Medalia olimpică de aur acordată uneia dintre jucătoarele din echipa de softball a Japoniei şi care a fost muşcată de primarul din Nagoya în timpul unei ceremonii, va fi înlocuită cu una nouă, transmite Agerpres.
Potrivit unei surse citate de agenţia de presă japoneză, Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) şi Comitetul de organizare Tokyo-2020 s-au coordonat pentru a face posibil schimbul, iar Miu Goto, jucătoarea de softball căreia i-a fost atribuită medalia respectivă, a fost de acord.

Fază de cascadorii râsului după Jocurile Olimpice de la Tokyo

Tokyo 2020
Impresionant! Cât a costat organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo
03/12/2021 LA 10:04
Japonia a cucerit aurul în turneul olimpic de softball, învingând cu 2-0 Statele Unite, într-o reeditare a finalei olimpice de la Beijing, din 2008, câştigată de asemenea de nipone. Săptămâna trecută, primarul din Nagoya, Takashi Kawamura, a devenit ţinta criticilor după ce şi-a scos masca şi a pus medalia lui Goto între dinţi, pentru a se fotografia în timpul unui eveniment în care a fost celebrat succesul de la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Medalia de aur pe care a câștigat-o la Jocurile Olimpice i-a fost mușcată de primar

Miu Goto, în vârstă de 20 ani, originară din Nagoya, i-a pus medalia la gât lui Kawamura, atunci când a vizitat primăria oraşului Nagoya, pentru a sărbători victoria din 4 august. Edilul şi-a scos imediat masca şi a muşcat medalia, gest făcut frecvent de unii sportivi atunci când urcă pe podiumul de premiere.
În faţa valului de critici primite, Takashi Kawamura şi-a cerut scuze pentru gestul său şi pentru faptul că a ignorat măsurile pentru combaterea Covid-19, recunoscând că a acţionat "impulsiv" şi a "pătat un simbol al multor ani de muncă".
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06