Articol scris de Alex Masgras
După ce lista lărgită a americanilor avea 57 de jucători, aceștia au rămas cu 12 nume cu care se vor deplasa la Jocurile Olimpice: Kevin Durant (Brooklyn Nets), Damian Lillard (Portland Trail Blazers), Devin Booker (Phoenix Suns), Jayson Tatum (Boston Celtics), Bradley Beal (Washington Wizards), Khris Middleton (Milwaukee Bucks), Zach LaVine (Chicago Bulls), Bam Adebayo (Miami Heat), Draymond Green (Golden State Warriors), Jrue Holiday (Milwaukee Bucks), Kevin Love (Cleveland Cavaliers), Jerami Grant (Detroit Pistons).
În ciuda faptului că lipsesc câteva nume mari din NBA, precum LeBron James, Anthony Davies, Stephen Curry sau Kyrie Irving, jucători care au refuzat să mearga la Tokyo din diverse motive sau jucători precum Trae Young, Kawhi Leonard, Paul George sau Zion Williamson care nu au prins lotul, echipa Statelor Unite ale Americii rămâne principala favorită la câștigarea medaliei de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Tokyo 2020
Impresionant! Cât a costat organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo
03/12/2021 LA 10:04

15 medalii de aur la Jocurile Olimpice

De când baschetul a fost introdus la Jocurile Olimpice, naționala Statelor Unite ale Americii a reușit să câștige 15 medalii de aur, o medalie de argint în 1972 și două medalii de bronz în 1988 și 2004. Prima medalie de aur au fost obținută în urma unei victorii cu Canada, în 1936, cu un scor care astăzi pare mai degrabă potrivit finalului unui prim sfert, 19-8.
În ciuda faptului că americanii s-au prezentat la Olimpiade cu jucători amatori sau de colegiu în timp ce țările din Europa de Est veneau cu jucători profesioniști, pentru americani nu a reprezentat o problemă în a câștiga aproape la fiecare ediție medalia de aur. La ediția din 1992 de la Barcelona, naționala Statelor Unite a fost reprezentată pentru prima oară de jucători din NBA, în ceea ce a rămas în istoria sportului drept Dream Team-ul american. De atunci, cu excepția Jocurilor Olimpice din 2004 de la Atena, americanii au reușit de fiecare dată să câștige medalia de aur.
Turneul olimpic de baschet de la Jocurile Olimpice de la Tokyo se va desfășura în perioada 24 iulie - 8 august și va putea fi urmărit în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06