pe medalii al Jocurilor Olimpice de la Tokyo! Pe ce poziție se află România

Alex Masgras

Actualizat 08/08/2021 la 17:48 GMT+3

Amânate cu un an din cauza pandemiei, Jocurile Olimpice de la Tokyo s-au desfășurat până la urmă în 2021 și au luat sfârșit astăzi. După mai bine de două săptămână de întreceri sportive, este timpul să tragem linie și să vedem cum au performat sportivii din cele 206 țări participante.

medals Tokyo

Credit imagine: Eurosport

Astăzi a avut loc ultima zi a Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Peste 11000 de sportivi au concurat în 339 de probe în 33 de sporturi. După această zi se trage linie și în clasamentul pe medalii.
Statele Unite ale Americii au reușit să termine pe prima poziție această ediție de Jocuri Olimpice, după ce au obținut 113 medalii , dintre care 39 de medalii de aur, 41 de argint și 33 de bronz). Diferența s-a făcut chiar în ultima zi, naționala feminină de baschet a Statelor Unite reușind să cucerească medalia de aur după ce au câștigat finala în fața Japoniei, scor 90-75.
Pe locul al doilea se clasează China, cea care a obținut 88 de medalii la Tokyo, câștigând doar cu o medalie de aur mai puțin decât Statele Unite, 38 la număr. De asemenea, delegația Chinei a mai obținut 32 de medalii de argint și 18 de bronz.
Podiumul este încheiat țara gazdă, Japonia, cea care a obținut în total 58 de medalii, dintre care 27 au fost de aur, 14 de argint și 17 de bronz.
La Jocurile Olimpice de la Tokyo, 93 de țări au câștigat cel puțin o medalie, iar 65 dintre ele au obținut cel puțin o medalie de aur.
Clasamentul complet al Jocurilor Olimpice de la Tokyo poate fi găsit aici.

România, locul 46 cu 4 medalii

Delegația României la Tokyo a încheiat această ediție de Jocuri Olimpice pe locul 46, cu 4 medalii obținute. Singura medalie de aur a României de la Tokyo a fost cea obținută de Ancuța Bodnar și Simona Radiș, după ce au terminat pe primul loc în finala probei de dublu vâsle feminin.
Celelalte trei medalii ale delegației României au fost de argint, iar acestea au fost obținute de Ana Maria Popescu în proba de spadă, Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Cosmin Pascari la patru rame și Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă la dublu rame.
La ediția de acum 5 ani, România a terminat pe locul 47, cu 4 medalii în total. De la ediția de la Sydney din 2000, numărul de medalii cu care România se întoarce este în scădere. La ediția de acum 21 de ani am fost pe locul 11 în clasamentul final, cu 26 de medalii. În 2004, la Atena, delegația României a obținut 19 medalii, la Beijing în 2008 am obținut 9 medalii, în timp ce de la ediția din 2012 de la Londra am revenit cu 7 medalii. La această ediție, România a fost depășită în clasamentul final de țări precum Bahamas, Kosovo sau Uganda.
De-a lungul participărilor la Jocurile Olimpice, România a mai revenit o singură dată cu 4 medalii, iar acest lucru se întâmpla după ediția din 1952 de la Helsinki.
Următorea ediție a Jocurilor Olimpice de vară va avea loc peste trei ani, în 2024, atunci când Parisul va fi gazda competiției olimpice.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo