Articol scris de Răzvan Cîrceag
Tenisul românesc fierbe în aceste momente, odată cu anunțul de retragere al tuturor tenismenelor calificate pentru Jocurile Olimpice și reacția dură din partea Ministerului Tineretului și Sportului. La ora actuală, Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Ion Ţiriac, a anunțat că România va fi reprezentată doar în proba de dublu feminin de perechea formată din Monica Niculescu şi Raluca Olaru.
"Tenisul românesc va fi reprezentat de o pereche de dublu la Tokyo. La dublu mă refer la Monica Niculescu şi Raluca Olaru. Am înţeles că sunt calificate. Din păcate, celelalte fete au jucat prea mult. În plus ele au trecut prin experienţa asta (n.r. - restricţiile la turnee) şi mi-au spus că nu pot să iasă să ia o gură de aer, stau numai închise în hotel şi pe terenul de tenis. Pe de altă parte trebuie să te obişnuieşti pentru că altfel nu ai ce să faci", a spus Ţiriac într-o conferinţă de presă organizată cu ocazia inaugurării Grădiniţei Best Preschool, conform digisport.ro.
Tokyo 2020
Impresionant! Cât a costat organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo
03/12/2021 LA 10:04

MESAJUL DUR AL MINISTRULUI SPORTULUI, EDUARD NOVAK

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, a postat pe pagina de Facebook un mesaj dur la adresa jucătoarelor române de tenis care s-au retras de la Olimpiadă.
"Sunt foarte mâhnit de faptul că toate sportivele din tenis care sunt calificate refuză să participe la Jocurile Olimpice. Această decizie transmite un mesaj toxic pentru tot sportul. Olimpismul este mai presus de orice, iar principiile sale onorează bucuria aflată în efort și valoarea educativă a bunului exemplu. La Jocurile Olimpice participa staruri ale sporturilor care câștigă milioane de euro și care respectă aceste principii. De aceea, este de neînțeles pentru mine decizia sportivelor noastre.
Cu siguranță, vom analiza foarte serios de anul viitor ce programe vom finanța pentru Federația Română de Tenis. Aștept reacția oficială a federației referitor la acest caz", a fost mesajul acestuia.

Am mai avea șanse prin Horia Tecău

Singura șansă pe care România ar putea s-o mai aibă pentru a avea un participant pe tabloul din proba de simplu se află în mâinile lui Tecău. Însă, conform declarației lui George Cosac, unul dintre vicepreședinții FRT, șansele sunt foarte mici.
În timpul conferinței de presă citate mai sus, Ion Țiriac a aruncat o ironie la adresa tenismenului Florin Merge, în momentul în care a fost întrebat dacă România ar putea avea reprezentanţi şi la dublu mixt sau dublu masculin:
"Cred că ar putea să joace una dintre fete şi la dublu mixt, dar nu sunt calificaţi din ce ştiu. Calificarea se ia în total, nu la individual. Din ce ştiu Tecău s-ar putea duce, dar se duce cu Mergea? Eu ştiam că Mergea e pensionar şi vinde cartofi pe undeva prin ţară. Se antrenează? Bun, dacă se antrenează atunci merge", a răspuns președintele FRT.
Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc în perioada 23 iulie-8 august și vor putea fi urmărite în direct pe Eurosport.
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06